kayıt

bisikletine dokunan suriyeli çocuğu yere çarpan izmirli esnaf

  1. 10
    Tamam duyarlılık kasıyorsunuz.

    Dayak yiyen bir çocuk, bu vahim bir durum. O derece dövmek zorunda değildi, bu da doğru.

    Ama neden hırsızlık yapan, insanları sürekli para ver diye taciz eden, vermeyince saldıran, bunu kendisini uzaktan izleyen ana-babasının gözetiminde yapan suriyeli piçleri yok sayıyorsunuz?

    Metrobüste gözümün önünde kadına saldıran suriyeli'yi siz görmeseniz de ben görmezden gelemem. Haa, patates olana kadar dövüldü. Hadi buna da duyar kasın!

    Bu ülke insanının can güvenliğini "yok" ettiniz. Bu suriyeli farelerin hiçbirinin kaydı kuydu yok. Seni yaralar, soyar, yürür gider. Birçok vakada polis direkt salıyor zaten.

    Yetmedi mi? Al o zaman...

    Travestiye tecavüz edip öldüren suriyeli:
    m.haberturk.com/...

    10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden suriyeli:
    www.hataypress.net/...

    Tecavüz edemediği çocuğu ağır yaralayan suriyeli:
    birxsozluk.com...

    Kendisine sahip çıkan adamı para için öldüren suriyeli:
    www.sozcu.com.tr/...

    aklım buz gibi yanına koştu'ya katılıyorum. Çok çok vur bir iki tane, gönder. Öldüresiye dövmenin sebebi ne?

    Aslında sebep çok belli. Bakma sevgi böceklerine, halkın büyük kısmı bu şerefsizlerden nefret ediyor.

    Sen eşşek gibi çalışıp üniversite sınavına girerken onlar sınavsız istediği bölüme giriyor. Senin iş güvencen yokken onlara her ay maaş ödeniyor, sosyal yardım yapılıyor.

    Bak kardeşim, sosyal patlama diye birşey duydun mu? Yaz kenara bir iki seneye duymakla kalmayacak, bilfiil yaşayacaksın.

    "Vay ben olsam o adamı bilmem ne yapardım" diyen sahtekarlar. Yukarıdaki linklere bir tıkla. Tıkla ama, süs olsun diye oraya koymadım onları. Yarın senin karın "bana tecavüz ettiler" diye gelecek eve. O zamanda suriyelisever olacaksın. Söz mü?

    En temel düzlemde ise bir çocuğun dayak yemesi tabii ki üzücüdür. Ne var ki bu olay başlı başına "bir çocuğun dayak yemesi" değil, oy potansiyeli yaratmak için suriyeli kaçakları ülkeye dolduran yönetimin suçudur!

    Not: biliyorum, sivri bir adamım ama insanı zorla delirtiyor bu ülke.
  2. 11
    suriyeli insanların ülkemizde kazandığı haklardan iş imkanlarından onlara bağlanan maaşlardan bahsetmeyeceğim. burada ki konumuz bu değil çünkü burada dili dini rengi yaşı kaç olursa olsun kim olursa olsun nasıl bir velet olursa olsun 5 yaşında bir çocuğun yere çarpılması söz konusu.
    annesi babası belki dileniyor belki iyi şartlarda yaşıyordur bilemem belki abisi üniversiteye sınavsız girmiştir onu da bilemem ki bir önemi yok gözümde.. savaş nasıl bu çocuğun suçu değilse başka bir devlet tarafından o devletin kendi vatandaşına tanımadığı sosyal hakları suriyeli insanlara tanımış olması da bu çocuğun suçu değil.
    bence direk insan olması gereken çok insan var diyerek kimseyi zan altında bırakmayacağım. en azından taklit yeteneğinizi geliştirin. -mış gibi yapın..
  3. 12
    adım geçtiği için sanırım bana da yorum hakkı doğdu. öncelikle ben şimdiye kadar sadece 2 sefer suriyelilerle etkileşime geçtim. ilk etkileşimim taksim'de simit satan suriyeli yaşlı adamla olmuştu. bankadan aldığım bantlı 50'lik banknotu beğenmeyip başka para istemişti. tabi benimle kurduğu iletişim yarı türkçe, yarı işaret yoluyla olduğundan, nereli olduğunu sorduğumda hatay demişti. bana nereli olduğumu sorduğunda giresun dedim. çok şaşırdı ve övmeye başladı adam karadenizi. iş olsa orada yaşarmış falan. bende kendisine rize'yi tavsiye etmiştim, hem yabancılıkta çekmezsin diye. başka müşterilerde gelince fırsattan istifade yol aldım, adam sohbet etmeye çok hevesliydi ama benim işe yetişmem lazımdı.

    ikinci etkileşimim ise dilenci bir çocukla olmuştu, yer yine taksim. bir cafe barın önünde arkadaşımı beklerken yanıma yanaştı çocuk ve avucunu açtı. elimle git işareti yapınca hemen geri dönmüştü. çocuk giderken takip ettim, at hırsızı kılıklı babası yanına gelir gelmez okkalı bir tokat çaktı çocuğa. o anda keşke para verseymişim dedim. çocuğun yaşadığı çaresizliği iliklerime kadar hissettim.

    yani uzun lafın kısası bugüne kadar suriyelilerden ötürü benim başıma kötü bir şey gelmedi. ortalamanın biraz üstü sayılabilecek bir yaşam standardına sahibim ama çokta izole yaşamıyorum. sadece metroda bağıran arap çocukları kulağımı tırmalıyor, ki onlarda zengin olan arapların çocukları genelde. haberlerde duyduğum ya da kulaktan dolma şeylerle de bir millete komple kin besleyebilecek kadar sığ bir insan değilim. eğer illaki birilerine kızacak, kin kusacaksak mevcut iktidara ve onu başa getiren milli iradeye yapalım bunu. kamplarda prezervatif dağıtılmasını yasaklayan, kampları islamcı teröristlerin kontrolüne bırakan iktidara kızalım. her türlü islamcı teröristi ülkeye sokup arada gariban suriyelilerin de perişan olmasına sebep olan uzuna kızalım. normalde 1 yılda bitebilecek savaşı kendi vatandaşının vergileriyle teröristlere silah tedarik ederek uzatan uzun ve strateji dehasına kızalım. söyleyeceklerim bu kadar.

    tanım: toplumumuza zarar verdiğini düşündüğümüz suriyelilerin birçoğundan daha kımıl zararlısı olan esnafın yaptığı vahşilik.
  4. 13
    bisikletine yan bakan suriyeli adamı ister yere çarp ister ağzına sıç keyifli keyifli izlerim.

    ama bu çocuk amk. çocuk yani amk.
  5. 14
    ya hu arkadaş hadi tartaklarsın anlarım (gerçi o bile normal bir davranış değil), ama alıp çocuğu var gücünle yere vurmak nedir lan? bu esnaf/satıcı takımı neden genel olarak orospu çocuğu olmak zorunda?
  6. 15
    Irkı, dini, suçu ne olursa olsun hiçbir çocuk bu muameleyi görmeyi haketmez ama işin birde şu tarafı var, kimse bu olayı kıstas alarak " Suriyelileri eziyorlar, insanlık suçu" tatavası yapmasın. İçlerinde, 40 orospu bir araya gelse doğuramayacakları piçler barındıran bir topluluktur bunlar. Bunu savaştan evvel Suriye'ye gitmiş biri olarak söylüyorum, memleketim de Suriye sınırına 3 km uzaklıkta zaten.
  7. 16
    sadece gelecek için bize bir örnek.

    korkarım ki ileri de daha da sık sık buna benzer olaylar yaşanacak ve suriyeliler de ülkemize girdikçe giriyor. hala ne işi var bu adamların anlamadım gitti.

    şimdi insanlık efendim yardıma muhtaçlar tatavasını herkes bi kenara bıraksın. götünü tutamayan bir ülke olarak neden milleti alıyoruz besliyoruz arkadaş ben buna yanıyorum. adamların zenginleri geliyo ülkenin lüks otellerinde 1 yıllık parayı veriyolar peşinden, sonra ekonomide canlı para akışı falan fıstık.

    şuan suriyelilerin toplumun huzurunu kaçırmaktan başka yedikleri bi nane yok. diğer ülkeler kaçacak yer arıyo bize gelmesinler diye, bizimki de pazarlığa oturuyo şu kadar para verin gelsinler diye.*

    çocuğa yapılan bu yanlış hareket hemen suriyelileri melek yapmasın insanların gözünde, unutmayın ki bu adamlardan dı lokantaya giripte 'benim param yok, bana yemek verin, tayyip gelmeme izin verdi' diye olay çıkaran.

    yukarıda da bir kaç yedikleri bok örneklerinden yazarların yazdıkları var.
  8. 17
    buraya suriyelileri suçlayacak birileri mutlaka gelecektir.

    savaşı çıkaranları değil ondan kaçan yoksulları suçlamaya devam.
  9. 18
    iyi linç etmemişler. yalnız çocukta düşürdüğü şeyi yerden alıp posta koymaya geri geliyor. işin aslı harbiden bisiklet ise abartı hareket. sadece bisiklet olamaz lan.
  10. 19
    tüm insani duygulardan yoksun esnaftır. çocuk lan o daha hayata dair tüm kinini öfkeni ona kusmana gerek yok. ancak izmirde yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki laik atatürkçü izmirlilerin savaştan kaçan insanlara tahammülü yok. facebookta haberin altına "insanlık yahu!! atam seni çok özledik" yazmaktan öteye geçemiyorlar. bunu anlatmaya çalıştığınızdaysa "ülkelerinde savaş varsa kalıp savaşşınlar" diyorlar.
    kafayı yiyorum sözlük çocuklara insanlara hayvanlara bu kadar kötü olunabilmesini anlamıyorum ve delirmek üzereyim.
  11. 20
    Vicdansizliktir. Ayni durumda kendi çocuğu olsa ne yapardı acaba ? O cocuk savaştan çıkmış sığınmış. Hayır yani birde çocuk... Bazıları insanlıktan nasibini alamamış ya..
  12. 21
    tahammülsüzlükte geldiğimiz noktadır. her ne kadar ben olsam yapmazdım neticede çocuk vs desekte arkadaşlar mültecilere bakış açımızın buna yakın olduğu gerçeğini değiştiremeyiz.
    suriyeli, ıraklı, nereli olursa olsun mültecilerin ülkemizde bu kadar fazla ve başıboş olmasından ben de rahatsızım ancak evvela neden burada olduklarını sorgulamak icap eder kanımca.
  13. 22
    insan olarak doğmuş ama öyle kalamamış omurgalı varlık..
  14. 23
    çocukların yaşam şartlarını kabullenip tecavüzünü hırsızlığını döverek çözebileceğini düşünen, hiç "lümpen" olmayan, kelime dağarcığı "hümanist, pıtırcık" filan olan arkadaşları memnun etmiş esnaf.

    o duruma düşseniz sizden daha beter şeyler çıkar. dün yazıp silmiştim, sokakta gördüğü "pis" insanlardan tiksinip ülkeden kaçmaya çalışan arkadaşım iki zorluğa düşünce bildiğin müptezel oldu, daha zorlaşsa şartları delirecek ve ne yapacağı hiç belli olmayacak. bu insanlar ise bu koşullarda doğup yetişiyor, sonradan da düşmüyor.

    ve dün de yazıp silmiştim: siz ahlakı yoksullardan beklerken birileri "oh mis gibi beleş iş gücü girdi" diye seviniyor eminim ki.

    bu meseleye tepki göstermek sığınmacı probleminin düzgün yönetildiğini savunmak demek değildir.

    en başta bu insanlara insanca yaşayacakları ortam sunulacak. sonra orada savaşı kim çıkarıyorsa onlarda suç aramak lazım. sonra bu problemi düzgün yönetmeyen ve eminim ki işine böyle gelen, bundan faydalanan bizim yöneticileri suçlamak lazım.

    istediğin kadar döv, hepsini öldür hatta hala ülkede berbat koşullarda yaşayan çocuklar var. suriyeli olsun, türk olsun, kürt olsun, laz olsun çocuk lan bunlar. hümanistmiş.

    neler döndüğünü yazmayacağım, milyonlarca çocuk ölüyor her sene. koşullar ortada. bunları kabullenip savunmak normal, "gerçekçi". insanca olandan bahsetmek "hümanis". sanki kötü bir şey hümanist düşünmek.

    kahve muhabbeti arıyorsunuz, başka bir şey değil. yoksa gözünüzün önünde bir çocuğa böyle davranılmasını onaylıyorsanız suriyelilere suç atıyorsunuz ama, sizi de toplumdan uzaklaştırmak lazım.
  15. 24
    Çocuk tartaklamaktan hapis cezası yemesi gereken esnaftır.Önüne gelenin çocuğuna böyle yapacaksa işimiz var.Suriyeli olmasını geçtim çocuk lan çocuk.