kayıt

türev

  1. 1
    * *

    türkiye engelliler vakfı.

    www.turev.org.tr/...
  2. 2
    integralin tersidir.
  3. 3
    matematiğin en zevkli konularındandır.
    türev alma kuralları diye alt konusu vardır.
    birçok formül ezberlemek zorunda kalınır ama geneline bakılınca eğlencelidir.
  4. 4
    matematik için günlük hayatta ne işimize yarayacak mnkym sorusuna kapak gibi oturtulacak cevaptır. günlük hayattan anladığınız ne onu bilemem ama aklı olan esnaf bile kullansa bunu çok işine yarar.
  5. 5
    (bkz: max-min problemleri)
  6. 6
    mühendisliğin temelinde grafiklerin fiziksel geometrik ve matematiksel yorumlarını yapabilmek için gereken maximizasyon ve minimizasyon hesaplamalarında da lazım olan bilgi bütünüdür.
  7. 7
    fonksiyonun türevini alıp sıfıra eşitleyenlerce tapılan işlem.

    yazık, iibf okumuş işte...
  8. 8
    herhangi bir şeyden türetilen önceki şeyle az ya da çok bağı olan bir şey.
  9. 9
    bir erkek ismi.
  10. 10
    ışığın doğası gereği gerçekleştirdiği matematiksel yöntem. ışık her zaman gideceği yere en kısa yoldan gider. bunu da bütün ihtimaller arasından konumun türevini alarak yapar.
  11. 11
    zor günler geçiren konu. söylentilere göre integral ile arası bozukmuş bu aralar. ayrılık aşamasındalarmış. çocukları limit ve sürekliliğin velayetleri hakkında anlaşamıyorlarmış.
  12. 12
    türev eğimdir, bir fonsiyonun türevi o fonsiyonun eğimine eşittir.
    tabi bu kadar basit değildir konu. insanın anasını ağlatması kaçınılmaz olan, mantığını anlamadıkça sadece ezberlediğiniz soruları çözebileceğiniz, bir zamanların matematikten nefret ettiren ama öğrendikçe de bulmaca gibi gelip kendini sevdiren, matematiğin en önemli konularından birisidir. ayrıca da integralin tersidir =)
  13. 13
    çifk katlı ve üç katlı integrali gördükten sonra alınıp bağra basılması gereken konu. hey gidi yıllarım.
  14. 14
    her türli iibf bölümünde karşınıza çıkacak bir matemetik konusudur. lise yıllarında en az 4-5 ayınızı türeve vermeniz gerekir sağlam bir temel için. türevin basit kurallarında,2. derecesinde pek sıkıntı olmasada integrale gelince herkes bir afallar. integralde alan sevgiler.......................
  15. 15
    İşlevde doğal değişikliğin değişken aralığına oranının, aralık sıfıra yaklaşırkenki ereyi.
  16. 16
    12. sınıf matematiğinin kilit konusu olup bir noktasını kaçırdığınızda sınavda hüngür foşurt ağlamanıza neden olacak şey
  17. 17
    amına koymak istediğim mat 2 konusu.

    not: hiç öğrenmeye çalışmadım. üşeniyorum.
  18. 18
    (bkz: differentialis)

    farklarını alma, parçalara ayırma
  19. 19
    en sevdiğim mat2 konusu
  20. 20
    en sevmedigim konu
  21. 21
    Overrated bir konu.
  22. 22
    Noktanın eğimi
  23. 23
    varsa anlayan biri lütfen bana özelden yazsın dediğim konudur.
  24. 24
    Fonksiyon grafiklerinde noktadaki teğetin eğimini veren matematik konusu. Ufuk açıcı konu.

    Matematiğin ta en başında temel kavramlarda öğrenilen "x+y=16 ise x³b ifadesinin alabileceği en büyük değer?" gibi soruların aslında türevde min max problemleri olduğunu öğrendiğimde baya aydınlanmıştım.

    Aynı şekilde parabolde simetri eksenini veren -b/2a formülünün de ax²+bx+c parabolünün türevini alıp (2ax+b) 0'a eşitlediğinde -ki türevde anlaşılamayan sorunun türevi alınıp sıfıra eşitlenir, adettendir- bulunduğunu gördüğümde sıraya falan çıkmıştım.

    Hemen hemen tüm konuları içerisinde barındırdığı için tek bir soruda yaklaşık 5-6 konunun bilgisini kullanmanız gerekebilir (üslü, köklü, özdeşlik, fonksiyon, süreklilik, türev vs.) dolayısıyla tam bir "matematikte ne seviyedeyim ben ya" konusudur.

    Daha bi çıtıpıtı ve tüm matematiğin tekrarını tek bir soruda yapabileceğiniz asıl konu ise tabii ki: (bkz: integral)
  25. 25
    analizin en kolay konusu. yine de çok net ve sezgisel olarak belli olan önermeleri kanıtlamak gerektiğinde, o kadar da iyi anlamadığını fark edebiliyorsun. mesela [A, b] de surekli ve turevlenebilir bir fonksiyonun maksimum veya minimum noktası kesinlikle vardır eed çok mantıklı di mi. kanıtla deyince 30 sn loading ekranı yaşıyorsun