kayıt

hadis

  1. 7
    Söz ve davranışları inceleyen bilim demekmiş.
  2. 6
    Güvenilirliğinin sorgulanmasına hak verdiğim hz muhammed (s.a.v) sözleri. Ama yine de kur'an ile birlikte götürülmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.
  3. 5
    islami ilimler içindeki belki de en sıkıntılı ve güvenilirliği en zayıf dal.

    aktarımlar her zaman sıkıntıdır. bunu çevrenizde, iş ve sosyal yaşamınızda rahatlıkla görebilirsiniz. çok çok basit bir ifade/fikir bile 2-3 aktarım sonrası bambaşka bir hale gelip, esasıyla taban tabana farklılaşabiliyor ki hadis açısından bakıldığında 1500 yıllık bir süreçten bahsediyoruz ve değişmediği, doğru aktarıldığı, aktarılan kişinin doğru anlayıp, iyi muhafaza edip doğru şekilde kaydettiğini kabul ediyoruz. ihtimaller zinciri çok uzun.

    www.birgun.net/...
  4. 4
    müminlere her çağda ve her coğrafyada yol gösterecek işlevsel olanları her nedense pek zikredilmemektedir. bunun yerine hangi dua kaç sevap point'e denk geliyor bunları hesaplıyorlar.
  5. 3
    surelerdeki, dualardaki ayetlere -tövbe olsun- resmen ekle/bırak yaparak abuk subuk aritmetik örüntüler çıkaran ve bunları kitabını pazarlamak için "mucize" diye lanse eden ruh hastalarının bir kaynak olarak görmediği itikad kaynakları.

    aynen aynen, hadisler uydurma, senin seni el-kaide hedefi yapan sapıklıkların ise "mucize" ahahahahahahahah...
  6. 2
    genellikle peygamber efendimizden nakledilen sözler için kullanılan bir tabirdir...
  7. 1
    - Yeni. Sonradan olan şey. Değişen. Hudus eden.

    - Söz ve davranışları inceleyen bilim.