kayıt

Namusu kadınlara yüklemek

  1. 1
    *

    erkeklerin kolayına gelendir. kadınlar da yazık bişey diyememişler zaman geçmiş o kadar kabullenmişler ki artık kendileri de yapar olmuşlar.
  2. 2
    ahlaksızlıktır.
  3. 3
    "dişi köpek kuyruk sallamazsa erkek köpek bakmazmış"

    Şimdi nefret söylemlerini gece gece hiç yapmak istemiyorum, sakin sakin giriyorum cümlelerime. Umarım öyle de devam edebilirim. Toplumsal ahlak kurallarıyla dört bir yanımız çevrili. Olmasın demiyoruz. Haddini yerini ve zamanını bilerek olsun diyoruz. Pipisi olan canlının hüküm sürmesi nedir biriniz bana açıklayabilir mi? Ulan yumurtam olmasa siz kim köpeksiniz? Kadın namusudur hep, bir kere bile erkeğin namusunun kirlendiğini görmedim. Kirlenmesi de gelen birkaç damla kanla olmuş, ay çok sikimizde.

    Bu yüzyıllardır gelen toplumsal bir yanılgıdır. Cinayettir. Katletmektir. Bizim nesilimiz eski sığ düşüncelerden bir nebze kurtulmuş gibi görünse de, başlı başına gene sorun teşkil etmektedir. Eğer bir namus kavramı aranacaksa köpeğimde bile bunu ararım arkadaş. Erkek-kadın durumunu da aşıyor bu artık. Uğruna insanların hayatını değiştiren iğrenç sikimsonik birşey bu!

    Sevişmek istiyorsanız sevişin, uyumak istiyorsanız uyuyun, kürtaj olmak istiyorsanız olun. Bu dayatmalar, koşullandırmalar, yüklemelerle daha nereye kadar ilerlemeyi diliyorlar bilmiyorum. Pek bilmek de istemiyorum.

    Kirletilecek bir namus varsa eğer sevgili kadınlar, erkeklerin komple tüm namuslarını kirletin. Komidinin üstüne paralarını koyun, usul usul uzaklaşın.
  4. 4
    (bkz: çekirdek aldıran başlıklar)
  5. 5
    Tam bir pi.liğin göstergesi. Hem de katıksız.
  6. 6
    iki saattir namuslu kadınlara yürümek diye okuduğum başlık. biri de bkz vermemiş diye hayıflanıyordum.

    (bkz: ikimize birden yükleniyorlar)
  7. 7
    götten uydurulmuş bir kavramın bağlayıcılığı ile bir kitleyi kontrol altına alma hareketlerinden biri. örneği çok var bunun tarihte ya da günümüzde.

    namus, kadınlara yüklenmesi ve kadınların kontrol altında tutulması için icat edilmiş, içi boş bir kavram bana göre. namus ne amk ya?
    ahlak diye bir şey zaten var, dürüstlük diye bir şey de zaten var.
    ama tdk hazretleri, namus tanımına; ahlak kurallarına bağlılık diyor. ki bence ahlak kurallarına bağlı insana ahlaklı demek, namuslu demekten daha mantıklı.
    ikinci manasında ise; doğruluk, dürüstlük diyor. sanırım bizle taşak geçmişler.
  8. 8
    Yanlış bir eylem. Bakış açısını bilmem ama namus diye bir kavramı kabul ediyorsanız her iki cins için olduğunu unutmamalısınız.
  9. 9
    Erkeklerin itibarı zedenlenmesin diye geçmişten günümüze kadar gelen bir algı. Ahmaklıktır.
  10. 10
    (bkz: Ahlâk anlayışımızın ne yazık ki çürümüş olması)

    Toplumun koyduğu kurallara göre yaşamak isteyen fakat sorumluluk almak istemeyen piçlerden kaynaklanır. Aletine hakim olmaktan aciz, sikinin dikine hareket etmek ama aynı zamanda da ayıplanmamak istediğinden, bütün suçu karşı tarafa yükler bu düşünceye sahip...primatlar.

    bir de bu düşünceye katılan kadınlar var ki, onlar kendi topuklarına sıkıyor zaten, yorum yapmaya gerek görmüyorum.