kayıt

orospu

  1. 1
    seks işçisi.
  2. 2
    marquis de sade bir kitabında şöyle açıklar:

    --! spoiler !--

    eugenie: bu zevke neden olmak ne hoş! ama bir sözcük, sevgili dostum, bir sözcük çıktı ağzindan, onu da anlayamadım. bu orospu ifadesiyle ne kastettin? özür dilerim ama biliyorsun, eğitilmek icin buradayım ben.

    madam de saint-ange: güzelim, erkeklerin sefahat aleminin kamusal kurbanlarına bu ad verilir. onlar kendilerini erkeklerin keyfine ya da çıkarına teslim etmeye her zaman hazırdırlar; mutlu ve saygıdeğer yaratıklardır onlar, kamuoyunca lekelenseler de şehvetin baş tacıdır onlar ve sözüm ona namusluluk taslayanlardan topluma daha gerekli olan bu kadınlar, toplumun haksız yere onları mahrum bırakmaya cüret ettiği saygınlığı bu topluma hizmet etmek uğruna seve seve feda ederler.
    bu sıfattan onur duyan kadınlar, çok yaşayın! gerçekten kibar kadınlar onlardır, gerçek filozof olan yalnızca onlardır!
    bana gelince, sevgilim, on iki yaşımdan beri bu sıfatı hak etmeye çalısıyorum, seni temin ederim ki bu sıfattan dolayı gücenmek bir yana bununla eğleniyorum. dahası da var: beni düzerlerken böyle adlandırmaları hoşuma gidiyor; bu küfür başımı döndürüyor.


    --! spoiler !--
  3. 3
    (bkz: kötü kadın)

    çocukları da yaftalanır bunların anasının mesleği sebebiyle... kıyamam yaa...
  4. 4
    bacasız fabrika olarak da tabir edilen meslek grubu üyesidir. para karşılığı bedenini satar. ağır küfürler sınıfındandır. anne, bacı,eş vb.'ye yönelik kullanılması kavga hatta cinayet sebebidir.

    mecaz olarak fikrini, düşüncesini satanlar için de bu tabir kullanılır.
  5. 5
    twitter kullanıcısı.aşk konulu tweetler atmaktadır.

    twitter.com/...
  6. 6
    (bkz: huur)
  7. 7
    alıp verdigi meydandadir , utanmasına gerek kalmaz . En azından bu isleri gizli kapaklı yapanlardan iyidir gibisi .
  8. 8
    çocuğuna söz söyleten kadındır...
  9. 9
    (bkz: son of a bitch)
  10. 10
    (bkz: orospu şıllık)
  11. 11
    Dünyanın en eski 2 mesleğinden biridir. Ruhu orospu olanlar kadar tehlike arz etmezler , hizmetini verip parasını alır bir nevi kader mahkumu.
  12. 12
    (bkz: bitch)
  13. 13
    tarihin eski mesleğini icra eden şahıs.
  14. 14
    ruhen ve bedenen olmak üzere ya karakter türü yada meslek dalıdır.

    ruhen orospuluk; bluğ çağını geçen yani akli yeterliliğe ulaşan insanların cinsiyet ayrımına uğramadan çevrenin etkisi ile yada içgüdüleri ile ortaya çıkan bir nevi karakterdir. bu insanlar kendi çıkarları doğrultusunda karşısındaki insanların arkasından hatta gerektiğinde yüzüne karşı bir satış eylemi gerçekleştirmeyi alışkanlık haline getirmiş, onur kırıcı, aldatıcı, kısaca ne kadar dalavereli iş varsa itina ile yapmaları ile ün salmıştırlar. yakalansalar bile reddederler-asla ama asla kabullenmezler veya kılıf uydururlar. bazıları vardır ki karşısındakini maddi durumuna göre, fiziki durumuna göre yargılar. insanları seviye seviye ayırıp kar getireni varsa ona yapışırlar yani sülükten farkları yoktur. lafları ile sevgi fısıldayıp hareketleri ile striptiz yaparlar. iyi günde kolunuz da şen şakrak bir şekilde bulacağınız, kötü günde cümlelerine "ya inan" diye başlayıp size tek başınıza olduğunuzu hissettiren et-kemik kombinasyonundan hiç bir farkları yoktur.

    bedenen orospu ise; bedenini para karşılığı yada herhangi bir kar amacı ile pazarlayan seks işçisidir. bunların aralarında zorunlu işçilerde vardır ki bunların sorunu da pezevenklerin seks işçisi bir kadının evlatları olmalarından kaynaklanmaktadır..
    halk arasında;
    (bkz: fahişe)
    (bkz: Aşüfte)
    (bkz: kaldırım çiçeği)
    her neyse konumuza dönecek olursak asıl dikkat etmemiz gereken türleri ruhen ve bedenen orospu olanlardır. bunlar homofag'dırlar. siz sikiyorum zannedersiniz ama o size çoktan pozisyon aldırmıştır.

    (bkz: şaraplar değil de asıl günahı olanlar konsomatrisler ve yırtık jartiyerli fahişeler)
  15. 15
    amerikan filmlerinde fahişe diye adı geçen, bedenini belirli bir ücret karşılığında satan bayan.
    çocuklarına orospu çocuğu denir.
    kocasıda genelde pezevenktir.
  16. 16
    sosyal medya tarafından çılgınlık olarak nitelendirilen durumdur.

    scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...
  17. 17
    i.imgur.com/...
  18. 18
    (bkz: black hole)
  19. 19
    Para karşılığı başkaları ile cinsel ilişkiye giren kimse.
    İnsanların düşük ahlâklı kız veya kadınlara kızma sözü.
    anlamlarına gelen kelime olmakla beraber insanların birbirine kızdıklarında kullandıkları aşağılama kelimesidir.Kişinin fiziksel orospuluğu anlaşılabilir olmakla beraber, ruhunun orospu olması katlanılamayandır.
  20. 20
    (bkz: skyler white)
  21. 21
    bahşişi memurla beraber önceden verilmesi gereken meslek grubu.
  22. 22
    erkek olanları çok tehlikeli olan meslek grubu.
  23. 23
    Sadece seks işçisi veya bedenini satarak para kazanan kimse diye tanımlamak günümüzde yeterli değildir.para karşılığı neleri satan,neler yapan insanları gördükçe bu tanım yetersizdir.
    not:en azından ne alip ne sattıkları nettir.
  24. 24
    çoğu zaman hayatın ta kendisi.
  25. 25
    'orospu' sözcüğü, sürekli karıştırıldığı, osmanlıca kevaşe veya fahişe sözcüklerinden anlam itibarı ile farklılık gösterir.

    şöyle ki;

    kevaşe, fahişe hatta kaltak, kadınlığını para kazanmak için kullanan, erkekler veya hemcinsleri olan kadınlarla para ya da herhangi bir bedel karşılığı birlikte olan kadındır. burada, kadının, cinselliğini ticari amaçlarla kullanması söz konusudur.

    oysa orospu, karşılığında bir bedel talep etmeden, yani sadece kendi kişisel zevki ve tatmini için, aynı dönemde birden fazla erkek veya kadın ile birlikte olan kadındır. burada, ticari bir faaliyetten söz edilemez.

    sonuç olarak;

    her kevaşe, fahişe ya da kaltak aynı zamanda orospudur. ancak, her orospu; kevaşe, fahişe veya kaltak değildir.