kayıt

milli piyango

  1. 1
    * *

    ülkemizde piyango düzenleme yetkisi olan kurum .
  2. 2
    tüm şans oyunlarının atasıdır. özellikle yılbaşı özel çekilişi ile hayalleri süsleyenedir.
  3. 3
    ''çıkmaz demeyin, şansınızı deneyin'' sloganı ile hafızalarda yer edinmiştir.
  4. 4
    zamansız çıkması nedeniyle ancak üstüne sıçılır. çaresi vatana en faydalı hizmeti yapmak yani umumi hela açmaktır.

    www.youtube.com/...

    not: videodaki muallime takılmayın, mülayimdir mülayim.
  5. 5
    çekilişleri eskiden noter huzurunda trt'de canlı yayınlanan kurum. artık yayınlanmıyor, sayılar doğrudan ilan ediliyor.
  6. 6
    az önce işsizliğin vermiş olduğu lakayıtlıkla mp sitesinin büyük ikramiyeyi veren bayiler listesine bakınıp, kendimce enteresan istatistikler çıkarmak istedim. arasıra böyle sığırlıklarım oluyor. bu da bunlardan biri.

    en ilgincini ve en medyatik olanını söylemek istiyorum, 04.05.2015'de on numara büyük ikramiyesi 15 kişiye çıkmış ve bunlardan 13 tanesi aynı bayiden. inanılır gibi değil. 15 kişi sayıları tutturuyor, 13ü aynı bayiye ait çıkıyor. matematiksel olarak 1/80!x22x10!xbayi sayısı.

    ve daha tuhafı, mp sitesinin verdiği liste kuponların oynanma saatine göre dizilir. listeye baktığımızda 4 mayıs 2015'te on numarayı kazanan 15 kişiden, kuponu ilk yatıran şahıs yine bu malum bayiden. ama diğer 12 kuponu o an yatırmıyor. araya adana ve kadıköy girmiş. daha sonra şahıs gidip ardarda 12 kez aynı kuponu tekrar oynuyor.

    bunun dışında sayısal oyunlarda büyük ikramiyeler en çok sırasıyla-ocak 2013ten bu yana-; şişli, konak, seyhan, kadıköy semtlerine çıkıyor. ve yine en çok büyükdere caddesine isabet ediyor. yani bu aylık sekiz on bin lira maaşı olan takım elbiseli taylan'lara. 2011 yılında da iki hafta üst üste mit kampüsüne çıkmışlığı var.

    her ayın dokuzunda oynanan ve büyük ikramiyesi 2 milyon tl olan 0-9 rakamlı 6 haneli piyango da ocak 2013'ten bu yana bütün tam ikramiyeleri ankara merkeze vermiş. yani atıyorum ekim 9da çeyreğe vuruyor, bu yurdun dört bir yanına çıkabiliyor. 19'unda yarıma vuruyor, yine aynı şekilde. ama 29unda eğer tama vurmuşsa bu tam bilet kesinlikle ankara'ya çıkıyor. keza yarım bilet de öyle. hiç istanbul-izmir vs. yok. 2 yarımdan bir tanesi mutlaka ankara merkez.
    2 yıldır hiç sekmemiş usta. bütün tam ve yarım biletler ankara'ya çıkmış.

    çekilişler 1 yıldır canlı yayınlanmıyor ve kamera kaydına almak yasak. zamanında-yine geçen seneye tekabül ediyor- chpli bir vekil bu çekilişlerde usulsuzluk yaptığını zaten belirtmişti. ama mp idaresi ısrarla noter huzurunda ve halka açık yapıldığını iddia ediyor. isterseniz gidin. almayacaklardır sizi çekiliş salonuna.

    bunu niye anlattım, artık umudu bile çalınan bir ülkede yaşadığımızı bi nebze olsun anlayın.
  7. 7
    4 hafta sonra bize yapacağı tam da şudur.
    www.karikaturu.com/...
  8. 8
    2018 yılbaşı ikramiyesini 61.000.000 tl olarak açıklayan şirket/kurum.
    önümüzdeki sene yıllardan trabzon sanırım.*
    • Bana çıkarsa kütüğü trabzona aldırırım o derece :))
    • olm bana çıksın trabzon'u komple üzerime alıruaskdjbasd :D şaka şaka ağır gelir o kadarı :D
  9. 9
    bu sene de elimize veren çekiliş.
    zaten satılıp, tv'de canlı yayınla çekiliş yapılması uygulaması kaldırıldıktan sonra güvenim de kalmamıştı ama gelenek gibi bir şey işte.
  10. 10
    mutlaka oynamalisiniz. size de cikabilir.
  11. 11
    satıldığı günden beri sıradan birine ödül çıkmayan piyango şirketi. güya daha şeffaf daha kaliteli olacaktı satılınca. eski hali daha iyiydi.
  12. 12
    şu sıralar denk geldiğim %99'u müslüman kabul edilen ülkedeki uzun milli piyango kuyrukları, schopenhauer'un, "Dinin ahlaklı olmak konusundaki etkisi uygulamada oldukça azdır." sözünün doğruluğunu kanıtlar niteliktedir.
  13. 13
    hepimizin bildiği gibi bu sene bana çıkacak :)
  14. 14
    türkiye'de yakın bir zaman önceye kadar tüpçü bir aile, kamu bankalarımdan bedavadan biraz pahalı bir parayla, en büyük basın holdingini bedavadan biraz pahalıya satın aldı.
    aslında bu basın kuruluşu kayyum yoluyla gaspla da çökülerek bedavaya alınabilirdi.
    ama işte aydın doğan'ın yabancı ortaklarından korkuldu.
    olay al gülüm var gülüm halledildi.
    zaten aydın doğan da o medya kuruluşunun yarısına uzanlar kaçınca bedavadan biraz pahalıya çökmüştü.

    yukarıda olan biten hikaye bir garip serbest piyasa ekonomisidir. yetimin hakkı bizim istediğimize kepçe kepçe bol bol ekonomisidir.

    şimdi bu durumun milli piyangoyla ne ilgisi var?
    malum medya grubuna bedavadan biraz pahalıya çöken aile beceriksizlikten bu işte bile zarar etti. ama akp nin her emrini sadakatla yaptı.
    bu sadakat karşılıksız bırakalımazdı. vatandaşı en iyi sövüşleyebilecekleri kamu iştiraklerdi de bu aileye verilmeliydi.

    dinlediğiniz sizin hikayenizdir.
  15. 15
    Her şehirde 1 adet dikili lisesi olan kurum. En azından olmuş olan...
  16. 16
    nimet abla
    Milli piyanga denilince, 1928 yılında eminönü/istanbul'da bilet satmaya başlayan Melek Nimet Özden'i anmadan geçmek, olmaz.