kayıt

Bu dünyaya neden geldik

  1. 1
    Belki klişe Bi soru olucak ama yaşayan her insanın Sorgulaması gerektiği ve kendine göre cevapları olduğunu düşündüğüm ve merak ettiğim sorudur. Hemen kendi düşündüğümden bahsedeyim bana göre:

    Hayat ruhun kendini gerçekleştirme sürecidir
    (bkz: experience)
  2. 2
    gecen gun baska bi yasamin cezasıni yasadigimi, ve cehennem olarak buraya gonderildigimi dusunmustum,
  3. 3
    cevabı sikimde olmayan. geldik işte bir şekilde, yaşa gitsin amk.

    çok irdelemeyin bunları.
  4. 4
    anne babaya sormak gereken soru. bohçayı toplayıp gelmedik sonuçta, seçim yok ortada.
  5. 5
    benim için cevabı belli olan sorudur. seks. varoluşumuzun en güzel ve gerekli yanı bu. düz mantıkla dünyaya seks yapmaya gönderildiğimizi anladım ve bu kavrayış hayata dair düşüncelerimin temelini oluşturdu. seks denen kutsal eylemden yeteri kadar nasiplenmeden bu dünyadan göçen her insan sakat sistemin ve anlayışın kurbanıdır. eğer dünyadaki yaşam ile alakalı bir hesap verilecekse herhangi bir tanrıya, sorulacak sorular bu minvalde olacak: "neden seks yapmadınız? neden sekse günah dediniz? neden seks yapılmasına engel oldunuz?"

    eminim ben. sizi bilemem. umrumda da deyil tmm mı.
  6. 6
    Bence en büyük yanlışı anne babadan diğer insanlardan öğreniyoruz. Bu soruyu kimsenin fikri olmadan kimseye sormadan, etkilenmeden sadece kendimiz düşünsek bence daha doğru cevaba ulaşırız. İnsanlar saptırıyolar asıl amaçtan.
  7. 7
    Ölmek icin geliyoruzdur.
  8. 8
    Dünya'nın bizler için bir imtihan olduğu söylenir fakat aynı zaman da biz daha doğmadan kaderimizin yazıldığı da söylenir. Bilemedim bu dünyaya neden gelmişiz.
  9. 9
    çünkü eşşeğin zikinden dolayı herşeye de bir sebep aramayın. gerçek nötrdür iyi, kötü, ödül, ceza gibi şeyler yoktur. hatta gerçekte senin canlı veya cansız olmanında bir önemi yoktur. bütün bu önemleri sanki bir bokmuşsun gibi sen kendi kendine koydun. dünyaya belkide hamsi balığı olarakta gelebilirdin o zaman ne diyecektin hayat amacına ha. kızgın yağlı tavada güzel bir akşam yemeği olmak mı diyecektin. ya da bir tornavida olsaydın o zaman hayat amacına ne diyecektin vida açıp sıkmak mı. bak bunlar sana komik gelebilir ama sen dünyaya gelirken seçtin mi insan olayayım diye. dolayısıyla bir boktan farkın yok. bokun hayat amacı neyse senin de o.
    bunların hepsi yok olmak korkusuyla insanın kafasında yaptığı hayal dünyasından ibaret.
  10. 10
    uzaylıyız, selamünaleyküm diyecektik.
  11. 11
    İyi kötü, doğru yanlış vb. kavramlar zaten görece dünyanın kavramları ve biz oluşturduk. Ve bunlra göre yargılama yapıyoruz. Buna ben de katılmıyorum. Ama bu dünya yaşamının bir amacı var. Herşeyin boşuboşuna oluşturulduğuna bu senaryonun boşuboşuna yazıldığına inanmıyorum.
  12. 12
    ciddi ciddi sorduğum soru. harbi bu dünyaya neden geldik yazar kardeşlerim?