kayıt

bir defa gelinen hayatta sabah 8 akşam 5 çalışmak

  1. 1
    düşündükçe insanı sinir eder.

    26 yaşındayım. 7 yıldır aralıksız çalışıyorum. kazandığım parayı harcayacak zamanım yok. kazandığım tek şey 4a dökümünde yer alan gün sayısı. buna kazanmak denirse. peki kaybettiğim zaman ? bunu nasıl telafi edeceğim. 60 yaşında beli bükülmüş bir emekli olarak ; işte şimdi çalışmamın karşılığını alacağım. gelsin dünya turları, yatlar,katlar mı diyeceğim, yoksa gelinim çalışırken evde torun mu bakacağım bilemiyorum altan ben bu hayatı kimin için yaşıyorum bilemiyorum.

    (bkz: yaşama amacını sorgulatan detaylar)
  2. 2
    bir defa gelinmesi dışında mantıklıdır. gel gelelim herkes 7-8'ye kadar çalışıyor 5 olsa gene iyi.
  3. 3
    köleliktir net. köleliğin kaldırıldığını düşünenler gerçekten yanılıyor. ister 10k maaş al, ister 5k ister 15k. gününün 2/3'ünü kendine ayıramıyorsan kö-le-sin kardeş.
    biriniz masa başında köle biriniz direksiyon başında köle biriniz ocak başında.
    ayrıca sabah 8 akşam 5 çalışan da nadirdir herhalde özel sektörde. bunun işe git gel trafik sürelerini hiç eklemiyorum.
    bir de tüm bu kölelik sistemine uyum sağlayan iq 15 mal tipler de çok hayatta. patrona yaranmak için 'kendi isteğiyle' günde 14 saat çalışan adamlar var amk. counter strike 10 luk botlar daha zeki yeminle.
    • işin kötü yanı kendi işinin patronu olmak da kesin çözüm değil. yani aksine mesai denen kavram olmuyor hayatın komple iş haline geliyor. hayatı daha keyifli yaşama şansın da var tabi.
    • işinde kimse kendisini yüksek görmesin şu saçma düzende. sen masa başında, ayağına çay getiren abla da ocak başına köle unutma. aynı klasmandasın üzgünüm beyaz yakalı.
      neyse serpme köy kahvaltılarında tokatlanmaya devam. *
  4. 4
    gayet iyidir. Sabah 9 gece 23 çalışan özel sektör var.. aksam 5'te bırakılan iş nimet.