kayıt

antikapitalist müslümanlar

  1. 1
    islam' ın içinde antikapitalist hiç bir unsur bulamamış, kapitalizme karşı durmak konusunda müslümanın duruşunu eksik bulmuş müslümanların kendilerine verdikleri addır. müslüman olmayı yeterli bulmayıp kendilerince tamamlayan güruhun sıfatı. ihsan eliaçık' ın ardında örgütlenen bir anlayışı takip edenler. istedikleri kadar olumlu faaliyette bulunsunlar bu duruşları ile islam' a zarar veren müslümanların tavrını da hoş görmek pek de mümkün değil.

    ateşli edit: müslüman olmanın ne demek olmadığını anlayan biri tepkimi zaten anlar. adamlar sadece neden sadece müslüman kimliği ile kapitalizme karşı direnemiyor? afganistan' a rusya' ya ve amerika' ya karşı durmak için giden ve orada şehit olan müslümanlar antikapitalist ya da antiemperyalist duruştan tamamen yoksun mu? müslüman bir çinli suriye' de çarpışıyor. bu müslüman, antikapitalist ve antiemperyalist hiç bir özellik barındırmıyor mu? bu adamın hiç mi devrimci yönü yok? güldürmeyin insanı... illa batının sıfatı ile tanımlanacak müslüman, değil mi? size öyle daha yakın olacak, modern dünya insanına öyle daha yakın olacak. değil mi? sadece müslüman olmak tek başına yetmiyor değil mi?
  2. 2
    müslümanlığın getirdiğidir.
  3. 3
    müslümanlığın sadece müslümanlık olduğu noktasında fikirsel sorunları olduğuna inandığım gruptur zira islam, islamdır onu tanımlarken herhangi bir -izm'le alakanız yoktur.kendi kuralları kendisi tarafından konulan ve kendisinin kıyas alındığı fakat kendisinin kıyas almadığı bir kural bütünüdür.
  4. 4
    müslümanlığın neresi yetmemişti önüne o sıfat eklenmiş, diye sormak istediğimdir, zira gerçek müslümanlık kapitalizme zaten karşıdır. işte ah şu ılıman islam sikti hepimizi.
  5. 5
    Antikapitalist Müslüman olmakta sorun yok da bu ekip islamı farklı yorumluyor. Farklı derken islamı islamdan ayırıyorlar.
    İhsan eliaçık ın en son oruç farz değildir dediğini gördüm.
  6. 6
    onlardan biri değilim ama muazzam saygı duyuyorum.
    adam gibi adamlar.
    yemin ediyorum, her müslüman onlar gibi olabilseydi ne madımak olurdu, ne de günümüzdeki din istismarları.
  7. 7
    mezhepçi ya da din faşisti tiplerden ve onların zihniyetinden arınmış direkt kuranı referans alan güzel insanlar topluluğu, birkaç tanesi ile sosyal medyada arkadaşlığım söz konusu ama maalesef onlar gibi bir dini bilgim söz konusu değil, kısacası araştıran, sorgulayan bir kitleden oluşan topluluktur, sayıları ama misyonları yüklüdür, sayılarının çoğalması temennisindeyim lakin gelenekçi müslüman zihniyet onların tekerine çomak sokmakla meşgul maalesef azınlık olarak kalacaklardır.
  8. 8
    (bkz: qomunist kızlar eqlesin)