kayıt

bisikletine dokunan suriyeli çocuğu yere çarpan izmirli esnaf

  1. 38
    toplumca kafayı yediğimizi bir kez daha hatırlatan esnaftır. savaştan ve şiddetten kaçmış bir çocuğa şiddetin yaşatıldığı bir olaydan bahsediyoruz. şimdi çocuk suçlu olabilir. belki de adamı mütemadiyen rahatsız ediyor olabilir. ama yine de bir çocuğa göre zaten fiziksel avantajı olan olgun bir insan bu kadar agresif cevap vermemesi gerekir. fakat toplum olarak şiddeti o kadar içselleştirip, normal gözle bakar hale geldik ki,bu tür tepkiler veren insanlara şaşıramıyoruz.
  2. 37
    Çocuk tartaklamaktan hapis cezası yemesi gereken esnaftır.Önüne gelenin çocuğuna böyle yapacaksa işimiz var.Suriyeli olmasını geçtim çocuk lan çocuk.
  3. 36
    çocuk tarafından affedilmiştir.

    onedio.com/...
  4. 35
    okuduklarımı gördükçe daha da gözümde büyüyen esnaftır. zira yukarda okuduklarım o çocukla karşılaşsa demek ki yere çalmakla da yetinmeyecekler. öldürecekler direkt olarak. devlet bunlara bakıyormuş bıdı bıdı.

    suriyeliler gelmeden önce zaten memlekette hiç bu tarz hadiseler yaşanmıyordu da suriyeliler gelince hırsızlıklar başladı : yoksa bizde şu 90 yıllık dönemde hiç hırsızlık vakaları yaşanmıyordu. herkes cam baca açık yaşıyorduk.

    taciz vakaları başladı : düne kadar mini etek giydiği için bacağına kezzap atılma hadiseleri yaşanmıyordu memleketimde. bu suriyeliler gelmeden önce kadınlarımız kızlarımız gecenin 00.00'dan sonra çok rahat bir şekilde sokaklarda yalnız başlarına gezebiliyorlardı. hatta bugün artık okullarda öğretmenler bile öğrencileri taciz etmeye başladı. çünkü suriyeliler burada.

    tecavüzler görülmeye başlandı: suriyelilerden önce tecavüz diye bir kelime lügatımızda yer almıyordu mesela. bunlar gelince bir dünya tecavüz hadisesine şahit olmaya başladık. kızlarımız minibüslerde tecavüze uğrayıp hunharca tecavüze maruz kalmaya başladılar.

    cinayetler arttı: elbette hiçbir zaman 0 değildi oranı ama oldukça az yaşanırdı. hatta gazetelerin ikinci sayfa haberleri kalkmış orası da magazine ayrılmıştı. her şey güllük gülistanlıktı adeta taa ki bu suriyeliler gelene kadar. hepsi tecavüzcü hepsi katil hepsi potansiyel canlı bomba zaten.

    evet buna inananlar var güzel ülkemde. bunu yapanlar milliyetçilik ve ulusalcılık ile güzellemler çekenler olduğu kadar kendisini solcu, sosyalist zannedenler de yapıyor. lümpen ne demek olduğunu bilmeden cümle içinde kullananlardan tutun da ben solcuyum yaaaa diye fularla gezip faşizmin dibine vurana kadar hepiniz ırkçısınız. kürtlerden de bu kadar nefret ediyorsunuz, araplardan da, ermenilerden de, yunanlardan da... şimdi gidin eksi butonuna...
  5. 34
    Çocuklara nasıl terbiye verilir hiçbir fikrim yok, sevgi kelebeği olduğumu da düşünmüyorum ama burda çocuğu cezalandırma yöntemi çok acımasızca. Dediğim gibi nasıl bi ceza verilmeliydi bilmiyorum ama o çocuğu tuttuktan sonra hafif bi tokat atsaydı o korku bile fazla gelirdi çocuğa. Peşinden koşup yakalamaya çalışması bile abes bana kalırsa ama..
  6. 33
    kasacağınız duyara, duyarlılığınıza sokayım.
    cinnet diye bir kavram var. kendisi üç kuruş para kazanabilmek için soğuk demeden sıcak demeden her gün it gibi sokak sokak geziyor belki bu esnaf. olamaz mı? sokak sokak gezerken, devlet yardımıyla yaşayan, yiyip içip sıçmaktan başka bir şey yapmayan, parkta bahçede insanları rahatsız eden, kızları taciz eden, banka, bankamatik önlerinde para çekenleri tedirgin eden binlerce suriyelileri görüyor belki. olamaz mı? hepsi olabilir. adamın eğitimli olduğunu iddia eden yok zaten. adam eğitimsiz, ufku dar. nasıl düşünür bu adam? benim devletim bana değil de, ülkesini satan bu mültecilere benden daha fazla önem veriyor, onlara bakıyor diye düşünmez mi?

    kendi yurdumuzda parya olmuşuz. ne güzel. sokayım düzenine.
    (bkz: öz yurdunda garipsin öz vatanında parya)
  7. 32
    çocukların yaşam şartlarını kabullenip tecavüzünü hırsızlığını döverek çözebileceğini düşünen, hiç "lümpen" olmayan, kelime dağarcığı "hümanist, pıtırcık" filan olan arkadaşları memnun etmiş esnaf.

    o duruma düşseniz sizden daha beter şeyler çıkar. dün yazıp silmiştim, sokakta gördüğü "pis" insanlardan tiksinip ülkeden kaçmaya çalışan arkadaşım iki zorluğa düşünce bildiğin müptezel oldu, daha zorlaşsa şartları delirecek ve ne yapacağı hiç belli olmayacak. bu insanlar ise bu koşullarda doğup yetişiyor, sonradan da düşmüyor.

    ve dün de yazıp silmiştim: siz ahlakı yoksullardan beklerken birileri "oh mis gibi beleş iş gücü girdi" diye seviniyor eminim ki.

    bu meseleye tepki göstermek sığınmacı probleminin düzgün yönetildiğini savunmak demek değildir.

    en başta bu insanlara insanca yaşayacakları ortam sunulacak. sonra orada savaşı kim çıkarıyorsa onlarda suç aramak lazım. sonra bu problemi düzgün yönetmeyen ve eminim ki işine böyle gelen, bundan faydalanan bizim yöneticileri suçlamak lazım.

    istediğin kadar döv, hepsini öldür hatta hala ülkede berbat koşullarda yaşayan çocuklar var. suriyeli olsun, türk olsun, kürt olsun, laz olsun çocuk lan bunlar. hümanistmiş.

    neler döndüğünü yazmayacağım, milyonlarca çocuk ölüyor her sene. koşullar ortada. bunları kabullenip savunmak normal, "gerçekçi". insanca olandan bahsetmek "hümanis". sanki kötü bir şey hümanist düşünmek.

    kahve muhabbeti arıyorsunuz, başka bir şey değil. yoksa gözünüzün önünde bir çocuğa böyle davranılmasını onaylıyorsanız suriyelilere suç atıyorsunuz ama, sizi de toplumdan uzaklaştırmak lazım.
  8. 31
    insan olarak doğmuş ama öyle kalamamış omurgalı varlık..
  9. 30
    humanist lümpenler gelmiş burda duyar kasmışlar. adamın tepkisi çok abartı olabilir ama şu açıdan da bakmak lazım şimdi parmak kadar bu çocuk babası yaşında yada babasından daha büyük birine lakayt hareketler yapıyor. farzedelimki bu herifin yoluna devam ettiğini ve tepki vermediğini. bunu gören çocuk sizce daha saygılı mı olacak artık. kesinlikle olmayacak tabi ki de yarın biraz büyüdüğünde uçkurunun farkına varınca tecavüz etmeye kalkışacak bu çok mu doğru şimdi.
    burda çocuğada suç bulmuyorum.çocuk doğru düzgün aile terbiyesi almamış. bakamayacağı aile terbiyesi veremeyeceği, düzgün bir gelecek veremeyeceği tipik ortadoğu ailesi yapmış bebeyi allah verir rızkını diyerek. çocuğun kavrayabildiği anlayabildiği dünya bu anasından babasından ne öğrenebilicek ki zaten onlar bile memleket yanarken sikişten geri kalmamışlar.
    velhasıl kelam dostlar bugün gördüklerimiz çok çok iyi günlerimiz yarın bu üreyen sığınmacıların veletleri büyüyecek bizim karımıza kızımıza sarkacak o zamanda görürüm ben sizin kastığınız duyarları.
  10. 29
    sadece gelecek için bize bir örnek.

    korkarım ki ileri de daha da sık sık buna benzer olaylar yaşanacak ve suriyeliler de ülkemize girdikçe giriyor. hala ne işi var bu adamların anlamadım gitti.

    şimdi insanlık efendim yardıma muhtaçlar tatavasını herkes bi kenara bıraksın. götünü tutamayan bir ülke olarak neden milleti alıyoruz besliyoruz arkadaş ben buna yanıyorum. adamların zenginleri geliyo ülkenin lüks otellerinde 1 yıllık parayı veriyolar peşinden, sonra ekonomide canlı para akışı falan fıstık.

    şuan suriyelilerin toplumun huzurunu kaçırmaktan başka yedikleri bi nane yok. diğer ülkeler kaçacak yer arıyo bize gelmesinler diye, bizimki de pazarlığa oturuyo şu kadar para verin gelsinler diye.*

    çocuğa yapılan bu yanlış hareket hemen suriyelileri melek yapmasın insanların gözünde, unutmayın ki bu adamlardan dı lokantaya giripte 'benim param yok, bana yemek verin, tayyip gelmeme izin verdi' diye olay çıkaran.

    yukarıda da bir kaç yedikleri bok örneklerinden yazarların yazdıkları var.
  11. 28
    şayet orada olsaydım ağzını burnunu kıracağım esnaftır.
  12. 27
    tahammülsüzlükte geldiğimiz noktadır. her ne kadar ben olsam yapmazdım neticede çocuk vs desekte arkadaşlar mültecilere bakış açımızın buna yakın olduğu gerçeğini değiştiremeyiz.
    suriyeli, ıraklı, nereli olursa olsun mültecilerin ülkemizde bu kadar fazla ve başıboş olmasından ben de rahatsızım ancak evvela neden burada olduklarını sorgulamak icap eder kanımca.
  13. 26
    Bu insan mı diye düşünüyor insan.
  14. 25
    bir çocuğa bu kadar nefretle saldırmak nedir?
    bunu yapan insan olamaz.
  15. 24
    esnafın göz altına alındığı olay. valilik de çocuğun bulunup aileye sosyal yardım yapılması için il müdürlüğüne talimatta bulunmuş. bizim yan mahallede her gün adam vuruyorlar bırak göz altını polisin geldiğini görmedim. yardım desen hak getire zaten. demek suriyeli vurunca sıkıntı yok.

    buradan kadıköy boğanın yanında çocuğunu kaldırıma sıçırtan suriyeli kadına "ülkenin ırzına geçtiniz" deyip "beğenmiyorsan siktir git" cevabı alan arkadaşa selam olsun.

    ne güzel ülkeyiz. şahtık, şahbaz olduk.
  16. 23
    ne esnaf ne de insan olmayan varlığımsıdır kendileri.

    Babam esnaf olduğu için daha bir acıdı canım. Babam kendisine iftira atıldığında dahi böyle bir şey yapmadı. Bu haysiyetsiz herif neye dayanarak böyle bir şey yapabiliyor? Kim bilir ne hayal ederek dokundu o bisiklete o çocuk? Hiçbir zaman binememiş olmasını mı düşündü acaba ya da o bisikletle ülkesine, vatanına geri dönmeyi mi hayal etti?

    Sen sabır ver yarabbim!
  17. 22
    insanlığımızı unutup nasıl hayvanlaştığımızın göstergesidir.

    kimin çocuğu olursa olsun, nereli olursa olsun 5 yaşındaki bir çocuk nasıl zarar verebilir ki ? yere vurmak nedir ya..

  18. 21
    Bu ve bunun gibi insancıklar evde çocuğuna dışarıda başkasının çocuğuna saldırır ama karşılarında yetişkin gördüklerinde bık bık ederler. bunların ağa babası 500 koruma ile gezer kimseden korkmam diye ahkam keser...kimseden korkmamak Bülent Ecevit gibi Kıbrıs Harekatını yapıp sadece şöförü ile dolaşabilecek göte sahip olmakla daha iyi anlatılabilir.
  19. 20
    suriyeli insanların ülkemizde kazandığı haklardan iş imkanlarından onlara bağlanan maaşlardan bahsetmeyeceğim. burada ki konumuz bu değil çünkü burada dili dini rengi yaşı kaç olursa olsun kim olursa olsun nasıl bir velet olursa olsun 5 yaşında bir çocuğun yere çarpılması söz konusu.
    annesi babası belki dileniyor belki iyi şartlarda yaşıyordur bilemem belki abisi üniversiteye sınavsız girmiştir onu da bilemem ki bir önemi yok gözümde.. savaş nasıl bu çocuğun suçu değilse başka bir devlet tarafından o devletin kendi vatandaşına tanımadığı sosyal hakları suriyeli insanlara tanımış olması da bu çocuğun suçu değil.
    bence direk insan olması gereken çok insan var diyerek kimseyi zan altında bırakmayacağım. en azından taklit yeteneğinizi geliştirin. -mış gibi yapın..
  20. 19
    bu eylemi izlerken toplumun ruh halini, yapılan eyleme verilen tepkinin ilginçliği herşey baştan ayağa bizi tarif ediyor..

    eylemin başlangıcı nedir? hepimizin çocukken yapmış olduğumuz, şu bisiklet benim olsa şunu yaparım, şu benim olsa bunu yaparım diyip birşeylere özenmek.. aramızdan özenmeden herşeyi elde ederek varlık içinde büyüyen varsa bu noktayı anlamayacaktır..

    yapılan ikinci eylem nedir? çocuk malıma zarar veriyor düşüncesiyle hiddetlenen beyin fakiri tip. zaten 3. eylemi icra ederken insani vasıflardan tamamen uzaklaşıyor.

    evet üçüncü eylem hiddetlenen beyin fakiri, insan ziyanı insan müsvettesinin çocuğu eskilerin tabiriyle yere çalması.. "çocuk" diyoruz eyleme maruz kalan için.. hatta"minik çocuk" suçu nedir senin çocuklukta defalarca yapmış olduğun özenme eylemi..

    neyse beni daha vahim düşündüren kısım ise, bu beyin fakiri tipi bilinçlendirme adına ne yapıyorsun, böyle yapılır mı sende çocuktun faslıyla başlayıp, çocuğa özre, kalbini kazanmaya kadar giden davranış silsilesi ortamını baştan yok ederek toplumun bu insan müsvettesine aynı tepkiyle yaklaşması, vurması, itmesi, kakması..

    sonuç, çocuk üzgün, bitarafları acıyor ve belkide ağlıyor. aklında sadece dokundum neden böyle yapıldı, basit sorular.

    eylemi yapan gerizekalı; uzaklaştıktan sonra amuna goduhumun çocuğu aynı bilinçte aynı cahillikte devam ediyor..

    toplum: şerefsiz ibnenin evladı ufacık çocuk gelip bana yapsana lan piç tepkileriyle yoluna devam ediyor..

    kim ne kazandı arkadaşlar? yarın obürgün yine aynısı yaşanmayacak mı?

    memlekette toplum bilinci sıfır, velhasılı kelam..
  21. 18
    Vicdansizliktir. Ayni durumda kendi çocuğu olsa ne yapardı acaba ? O cocuk savaştan çıkmış sığınmış. Hayır yani birde çocuk... Bazıları insanlıktan nasibini alamamış ya..
  22. 17
    tüm insani duygulardan yoksun esnaftır. çocuk lan o daha hayata dair tüm kinini öfkeni ona kusmana gerek yok. ancak izmirde yaşayan biri olarak söyleyebilirim ki laik atatürkçü izmirlilerin savaştan kaçan insanlara tahammülü yok. facebookta haberin altına "insanlık yahu!! atam seni çok özledik" yazmaktan öteye geçemiyorlar. bunu anlatmaya çalıştığınızdaysa "ülkelerinde savaş varsa kalıp savaşşınlar" diyorlar.
    kafayı yiyorum sözlük çocuklara insanlara hayvanlara bu kadar kötü olunabilmesini anlamıyorum ve delirmek üzereyim.
  23. 16
    o çocuğu döven adama iyi bakın. hah. işte o adam memleketin özeti.

    tanımtırak: tiz kellesi vurula
  24. 15
    bir adam geri gelir de bir çocuk asla geri gelmez. cahildir, akli dengesi kayıptır ilişmeyin derim. zira burada bu adam için ne yazılsa az ne yazılsa da israftır.

    düşünüyorum da böyle bir dünyada ona ne ceza verilebilir ki. hem kim ceza verebilir ki.
  25. 14
    ben bu olaya inanmıyorum. oldukça yumuşatılmış haliyle önümüze çıkarıldığını düşünüyorum. eğer esnafın psikolojik sorunları yok ise, gayet sıradan bir insansa hangi ırktan olduğu fark etmez bir çocuğa ''bisikletime dokundu'' gerekçesiye bu derecede bir tepki göstermez. belki ben insanların bu kadar vahşi olmadığını düşünmek istediğim için inanmıyorumdur ama eğer doğru düşünüyorsam bu kadar yumuşak halde önümüze çıkarılmasının sebebi suriyelilere karşı halkta sempati uyandırmaktır muhtemelen. bu da tabi ki ajitasyonla yapılıyor.