kayıt

gürcistan

  1. 1
    kuzeydoğudaki sınır komşusu olduğumuz ülke...
  2. 2
    asya ülkelerinden biri...
  3. 3
    hayatımın ilk ve tek yurt dışı çıkışını (çıkışlarını) yaptığım ülke. artvin için en kolay ulaşım yolunun geçtiği ülke ayrıca. (bkz: batum havalimanı) yolculuk için toplam 10 kere girip çıktım gürcistan'a. fakat havalimanı ve köy evlerinden başka bir şey göremedim pek. artvin'den 30-40 liraya batum, 200-250 liraya komple gürcistan turları var ama kısmet olmadı geçen 1 sene içerisinde. üniversitenin gürcistan gezisine gitmek üzereyken direkten döndüm. beraber gidecek insan bulamadım.seneye gitmeyi planlıyorum tek başıma da olsam. yaptığım tespite göre kadınları ruslara, erkekleri türklere benziyor bu arada.
  4. 4
    (bkz: gürcü)
  5. 5
    Türkiye'de yaşayan bir çok Ermeni insanın, Ermenistan'a gitmek için mecburi olarak uğradığı ülke.
  6. 6
    En barışçıl komşumuz. Başkenti Tiflis'tir. Nüfusu 5 milyon civarıdır.

    Ben olsam Gürcistan ile birleştiririm ülkeyi. Hem kuzeyde hem de birbirimize yararimiz olur.

  7. 7
    Batum'a ev sahipliği yapan ülke. (bkz: Yerim)
  8. 8
    gürcülerin yaşadığı bir ülke, evet,,,
  9. 9
    türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının sadece kimlikleriyle gidebilecekleri iki ülkeden biri. (diğeri kktc.) geçiş için sadece bir 15 tl ödemeniz gerekiyor. bir de kimlikteki soğuk damganın belirgin olmasına dikkat edin. sıkıntı çıkarıyorlar.
  10. 10
    sheraton otelde müşteri olarak kalan veya kumar oynayan %98 oranında Karadeniz Türk'ünün bile gürcü çalışanlar kadar akıcı Türkçe konuşamadığı devlet.
    Not: gittim gördüm Türkçemden utandım. Yaka kartında mgelia yazmasa Türk zannederdim.
  11. 11
    ab ile sınırların kalktığı ülke.
  12. 12
    bir ülke .
    • işte bu )
  13. 13
    bir kaç güne bu ülkeye gidicem. daha önce gitmiş yazar var mı aranızda. bana yardım edebilir mi?
    • buyrun.
  14. 14
    annemin köyüne(evet direkt köyüne) sınır olan ülke. tam sınırın ucunda dayımın harosu var. (haros, ot biçmek için kullanılan araziye denir. tarla değildir. zira tarlaya bir şey ekilir. burada ekmek söz konusu değil)

    neyse. bu sınırdaki harosa birçok defa gittim. sınırı ayıran sadece doğal bir dağ sırtı var.(dikenli tel, mayın vs yok) bir de 100-200 metre aralıklar koyulan direkler. burada hem türkiye'nin hem de gürcistan'ın direkleri(taşları) var. hatırladığım kadarıyla gürcülerin sınır taşı, yakın zamana kadar yeşil-kırmızı renkte idi. 2015'te gittiğimde, şu anki bayraklarını anımsatacak şekilde(haç da var) boyamışlar. bizimki ise kırmızı-beyaz.

    biz işimizi görürken, karşı tarafta gürcüler de işini görüyor. metreler var aramızda sadece. her geçişinde selamlaşıyorduk. yakınımızda bir gürcü köyü yok. o bölgeye kamp kuruyorlar genelde. sınıra yakın bir gürcü karakolu var. herhalde kontrol amaçlı oradalar. bir keresinde atv motorlar sınırı kolaçan ediyorlardı.

    bir zaman bizim olan topraklara, başka bir ülke nazarıyla bakmak kötü bir duygu.
    • genç köylü gürcü kızlarını ne kesmişsindir sen. :D
    • öyle deme la. hatunları dehşet oluyor. :D
    • tüm kanıtlar zihnimde. sadfghjk
  15. 15
    Gavatlıktan ve eskişehirden uzak,
    Votkanın,arabanın ve sigaranın ucuz olduğu memleket.
  16. 16
    benzinin litresini 3 lira 85 kuruş olduğu ülke.

    ardahan'ın özellikle posof ilçesinde yaşayanlar da, sadece 15 lira ile gürcistan'a giriyor, hem orayı geziyor hem de daha ucuza deposunu doldurup, geri geliyor. en yakın yerleşim yeri de 15 km uzaklıkta. o yüzden bir şey de yakmıyorlar giderken.
  17. 17
    sınırlarını Temmuz ayında yabancı turistlere açılacağını duyurmuş.