kayıt

diyanetin ateistle evlenilmez fetvası

  1. 42
    Olm salak mısınız siz lan? Toplumun tamamının müslüman olmaması ve diyanetin toplumu etkileyecek fetvalar vermesi ne demek lan?

    Ateistle evlenmek yasaklanmıyor aq. Dine uygun değil deniyor. Ateistsen sen dini niye sikliyorsun onu da anlamak mümkün değil.

    Amına koyim dinle küçücük alakam yok da bu kadar salak adam görünce sinirim tepeme çıkıyor. Olm siz nasıl kendinizi geliştireceksiniz bu yetiyle lan?

    edit: bakın benim sinir olduğum konu şu. adam bu toplumun tamamı müslüman değil, bunu yapamazsınız diyor. ancak ortada böyle bir sorun yok. bunu başka bir olay için söylese anlarım ama ezbere konuşmayın artık aq.
  2. 43
    Niye onlarıda allah yaratmadımı
  3. 44
    ateistlerin muhtemelen umursamadığı fetva.

    fakat üzerine söyleyecekleri şeyler olacaktır. jkasdhjaksd şeklinde gülüp geçebilirler, ne yapacakları belli olmuyor bu allahsızlara.
  4. 45
    (bkz: teyzeyi falan sikince sorun olmuyor ama)
  5. 46
    klavyenin üstüne oturup lsdjbaldjblajkbdfljkabjka şeklinde gülünesi ; insanları ayrıştıran,birbirine düşüren,amacından saptıran salak saçma üzerinde durulmaya değmeyen şey.
  6. 47
    aynı diyanet gayrimüslimle evlenilmez, aleviyle evlenilmez,babalar kızlarına şehvet besleyebilir gibi de fetvaları var. zaten aynı diyanet milletin seks hayatına evlilik hayatına takmış durumda. sevişmeyeceksek ya da sevemeyeceksek neden yaratıldık. ayrıca biz yaratılanı yaradan'dan ötürü sevmiyormuyduk. ne olursan ol gel diye kucak açmıyormuyduk?

    tüm bunlar sonucunda madem sevişmek günah madem dinimiz gereğince (ki her insanın inancı içindedir kimse gerçeği tam olarak bilemez) evlenemiyoruz. en en en başa dönelim ve kaburgadan yaratılma dönemine geçiş yapalım. zahmetten kurtuluruz.
  7. 48
    Evlendikten sonra ateist olunursa napıyoruz
    Boşanıyormuyuz ?
  8. 49
    Zamanında beni de yıkan fakat inanç doğrultusunda evlenilemeyeceği sonucuna varılan fetva.
    Yani kişinin karşısına bir tercih yapma zorunluluğu çıkıyor, inancın mı yoksa aşkın mı gibi.

    (bkz: aşk ya da gurur) gibi. Hayat seçimlerden ibaret.
  9. 50
    Neden tepki çektiğine hiçbir anlam veremediğim fetva. Oğlum adamlar ateistler ülkeden gitsin, ateistler ölsün veya ateistler evlenmesin dememiş ki. Dinen bir açıklama yapmışlar ki kurumun amacı da bu zaten. Ne demelerini bekliyorsunuz?

    #1348930 + 1
  10. 51
    biz ilhamımızı gökten indiği sanılan kitaplardan almadık şeklinde cevaplanası fetva.
  11. 52
    (bkz: jkasdhjaksd)
    Şaka bi yana da bu diyanet ile napicaz ya. Adamlar en yüksek bütçeyi alıp komik fetvalar saçıyorlar. Bizde karı istiyik sayın M.Görmez
  12. 53
    2016 yılında ciddiye alınmaması gereken fetvadır.

    sadece 5 dk google aramasıyla 8 yaşındaki yeğenimin bile bütün mealcilerin kuran meallerine, dünyada var olan her dildeki kuran'a, hadise, hatta islam dışı dinlerin benzer konulara nasıl baktığına, hatta ve hatta thoth'un zümrüt tabletlerinin türkçesine bile ulaşabildiği bi ortamda, -adı ne olursa olsun- başka bir mercinin onayına ya da yasağına yada "bilmiyorum" demesine ihtiyaç duyulmamalıdır.

  13. 54
    diyanetin boyunu asan bir diger beyanati
  14. 55
    dinsizlerin vergisi ile finanse edilen bir fetvadır. böyle de ilginç bir durum var işte.
  15. 56
    şöyle anladığım fetvadır: müslüman birisi ateistle evlenemez it's mean : evde ortak bir din olması hem doğacak çocuklar için hem de gelecekte anne ve babanın ortak bir paydada buluşup hayatlarını onun üzerinden idame ettirmesi için gereklidir ki insan en zor zamanında dayanacak bir dal ararken ateistlik nedir anlamış değilim velhasıl doğru ve yerinde bir açıklamadır
  16. 57
    ateistler de bayılıyordu zaten dedirten fetva.
  17. 58
    sanki bu diyanetin fetvasıyla ortaya çıkmış gibi..

    peki öyle mi?
    hayır.

    her fırsatta "müslümanların okumadığı kuran'ı biz okuyoruz ehehe" şovu yapan ateistler neden bununla ilgili ayetleri okumamışlar?
    çünkü okuduklarını söylerken -büyük bölümü- aslında yalan söylüyor. sağdan soldan duyduklarıyla geçiniyorlar.

    allah'ın varlığına inanmayanlarla evlenilmesinin helal olmadığının yazılı olduğu ayetler var mı?
    evet.

    buradan hareketle sanki konu hakkında çok bilgi sahibiymiş gibi müslümanları kötüleyenlerin beyni var mı?
    maalesef evet.