kayıt

momentum

  1. 6
    Klasik mekanikte momentum için kullanılan iki bileşenden biri kütledir. Kuantum mekaniğinde ise bir cismin momentuma sahip olması için kütlesinin olması gerekmez. Ayrıca moment ile arasında türev ilişkisi vardır.

    (bkz: dalga dalga dalga dalga dalgalanıyor)
  2. 5
    badi camiasında da çok kullanılan bir terimdir. "hareketi momentumla yapmak" şeklinde. şöyle basit bir örnek vereyim, klimaları devamlı çalıştırmayı bir açıp bir kapamaya göre önerirler. çünkü her sıfırdan çalıştırma fazladan efor demektir. veya market poşetleriyle merdivenleri çıkarken ara ara mola vermek momentumu kaybetmenize ve daha çok zorlanarak işi bitirmenize sebep olur. ağırlık kaldırırken de bu mantık söz konusu. sabit duran ağırlığı ivmelendirmek her zaman daha zorladığından amaç burada zor olanı yapmaktır.

    minor sebeplere indirgeyecek olursak da şunlar var. momentum sağlandı mı çalışılan kas grubuna odaklanılmamaya başlanır. oysaki o an hangi kas grubunu çalıştığını düşünmenin bile aktivasyona etkisine dair araştırmalar var.

    vücut ağırlığıyla yapılan egzersizlerde pause tekniği kullanmak tekrar sayısına çok etki eder. momentum sağlanmış bir şekilde rahatça 20 barfiks/dips yapabiliyorsanız pause tekniği ile bu yarılanabilir.
  3. 4
    Motivasyon ile bağlantılı kavramdır.

    eğer hedefe yönelik bir şekilde hareket etmezseniz bunlardan hiçbirine sahip olamazsınız. Harekete geçmek için ilhamı bekleyemezsiniz. Motivasyon sadece gerçekleşmez, niyete karşı bir reaksiyondur. Doğru yönde küçük adımlar atmaya başladığınızda, motivasyon ve momentum hemen devreye girer. Önceden düşünmeniz ve birazcık bile olsa planlama yapmanız gerekir.
  4. 3
    chrome'a eklenti olarak indirebileceğiniz tertemiz, mis gibi başlangıç sayfası.

    momentumdash.com/...
  5. 2
    türkçe içinde kullanılarak piç edilen terimdir.

    -takımın momentumu çok düştü ismet.
  6. 1
    m kütleli ve v hızına sahip bir cismin aldığı yol - yer değişimi olarak isimlendirebileceğimiz klasik mekanik terimidir.

    p ile gösterilir. vektörel bir niceliktir.

    p=m.v ise formülüdür.