kayıt

eleştireyim derken aşağılamak

  1. 1
    tartışma kültürüne sahip ol(a)mayışın bir parçasıdır. sonradan belki fark edilir ama iş işten geçeli çok olmuştur artık.
  2. 2
    eleştiriye tahammülü de olmaz bunu yapan insanın. toplum içinde ve yaşadığı tartışmalarda hep üste çıkma çabasıyla büyümüştür. büyüyememiştir belki de
  3. 3
    (bkz: sen kim köpeksin)
  4. 4
    İnsanların bana karşı sürekli takındıkları tavırdır. Hayatım boyunca yaptığım birçok şeyden pişmanlık duydum evet. Ama hiçbir zaman tembel, kısa boylu, çok konuşan bir tip olduğum için pişmanlık duymadım. Çünkü bunlar değiştirmek istesem de değiştiremediğim şeyler. Tembelliğimden kurtulmaya çalışıyorum. Yer yer başardığım da oluyor elbette ama bu süreçte kimse bana yardım etmiyor. Herkes yapıcı olmayan tamamen dalga ve aşağılama amaçlı eleştirileriyle yolumu tıkıyor. Ya bana yardımcı ol, yapıcı bir şeyler söyle ya da sus! Aslında bunun da bir çözümü var. Kafaya takmamak. Klişe bir söz farkındayım ama etrafımdaki mutlu insanların hepsi rahat takılan boşvermiş insanlar. Bir şekilde öğrenmem lazım kafaya takmamayı.
  5. 5
    hep diyorum yine diyeceğim kendimce tabi. eleştiri yapmak, eleştiri almak güzel bir şeydir lakin her konuda olduğu gibi bu konunda belli nüansları vardır.
    eleştirinin yolu öz eleştiriden geçer, belki biraz empati.. hem önce kendinize bakacak hem de kendinizi eleştireceğiniz konunun içine koyacaksınız. sonrada çıkardığınız sonucu söze döküp dile getireceksiniz. ne kadar meşakkatli bir yol değil mi?
    oysa ki kolay olanı var, kırarak, dalga geçerek, rencide ederek konuşmak varken, ben bilirimcilik yapmak varken kim neden uğraşsın ki.
    verdiğiniz kadar alırsınızın geçerli olduğu dünyamızda ne kadar yıkarsanız o kadar yıkılırsınız, ne kadar üzerseniz o kadar üzülürsünüz. net.. işaret parmağınızla hedeflediğiniz kişiye dikkat edin zira parmaklarınızın üçü sizi gösteriyor.