kayıt

türkçe rap

  1. 4
    türkiye'de 1995 yılında cartel ile tanınsa da 80'li yılların sonunda islamic Force ile almanya'da başlamıştır.

    cartel sonrası türkiye'de rap gelip geçici bir tarz gibi görünse de nefret* ve silahsız kuvvet* cartel sonrası ilk adımları atmış buna paralel olarak doğuş yeri almanya'da da fuat ergin ve killa hakan bayrağı devir alarak türkçe rap'i yaymaya devam etmiştir.

    giriş döneminden sonra piyasa da çok fazla kendine yer bulamasa da yeraltında büyük bir yükselişe geçen rap müzik; yener, sahtiyan, kadıköy merdiven, sansar salvo, tr self confusion*, ihtilal*, u.l.a.ş, pit10, kurşun gibi yeni nesili oluşturan grup ve kişiler ile en şaşalı zamanlarına girmiştir.

    günümüzde ise imkanların çoğalması, rap müziğin dünyada olduğu kadar ülkemizde de kendine yer bulmaya başlaması vb. etkenler derken popülerliğini arttırmış olsa bile kalitesinden ödün vermeye de başlamıştır.
  2. 5
    takip edebildiğim kadarıyla 2017'nin ortalarına kadar rap, tüm ülkeyi etkisine alacak kadar popüler değildi. bundan kastım şudur: elbette, birçok kişi dinliyordu ancak ana akım medyada kendine yer bulamıyordu rap. ancak 2017'nin ağustosunda gazapizm'in heyecanı yok adlı şarkısı çıktı. inanılmaz bir patlama yaptı bu şarkı. çukur adlı dizide kullanıldı, bahse konu dizide başkaca rap şarkıları da kullanıldı. bu dizi o dönemlerde çok popülerdi ve hiç rap dinemeyen yakın bir arkadaşımın allame dinlemesiyle bu dizinin rap müziğe olan etkisini anlamıştım. devamla, diğer dizilerde de rap şarkılarının çalmasıyla birlikte dip dalgası gün yüzüne çıkmış, aynı süreçlerde önceleri ais ezel olarak bilinen ezhel'in kendini yeniden yaratması da popülerliğine popülerlik katmıştı.

    gevşek bir mikrofon kullanımı sunan mumble rap, youtuberlar aracılığıyla z kuşağına büyük bir tesir bırakınca, kendini gedikli hasreden lirikal rapçiler de bu duruma ya tavır koymuş ya da trap alt yapılarıyla evrimleşmişlerdir...

    ezhel, khontkar, ben fero, ceg* gibi isimler gördüğüm kadarıyla bu süreçte paraya para dememektedirler.

    ben, şu aşamada sagopa kajmer, no.1, allame dinleyerek suyun durulmasını bekliyor, değişimin rap müziğie güzel katkı sunmasını diliyor, youtuberlıktan rap müziğe dadanan şebeklerin de rap müzikten def olmalarını niyaz ediyorum...
  3. 6
    Mode xl ve ya karaçalıyı görememek beni üzdü başlıkta
  4. 7
    youtu.be/...