kayıt

paulo coelho

  1. 1
    * *

    yazar ve söz yazarı. simyacı ve zahir bilinen en ünlü romanlarındandır.
  2. 2
    Brezilyalı yazar ve söz yazarı. Simyacı romanı ile 20. yüzyıla damgasını vurmuştur. Kanımca nirvanaya ulaşmaya ve büyücülüğe takıntılı yazardır. Zira pek çok kitabından da anlaşılmaktadır bu. Bir kaç örnek için
    (bkz: Veronika Ölmek İstiyor)
    (bkz: Brida)
    (bkz: Portobello Cadısı)
    (bkz: Kazanan Yalnızdır)
    (bkz: On Bir Dakika)
    (bkz: Şeytan ve Genç Kadın)
    ve tabi ki (bkz: Elif )
  3. 3
    insanlar fırsatların gelmesini beklerken, fırsatlar da insanların gelmesini beklerler. fırsatlar bekler... insanlar bekler... kazanan hep mazeretler olur.

    kadın sevgi uğruna her şeye hazırdır, hatta sevişmeye de. erkek ise sevişmek için her şeyi feda etmeye hazırdır; sevmeyi bile.

    gibi çok güzel tespitleri olan brezilyalı yazar.
  4. 4
    "tam bütün cevapları bulduğunu düşünürsün, sorular değişir."
  5. 5
    (bkz: piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım )
  6. 6
    "Asla vazgeçme. Unutma ki anahtarlıktaki son anahtar, her zaman kapıyı açan anahtardır."
  7. 7
    herkesin en azından bir kitabını okumasını tavsiye ettiğim bir yazar.
    çoğu kısa ama öz olan kitaplarıyla bir anda dünya görüşünüze katkıda bulunduğunu sizi geliştirdiğini hissedebiliyorsunuz.

    "dünyanın bütün dağlarında, ormanlarında, bir tek yaprağı bile bir başkasının tıpkısı olarak yaratmamıştır tanrı. oysa siz farklı olmayı delilik sayıyorsunuz. "
  8. 8
    Latin Amerika'da Tasavvuf edebiyatı yapan bir yazar emücedir. Türkiye'de popüler olmasının en büyük sebebi de budur muhtemelen. Kadın okuru nasıl çekebileceğini çok iyi bilen, özünde meriç ama ortamlarda kadınlara her türlü desteği sağlayan, kadın hakları savunucusu * olduğu imajı bırakan bir yazardır. Her kitabında konu dönüp dolaşıp aşk'a bağlanır.

    Mesela;

    (bkz: piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım )

    kitabı okumanıza gerek yok zaten kitabın adından içeriğini görebiliyorsunuz.

    Simyacı, Zahir, Veronica Ölmek İstiyor( bence sevişmek istiyor xd) alayı aynı kafa üzerinde döner.

    Velhasıl, Sayın Coelho zamanında damarı bulmuş oradan yürümüş bizim ergen karılar da elinde Coelho kitapları parkta, bahçede, toplu taşımada okur olmuş. bunu fırsat bilen uyanık abazan gençler de elinde birer Coelho kitabı Am sikerim sevdasına TKP üyesi olan uzaktan akrabaları gibi Coelho okur olmuş.

    Düzenleme:

    Unutmadan belirmekte fayda var son kitabı olan Hippi hakkında fikir sahibi değilim. okuyan varsa içeriği yorumda paylaşabilir mi çok merak ediyorum :D
  9. 9
    Sosyal medyada her türlü devrik cümlenin altında ismini görebileceğiniz yazar.

    "Sonra durdum dedim ki, 'bayılıyoruz her boku bu denli abartmaya..."
    paulo coelho
  10. 10
    Büyü, sihir, kehanetler, gizemler, şifreler... Nedense böyle şeyler insanlara cazip geliyor (özellikle de kadınlara).

    Paulo Coelho da bunu çözmüş bir abimiz olarak, veriyor alttan "sen aslında sen değilsin, özel yeteneklerin var" mesajını; dayıyor efsunu, dayıyor metafiziği...
  11. 11
    Uzun yıllar hatırlanıp da eserlerinin klasik olarak tarihe geçmeyeceğini düşündüğüm yazar. Hayatı sev, anla, kucakla bilmem ne öff bunlar çok basit felsefeleri ya vallahi bunaltıyor yani Simyacı ve Veronica ölmek istiyor kitaplarını okudum bittikten sonra neden okudum ki bunları diye sordum o kadar övülünce bir şey var zannettim meğer boşmuş. Edebiyatın temelinde okuyucuyu bilinçlendirmek mi var ki adamın felsefesini eleştiriyorsun diyebilirsiniz lakin edebiyat da yok ki ortada kişisel gelişim zırvalarından hallice kitapları işte. Ben Latin Amerika edebiyatı severim derseniz gabriel garcia marquez, jose saramago, fernando pessoa okuyun o zaman Latin edebiyatı güzelmiş dersiniz kesinlikle.
    • Vallahi bunlar eğitilmezdir. :d
  12. 12
    sosyal medyada sık sık sözlerine denk geldiğimiz yazardır.
  13. 13
    efsane brezilyalı yazar..