kayıt

medya okuryazarlığı

  1. 1
    hayatımda gördüğüm en saçma ders.

    bu dersi alanların -içinde ben de varım- medyayı doğru bir şekilde kullandığını sanmıyorum. bildiklerimizi zaten bize söylüyorlar. lakin biz bile isteye kendi bildiğimizi yapıyoruz.
  2. 2
    orta okulda seçmeli verilen dersti.

    şu an durumu ne bilmiyorum.
  3. 3
    ortaokul ve liselerde zorunlu olması gerektiğini düşündüğüm ders.

    öyle pat diye zorunlu yapamazsın tabii, önce bi bak incele, bunu kim öğretecek diye düşün. gidip 100 öğretmen toplayıp eğitim vermekle sertifika aldırmakla olmaz o işler onu bi geçelim.
    bu konuda bizzat lisans eğitimini tamamlamış insanlar var. yahu iletişim mezunlarının sadece %20'si iletişim sektöründe iş bulabiliyorken neden bu insanlara istihdam alanı açılmıyor?

    bunları bu sistemden beklemek biraz şov tabii. en son "bilişim teknolojileri dersini zorunlu yaptık medya okuryazarlığı da beklesin az" gibi bir açıklamayla ertelemişti sayın yetkililer.

    son olarak; genç iletişimciler aç aç!
  4. 4
    Medya içeriğine ulaşmak, anlamak, değerlendirmek ve oluşturmak olarak özetlenmekte. Medya ise: televizyon, sinema, video, web siteleri, radyo, video oyunları ve sanal topluluklar gibi her çeşit medyayı kapsamakta.
  5. 5
    üniversitede ortalama yükseltmek için aldığım bir online ders. vallaxi bu derste nasıl bir kullanıcı olunması öneriliyorsa tam tersiyle onlaynız platformlarda.