kayıt

meditasyon

  1. 1
    'derin düşünme' olarak da bilinir. konsantrasyonu geliştirip, kişinin iç dünyasına ulaşmak, zihni boşaltmak, ruhsal sorunlarını çözmek için kullanılır. karanlık ortamda mum ışığı eşliğinde sırt duvara dayanır, bağdaş pozisyonu alınır, gözler kapanır ve sorun teşkil eden düşünceler beyinden atılmaya başlanır böylece bireyin olaylara farklı açıdan bakabilmesine aracı olur.
  2. 2
    ne karanlik oda, ne mum ne de duvar ister. bagdas oturmak, hatta oturmak bile elzem degildir. uzun yuruyusler sirasinda meditasyon yapmak bile mumkundur.

    tek sekli, bicimi, amaci yoktur. ses tekrarina odaklanan (mantra) bicimi de meditasyondur, tek bir eylemi merkez eden zen de, her turlu dusunce ve duygudan isin basindan uzaklasip halihazirdaki duyulara yonelen vipassana da.

    insana aittir, insana gerekir ki tarihte her toplumda, dinde bir sekilde ortaya cikmistir.

    en guzeli sigara icme meditasyonudur. sonunda sigarayi komple biraktirma ihtimali vardir. yapan bilir.
  3. 3
    moda olmuş bir davranış biçimi. ortam loş hale getirilir, tütsü yakılır, bağdaş kurulur, gözler kapatılıp derin düşüncelere dalınır. ticarete alet edilir.

    esasında insanın zihnen ve zihnin rahatlamasının etkisiyle bedenen rahatlamak için yaptığı şeylere verilen addır.
  4. 4
    mastürbasyon olmasın o yanlış yazılmış kesin
  5. 5
    uyumak en güzelidir.
  6. 6
    mistik olarak kişinin iç huzuruna erişmesi, zihni rahatlatma, boşaltma ve düşüncüleri meditasyon süresince durdurabilmektir. Başka bir değişle tüm duygulardan arınıp tek ve özel konu üzerinde yoğunlaşmaktır.


  7. 7
    www.youtube.com/...
  8. 8
    ing. meditation olan zihinsel arınmadır.
  9. 9
    www.coursera.org/...
  10. 10
    yeni başlayanların çişini getiren hede
  11. 11
    Yıllar süren bir meditasyon sonucunda, odaklanma ve duygu kontrolü gibi yeteneklerinizi geliştiren beyninizdeki gyri miktarını arttırabilirsiniz.
  12. 12
    overrated olduğunu düşündüğüm eylemlerden birisi. kişisel gelişim kitaplarında övgüyle bahsediliyor ama denediğim vakit hiçbir faydasını görmedim. kısa süreli bir "aaaa bende de oluyo, zihnimi boşaltıyorum galiba" hissi uyandırdı ama bunun kendimi kandırmak olduğunu anladım ve devam etmedim. bu eylemi star wars evreninde güç kullanıcıları güçlerine odaklanmak ve savaş sırasında güçlerini daha iyi kontrol etmek için yapıyorlar.
  13. 13
    (bkz: Plasebo etkisi)
  14. 14
    içe dönük bir beyinle rahatlama girişimidir. ben oturarak ve bağdaş kurarak yapılmasından yana değilim. zaten rahatlıyorum neden kendimi kasıyım ki? ulan adı üstünde zihin telkiniyle rahatlama bu. o yüzden rahat olmam gerekiyor. uzanarak ve yumuşak bir yastığa kafanızı koyarak yapmanızı tavsiye ederim. meditasyon sırasında beyniniz çeşitli oyunlar oynaya bilir o yüzden aman dikkat. eğer dikkatli ve düzgün bir şekilde beyninizle iletişim sağlayabilirseniz, muhteşem sonuçlarını görürsünüz. en güzel sonucu ise her sabah mutlu ve huzurlu kalkmak ve olumsuzluklar karşısında hep pozitif olabilmektir.
  15. 15
    denge mi kurmak istiyorsunuz? çözüm basit, meditasyon.

    t: hiçbir şeyi umursamamanızı sağlayan anahtardır.