kayıt

iran

  1. 55
    Molla devrimine kadar türk zümrelerin ve türkler'in yönettiği bir ülkedir. Atatürk'ü örnek alan bu insanlar sayesinde iran o eski zamanlarındaki modern ve medeni görünümüne sahip olmuştur.

    Türkler'in ismini verdiği devleti ve koca coğrafyayı bugün din adamları ve yobazlar idare ediyor. Şu halini görüp üzülmemek elde değil.
  2. 54
    kanal 7'de durmadan dönen hz. yusuf isimli dizinin çevrildiği ülke olduğunu öğrendim.
  3. 53
    Komşumuz olan ülke. Dağlık ülke. Türkçe'ye birçok kelime ihraç etmiş dilin konuşulduğu ülke.
  4. 52
    Çöp ortadoğu’nun çöp ülkelerinden birisi.

    Abi allah aşkına şu ortadoğu’yu bi süper güç bombalasın da kurtulalım ya ben sorumluluğu üstlenecem söz. Arap ırkı da, coğrafyası da kahrolsun.
  5. 51
    bugün yine bir kürt gencini sokağın ortasında, evinin önünde idam eden alçak devlet. umarım senin de yerle bir olduğun günleri görürüm.
  6. 50
    öncelerde pers, islam inancına geçtikten sonra fars olarak adlandırılmıştır halkı. ayrıca xerxes(serhas) döneminde doğunun süper gücü idi.

    1970’lerde halk içinde oluşan batı düşmanlığı, tarikat-cemaat yapılanmaları, devletin seküler yapısına balyoz etkisi vurdu. humeyni liderliğinde kendilerine iran devrim muhafızları diyen bir grup, rıza pehlevi’yi devirerek islam devrimi yaptı. o gün bu gündür iran dışarıya ve batıya kapalı bir kutu olarak istikrarını korumakta.
    • arap, arapça etkisi nedeniyle ve arapça alfabede p sesinin olmaması nedeniyle pers adı dönüşüme uğrayarak fars haline gelmiş olabilir. platon eflatun örneği misali.
  7. 49
    Zamanında çok modern bir ülke iken , iran islam devrimi ile geriye gitmiş bir ülkedir. Ancak öncesinde de amerikalılara satılma durumu gibi bir iğrenç durumdayken , daha iyi bir duruma gelememişlerdir.
  8. 48
    o da bizim gibi abaza memleketi. www.youtube.com/...
  9. 47
    böyle bir yerdir.

    twitter.com/...
  10. 46
    i̇ran’ın en büyük havalimanlarından olan tahran havalimanı, merkez binasının çatısında bir yahudi dini sembolü olan davud yıldızı deseni olduğunu binanın inşasından 30 yıl sonra google earth sayesinde keşfetti.
  11. 45
    En nefret ettiğim ülke. Hem halk hem de devlet bakımından Türkiye'ye büyük bir kıskançlık beslerler.
  12. 44
    bu devletin halkına çok acıyorum lan. bizim nereden baksan 200 yıl önce yaptığımız sosyal devrimleri daha bugün yapmaya çalışıyorlar. onu da beceremeyip polisten dayak yiyorlar. puhahah
  13. 43
    youtu.be/...

    Zor zamanlarını atlatacak ve emperyalistlere, sahada suriye masada kudüs mağlubiyetlerinin ardından üçüncü tokatı atacak devlettir.
  14. 42
    yakında Suriye'den beter olacak olan devlet.
  15. 41
    sırtlan şah rejiminin geri dönmesi için sokağa çıkan 100 tane satılmışa bakarak bu sefer sindi denen büyük devlet.

    bunu en son 2011'de suriye demişlerdi ksdkfsdkfskdfsdlfsdg...
    • Suriye'De bunu dediler ve ülkenin bugünkü hali ortada. daha doğrusu ortada halini analiz edebileceğimiz bir devlet kalmadı.
    • suriye için bunu diyen adam şu an fetö'den hapse atılırım korkusuyla değil siyasi demeç, yerel kanallara yemek tarifi bile veremiyor.
    • kimden bahsediyorsun bilmiyorum ama gerçek şu ki Suriye diye bir devlet kalmadı. dünyadaki bütün devletler kafasına göre oraya girip çıkıyor, her terör örgütünün ana karargahı orası. Suriye yok oldu.
    • terörist işgali altındaki kentlerdeki memurların maaşları dahi hala düzenli olarak ödeniyor.
    • mal güvenliğinden önce can güvenliği gelir. Esad bunu sağlayamıyor işte.
  16. 40
    bir ülke..
  17. 39
    ortadoğu'nun en güçlü ve köklü devleti. net.
  18. 38
    mahmud ahmedinejad tarafından beri sürekli israil'i tehdit eden garip ülke.*

    Sınırda yaşadığımız için her tehditte babam marketten eve erzak yığar, gece korkudan uyuyamazdık.
  19. 37
    Ortadoğu'daki en kilit ülke.

    istediğini biken bir yönetimi var. Rusya bu yüzden onlara sonsuz güveniyor.

    Demokrasi anlamında Türkiye'miden geriler ; ama dış politika anlamında bizi yönetenlere fark atıyorlar.
  20. 36
    hedefi akdeniz ve anadoludur.
  21. 35
    petrol ve doğalgaz rezervleri sayesinde, o kadar ambargoya rağmen ekonomisini ayakta tutabilen ülke. doğal kaynakları olmasaydı daha uzlaşmacı bir ülke olurdu.
  22. 34
    bir ülke .
  23. 33
    ebedi komşu ezeli düşman.
  24. 32
    paso ahkam kesiyor:D adını türkiye olarak değiştir sırıtmaz:ddd
  25. 31
    dışişleri bakanı "Türkler İran hakkında konuşurken daha zekice davranmalı. Sabrımızın sınırı var." demiş. woow, çok sert.