kayıt

türkiye'de bisiklet kültürünün olmaması

  1. 1
    türkiye' de bisiklet kültürü var ancak 15 yaşına kadar. sonrasında nedendir bilinmez herkesi bir araba merakı sarıyor ve bisiklet çocuk oyuncağı olup karşımıza çıkıveriyor. 27 lik bende hala bisiklet mevcut olup, aktif olarak işlemektedir.
  2. 2
    yolların müsait olmamasından ve olsa bile trafikte bisikletlerin gereken yeri alamamasından kaynaklıdır. trafikte motorsikletle bile değerin yok yani araban yoksa hiçsin.
    • oov çok sert...
  3. 3
    canım eskişehir'imin en sevdiğim özelliği. diğer şehirlere nispeten bisiklet yolu, bisiklet kültürü daha oturmuş durumda. şehrin bir ucundan diğer ucuna 1 saatlik bisiklet yolculuğu ile gidebilmek de işin ayrı bir güzel yanı. türkiye'yi bilemem ama eskişehir'de olan kültürdür.
  4. 4
    yolların müsait olup olmamasından ziyâde coğrafyanın uygun olmadığını düşündüğüm husustur.

    istanbul'un her köşesini sabahlara kadar bisiklet yollarıyla donat, hâttâ trafiği motorlu araçlara kapat, hakimiyet yalnızca bisikletlerin olsun! bak, avcılar ile beylikdüzü arası 5 km. civarı... gelsin bakalım bisiklet tutkunu, sabah 8'de gidip akşam 6'da ayrıldığı avcılar'daki mesaisinden beylikdüzü'ne bisikletle gitsin bakalım? o 5 kilometrecik yolu, devebağırtan yokuşu'ndan da tırmanarak bisikletiyle bir katetsin?

    kandırmayalım velhasıl kelam birbirimizi...