kayıt

orospu

  1. 32
    gerçek anlamıyla çok fazla kullanılmayan hakaret kelimesi.

    bir kadına orospu demek neden hakaret olur? mantığı bölelim.

    adım 1: orospular para karşılığı cinsel ilişkiye giren kadınlardır.
    adım 2: eşinden başka bir erkekle cinsel ilişkiye giren kadın suçludur, iyi bir "kadın" değildir.
    adım 3: haliyle para için cinsel ilişkiye giren kadın akıl almaz bir suç işlemektedir. "ortalık malı" dır. az daha inceltelim: "maldır". her kadın maldır, ama bu mal kötü bir maldır. pakedi açılmış, fazla kullanılmış.
    adım 4: haliyle bir kadını incitmek istediğinde direkt "kadınlığından" vurursun, incitebileceğin en yüksek seviyenin bu olduğunu zannedersin çünkü o kadınlığından başka bir şeye sahip değildir. güzelliğinden, doğurganlığından, ev işlerinden anlamasından çocuk bakabilmesinden başka hiçbir şey değildir. yani zekasına vursan ne bileyim etki etmez senin mantığına göre. cinselliğinden vurman lazım.

    hatalar:

    1- bir kadın hangi şartlar altında orospuluğa itilir? normal bir insan para kazanmak için bu işi mi seçer? normal bir toplumda cinselliğin parayla gerçekleşiyor olması mümkün mü? bu kadınların imkanı olsa başka hayalleri olmaz mı? nasıl hayatlar sürüyorlar, o hayatı sen yaşasan kaç gün dayanırsın delirmeden? daha sayılacak çok şey var.
    2- "orospluluk" bir hakaret değildir yani, insanlık dışı bir yaşam koşuludur. işlenen bir suç değil, yaşam şartlarından ve ekonomik sıkıntılardan kadınların itildiği berbat bir meslektir genelde. bir de üzerine toplumdan dışlanmayı, hırsızdan katilden bile aşağılık görülmeyi, hiç sevgi görmemeyi, çocuk yetiştirirken yaşanacak sıkıntıları, bir düşünün bakalım.
    3- kadın bir mal değildir, istediği kişiyle istediği biçimde sevişmekte özgürdür. pakedi açılmış, bekaretini kaybetmiş, kullanılmış vesaire bunlar geçerli hakaretler değil olsa olsa kullananın kirli düşüncesini açığa çıkaran söylemlerdir. olabilir, sorgulamadan kullandığımız mantığını düşünmediğimiz çok şey var ama görmek düzeltmek lazım.

    daha yazılacak çok şey var kadın neden bu durumda, bu iş tarihsel süreçte nasıl gelişmiş, nasıl düzelebilir, kadınlar nasıl hayatlar yaşıyorlar, kadın probleminin önemi nedir neden bu kadar büyük bir problemdir ama ders vermeyi sevmiyorum hayatımızda görmemiz lazım bunları. ben düşünme yöntemi sunuyorum, kullanan kullansın.

    orospu çocuğu daha fena, sözde analığın kutsallığına vurduğunu zannediyor ama birine hakaret ederken bile annelere hakaret edip aslında ne kadar bozuk bir algıya sahip olduğunu gösteriyor olsa olsa. bunun bir hakaret olduğunu karşıdakini yaralayabileceğini düşünmek büyük sakatlık.

    gerçekten bir orospu çocuğu bulun, sorun bakalım nasıl bir hayat. anacığınız o koşullara itilse, hayallerini gömmek zorunda kalsa, köle gibi yaşasa, sizi de o koşullarda tek başına yetiştirmeye çalışsa bunu bir hakaret olarak alabilir misiniz bir merak edin.