kayıt

mide

  1. 1
    proteinlerin sindiriminin başladığı organ. üç tip kas tabakası vardır. oblik, sirküler ve longitidunal. bu kaslar sayesinde besinler daha küçük alt birimlere ayrılır.
  2. 2
    sindirim kanalının özofagus ve ince bağırsak arasında kalan kıvrımlı kaslı, kese benzeri yapı. abdominal kavitede diyafragmanın hemen altında yer alır.
  3. 3
    boş olduğunda bünyeye hüzün veren büzülesice bir organ. *
  4. 4
    hayatımı çocukluğumdan beri zorlaması ve yoğun ilaç kullanımı derken fıtık ve türlü arızalarla kustum kusacağım şeklinde yaşamaktan çok yorgun bir insanın kalbinden önce gelen organı. çok sakınıyorum ama nafile sağlam olması şart.


    yerli yersiz ilaç kullanımına çok dikkat edilmesi gerek. sonra mide tedavisi için gereken ilaçları bile tutamazsınız içeride zordur bezdirir.

    bir de midesiz lanet dersin ya her şeyi yiyen değil, her haltı yalakalığa vuranların ruhsal organıdır. en çok midemi kaldırandır.
  5. 5
    bir erkeğin kalbine giden yolun geçtiği organ olarak tarif edilir.
  6. 6
    stresten en çabuk ve yoğun etkilenen organ sanırım. kimi ya hiç yiyemez, midesi bir şey tutmaz; kimi ise aşırı yer. giren çıkan her türlü bu organa yani.
  7. 7
    bende bulunmayan iç organ. uzun zamandır kendisinden haber alamıyorum, sanırım yediklerim direk dalağa gidiyor o da hemen şiştiği için kısa sürede doyuyorum.

    zayıflıktan ölecek olursam eğer bugün mezar taşıma "katilim midemdir. midesiz olmayın." yazdırmayı düşünüyorum. iki tane etipuf ile doyar mı bi insan ya!

    (bkz: midemi kaybettim hükümsüzdür )
  8. 8
    vücudun en hassas organı. dayanıklılık anlamında demiyorum, olaylara verdiği tepkiler anlamında diyorum.

    heyecanlanırsınız, midenize bir şeyler olur.
    korkarsınız, midenize bir şeyler olur.
    üşürsünüz, midenize bir şeyler olur.
    aşık olursunuz, midenize bir şeyler olur.
    endişelenirsiniz, midenize bir şeyler olur.

    uyarı sistemi gibi, turnusol gibi bir organ.
  9. 9
    et kaburgası olarak ta kaburgalı yiyecekler susuz olarak mideyi susuk bırakıp mideyi ağırlık kilosuna sürükleyip mideyi daha eyvah ettiği için kaburgalı yiyecekler mide durumu için münasip değildir onun yerine hafif yağlı kelle paça çorbası olmalı bence mide sağlığı için.
  10. 10
    tam bir duygusal top olan organ.

    beni bi sal kardeşim, kıvrılıp duruyon.
  11. 11
    maalesef anksiyetemden dolayı hassaslaşmış. nereden çıktıysa bugün dürüm yemek istedim hem param gitti hem de midem kötü oldu. ben bu parayla marketten alışveriş yapardım kendime.
    • yok yok bu ligden dolayı miden bulanıyor senin ondan.
    • yanıyor gibiyse soğuk süt içersen yarım çay bardağı kadar iyi gelir, geçmiş olsun.
    • teşekkür ederim