kayıt

milliyetçi hareket partisi

  1. 1
    alparslan türkeş tarafından kurulmuş olan türk milliyetçiliğini savunan aşırı sağ, ülkücü siyasi parti .şimdiki genel başkanı devlet bahçelidir.
  2. 2
    sağcı hatta aşırı sağcı olduğu zannedilen parti.
  3. 3
    (bkz: mhp)
  4. 4
    son birkaç seçimdir tek başına hiç seçime girmeyen hep yancılık yapan şimdi de kendisine yancılar bulan parti. garip.
  5. 5
    üstünde ki ön yargıların kırılması gereken parti.

    varan 1: son birkaç seçimdir tek başına hiç seçime girmeyen hep yancılık yapan şimdi de kendisine yancılar bulan parti. garip.

    Milliyetçi hareket partisi 1969 dan beri sadece iki defa seçime koalisyon ile girmiştir, bunlardan birinde ülkede ki her 5 kişiden birinin oyunu almış ve koalisyonun en büyük ortağı olarak girmiştir. Yani yancılık falan yaptığı yoktur, lütfen ezbere bilgilerinizi kontrol edin.

    varan 2: milliyetçi hareket partisi seçmeni eğitimsizdir.

    www.konda.com.tr/...
    imgim.com/...

    bu araştırma size yanıltıcı geliyorsa, neredeyse aynı olan başka firmalarında araştırmalarını ek olarak verebilirim. AKP-CHP-MHP-HDP-SAADET arasında eğitim seviyesi en yüksek olan parti chp ve mhp dir, aralarında neredeyse fark yoktur. aynı zamanda en çok genç kitleye sahip olan partidir desek yanılmış olmayız. Ön yargılar insanı köreltiyor.

    varan 3: milliyetçi hareket partisinin kadroları yoktur.

    bunu diyenin eli aşınmaz, mhp kadrolarına şöyle bir göz attığı takdirde: durmuş yılmaz,meral akşener,yusuf halaçoğlu,ekmelettin ihsanoğlu,ümit özdağ,zühal topçu,ruhsal demirel,mustafa erdem,edip semih yalçın,oktay vural gibi isimlere çok büyük haksızlık ettiğini görecektir.

    varan 4: yıl 2015 hala apoyu mhp asmadı sananlar var.

    kanıtta bu belge: imgim.com/...

    iddiasına varım ki çoğu belgenin ne olduğunu bile okumamıştır.

    buyrun ben size tam listeyi vereyim: paste2.org/...

    merkez sağ görüşünü benimsemiş bir arkadaşla oturuyorum, aga siz solla itifak yapıyorsunuz, ezelden beri yapmadınız mı diyor . Solcu arkadaşla oturuyorum, akp nin arkasında dolanıyorsunuz diyor. halbuki mhp nin ikisinide yaptığı yok. bunlar hep önyargı.

    gözüme çarpan diğer ön yargılarıda zamanla eklerim.


  6. 6
    Bu sene oy vermekle vermemek arasında kararsız kaldığım parti.

    Bugün devlet baba'nın star tv'deki yayınını izledim. Arkadaki türk kültürüne ait öğeler dikkatimi çekti ve hoşuma gitti. şaman davulları, kopuzlar... tam olarak benim dünya görüşümü yansıtan şeyler. Anlaşılıyor ki mhp muhafazakar tutucu kimliğinden giderek uzaklaşıp daha çok türkçü bir parti oluyor.

    Birde mhp'nin gençlere yönelemediğini düşünmüyor değilim. Bunu başarırlarsaoy oranı daha çok artacaktır gelecekte.


    Chp mi mhp mi diye tilkiler dolanıyor kafamda ya hayırlısı.
  7. 7
    özellikle iç anadolu bölgesinden oylarını arttırmasını beklediğim parti. oralarda çalışmaları çok etkili...
  8. 8
    oylarını geçtiğimiz seçimlere göre bir iki puan artıracak parti.
  9. 9
    bugünkü seçimlerden -sürpriz bir şekilde- oylarını kayda değer puanlarda arttıramadan çıkacak olan partidir. bunun bir çok dinamiği var. ama en önemlisi elbette parti yönetiminin tüm kozlarını ak parti'yle yapacakları bir koalisyona göre dizmesi. benim bürokrasiden aldığım duyumlara göre, ak parti'den istedikleri koltuklara kadar her şey çok önceden belirlenmiş durumda. birçok yazarımız şu an 14 yaşındaki sözlüm gülsüm'e kadar küfrediyordur eminim, lakin gün gelince göreceğiz.

    2015 seçimlerine yönelik kampanyası tam bir anlamsızlıklar zinciriydi. diğer partiler kampanyalarının ilk fazını tamamlarken, mhp tuhaf bir ısrarla kampanyasını 3 mayıs'ta başlattı. vaatler tutarlıydı, fakat vaat dinleyecek seçmen zaten o esnada gılışlar'a doğru yüzünü dönmüştü. ne yazık ki o vaatler güme gitti.

    her neyse. parti yönetiminin istediği ak parti koalisyonu, sanıldığı gibi bir savaş kabinesi olmayacak. çözüm süreci aynen yürüyecek. zaten avni özgürel gibi mhpliler şimdiden sağda solda devlet bahçeli'nin anadil eğitimine yeşil ışık yakan unesco protokolünü imzaladığını anlatmaya başladı. sayın bahçeli birkaç koltuğa ülkücü oturtmak için "kürt" kelimesi duyunca baygınlık geçiren seçmenlerini en fazla sürecin freni olduklarını iddia etmeyi deneyecek ama ya sonrası ? ya dolar ekim'de 3,15 gibi olunca ? ya merkez bankası faizleri tak tak arttırmaya başladığında ? ya abdullah gül suudi arabistan'dan dönmeye karar verirse ?
  10. 10
    Seçim döneminde ne yaptıklarını bilmediğim parti. Gerçekten yeni ne vaad ettiler topluma merak ediyorum. Çünkü Ben duymadım.
  11. 11
    mübarek üç aylara girerken bastım mührümü üç aya.
    imgim.com/...
  12. 12
    Beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını seslendirmek istediğim parti.
  13. 13
    seçim çalışmalarında yeterince başarılı olamayan parti, ben bu durumu devlet bahçeliye bağlıyorum, yeterince miting yapamıyor, bu durum oy oranlarını sürekli olarak düşürüyor.
  14. 14
    bizimle yürü türkiye sloganı ile seçim çalışması yapan parti.

    yürümedi.
  15. 15
    seçim sonuçları itibari ile bazı şeyleri değiştirmesi gerektiğini görebilmesi muhtemel partidir.
  16. 16
    Akp ile gerçekleştireceği koalisyon hükümetinin kesinleşmesi ile vekillerinin zil takıp oynamaya başladığı gerçeğini saklayamayan partidir.
  17. 17
    bile bile intihara yürüyen parti.

    çok yazık.
  18. 18
    AKP ile yapılacak bir koalisyonda çevre ve tarım bakanlığına razı olacak partidir.
  19. 19
    twitter.com/...

    şöyle videolar yayınlayıp akp ile koalisyona girerse......................... ya .ok kötüyüm valla.
  20. 20
    Şu anki durumu "iki ucu boklu değnek" olan parti. Chp ve hdp ile koalisyon kursa, tabanı "teröristlerle iş birliği yaptın" diyecek.(hdp den dolayı) Akp ile kursa "biz sana akp yi indir diye oy vermedik mi? " diyecek.
  21. 21
    yıllardır yaptıkları basiretsiz siyasetin sonucu olarak %20 bile göremeyen parti. allahtan tabanı varda barajı geçebiliyorlar. bu saatten sonraki tutumları merak konusu.
  22. 22
    an itibari ile devlet bahçeli'nin konuşmasından akp mhp koalisyonunun mümkün olmadığı yaptığı akp karşıtı sert konuşmadan belli olan partidir. bu sözlerden sonra hala akp mhp koalisyonu kurarlarsa mhp acayip bir seçmen kitlesi kaybeder.
  23. 23
    2015 genel seçimlerinde pağakalıların kendisi kadar milletvekili çıkardığını görünce tüm dengesi altüst olan, dünyaya küsen partidir.

    ben bu partinin inanlılarına asaplarını daha da bozacak bir şey söyleyeyim; o pağakalılar 2019 seçiminde çok daha fazla milletvekili çıkaracak. k*rt seçmen sayısı artarken, ak parti'yle aşırı sağcı bir partinin ittifak yaptığı bir ortamda başka ne olacaktı ? kürdün ülkücüsü hizbullah bile pağagaya atıyor artık. az bir anket neyim yaptırın, yoksa daha çok madara olursunuz.
  24. 24
    kırmızı çizgilerini çekerek bunların kabulü dahilinde koalisyonu düşünebileceklerini açıklayan siyasi parti.

    hadi bakalım.
  25. 25
    pkk ile koalisyon kurmadığı için itin götüne sokulan parti. Bu solcu ibişler mhp'ye daha fazla yüklenirse chp'ye oy veren ben ilk seçimde mhp diyeceğim.