kayıt

düğünün israf olduğu gerçeği

  1. 1
    yadsınamaz bir gerçektir. hele kredi çekip düğün yapanlar var, onlar ayrı bir değişik insanlar. ulan paran yoksa evlenme dallama!
    yahut 40 bin 50 bin tl düğüne harcayacağına git evini mevini döşe, hatta kendine yeni bir ev al lan. kiraya verirsin geri kalan parasını 2 yılda karşılar zaten. yahut o parayı ileride çocuklarına harcarsın, balayına gidersin falan filan. düğün boş iş.
  2. 2
    kısmen katıldığım önerme.

    beraber kutlamak istediklerini çağır tam olarak herhangi bir yere, eğlen yani bunda bu kadar masraf edecek ne var? piknik yapılan bir yere git mesela, zaten bizde böyle yerlere yemek götürür normalde herkes ortaklaşa yenir içilir oraya masraf yok. tanıdık müzisyen varsa onları davet et, yoksa haydi ona biraz harcarsın. 2324135235 dölara "gelinlik" adı altında beyaz perde alacağına normal fiyata güzel şeyler giyin takıl kafana göre.

    garip bir gelenek gerçekten.
  3. 3
    Saçmasapan adet, gelenek, göreneklerin insana attığı kazıktır.

    Zaten bu adet denen şeyin kendisi aptalca. Senin adetin yani rutinin olan şey bir diğerinin gerçekliğine paralel gitmez. Yani sen simit seversin, adam açma; birinin doğalı herkese uymak zorunda değil.

    Düğün, aptal akraba muhabbetleri, kına, nişan, tam bir maddi külfet olan altın vs alımını şart koşmak.... Toplum olarak zaten çirkin bu davarland, en masum olması gereken rutinleri de dahil.
  4. 4
    Ya en güzeli sevdiklerinle beraber olup herkesi öpmek zorunda kalmadan eğlenmeye bakmak. Ama maalesef zorunlu akrabalar, gereksiz eş dost çağırıyor insanlar. Takı için yok kalabalık olsun yok ayıp olmasın diye işte o zaman çekilmez oluyor. Takılar da borca gidiyor zaten. Nerde kaldı eğlenmeye bakıp tadını çıkarabilmek? Bu yüzden de hem zaman hem de maddiyat açısından israf gibi görülüyor.
  5. 5
    tamamen katıldığım önerme.
    amaç evlendiğinizi cümle aleme yaymaksa eğer bunu sadece nikahla da yayabilirsiniz. abartıp bir gelinliğe on bin tl ödemek gibi bir saçmalığa girmek gösterişten öteye geçmeyecek bir durumdur. yazıktır, günahtır.
  6. 6
    Sirk maymunu gibi ortaya oturtulup,terli terli opmelere,sarilmalara maruz kalacağım,çoluk çocuk ortalarda sebil gibi fink atacak,millet oturduğu yerden yiyip içip bi de damatligimi,gelinin makyajını dedikodu malzemesi yapacak ve ben bütün bunlar için tonla para harcayacagim öyle mi?
    Affedersiniz sikerim ben böyle işi.
  7. 7
    bin kişilik salonlar, bilmem kaç bin lira salon fiyatı, yemeği, pastası, meşrubatı, davetiye basması, sik sok nedenlerle önünü kesen, arabanı kilitleyen, sandığa oturan, bıçak kesmiyor, marş basmıyor diyen, ayakkabını alan ve yaşları çocuktan 70'e kadar değişen yelpazede dallamaya para dağıtmalar, takı dayatmaları, her şeye karışmalar, hiçbir şeyden ise memnun olmamalar...

    bir insan bunu neden yapar. işin ilginç yanı kadınların hemen hepsi de ister. git bir gecelik mekan kapat, eşi dostu yakın akrabaları ve sosyal hayatta görüşülen diğer akrabaları çağır ve doya doya sabaha kadar eğlen. başka zaman aramadığın, seni aramayan tonlarca insanı çağırmaya ne gerek var. bu örf değil adet değil, anane değil. evlenip de yepyeni bir hayata giren iki kişiyi onbinlerce liralık borçla baş başa bırakmak hangi mantığa akla izana uyar. düğün bitip de gösteriş, şaşaa, ilgi, alaka kaybolduğunda ve gerçek hayat yüzünü gösterdiğinde o adam evinde makarna çorba yiyecekse kredi borcu ödeyecem diye, çok afedersiniz ama sokayım örfünüze adetinize.
  8. 8
    Çok doğru bir önerme. Hem israf hem gereksiz zaten benim kafam kaldırmıyor.
  9. 9
    benim de katıldığım önerme..zaten kendim düğünlerde hiç eğlenmiyorum..sırf millet eğlenecek diye onca masrafa ne gerek var.en kötüsü nikahtan sonra gider bir yerde yemek yersiniz.
  10. 10
    Düğüne tonlarca para harcayan güruhun kabullenemediği gerçektir. Ha zengindir, orası ayrı.
  11. 11
    Düğün masrafları almış başını gidiyor. Geçenlerde bir arkadaşımla konuştum salonlarını en uygun 48 bin tl ye kiraliyorlarmış. Şaka değil sadece 2 saat için 48 bin tl... Büyük paralar bunlar. Gösteriş için 48 bin tlnizi nasıl çöpe atabiliyorsunuz cidden anlamıyorum.
  12. 12
    kesinlikle katildigim seylerden biridir bu.

    gercekten israf. tamam belki hayatinizda bir kez evlenip bir kere giyiyorsunuz o damatligi ya da gelinligi ama simdiki sartlarda evlenmek degil dugun yapmak gercekten inanilmaz zor. bos yere verilen salon parasi, bos yere verilen abidik gubidik muzik parasi, pastasi kurabiyesi limonatasi vs.

    boyle bir zamanda cok gereksiz paralar bunlar. yap nikahi, eglenmek mi istiyosun cagir esini dostunu aileni bir yere krallar gibi salon parasinin yarisina eglen hem de alkollu.

    dugunler kendinizin eglendigi degil de digerlerinin eglendigi sacma sapan bir organizasyon bana kalirsa. takacagi 50 lira para yedigi ictigi oynadigi gecelik 1000 lira.

    gerek yok.