kayıt

man of tai chi

  1. 2
    Keanu Reeves'in yönettiği bir aksiyon filmi.

    www.imdb.com/...

    pek olmamış, arada bir iki güzel laf var. sonunda da bir iki güzel laf, artı diğerlerine nisbeten daha iyi bir dövüş sahnesi (niyeyse matrix neo smith dövüşü gibi geldi bana son kısım), geriye kalanlarda iyi pek bir şey yok. senaryo inanılmaz basit. şu ingilizce çorbası neden yapılıyor anlamıyorum. ingilizce ise ingilizce, çinceyse çince işte arada ingilizce kalıplar falan şaka gibi oluyor. hani ne kadar para verdiyse ülke o kadar mı dilinden katıyorlar. web sunumunda çince kısımlara gömülü ingilizce altyazısı da vardı. sanki bir tek onlara anasını satayım. müziklerimiz hoştu, amatör ruh ile takılmışlar gibi geldi, arada güzel melodiler var ama arada çok da abartıydı.

    -- spoiler --

    .adam hiçliğini kabullenince aduketi oluyor, insan bu sahneye kadar şaka yapıyorlar sanıyor ya burada hafiften felsefe döktürmüşler. hocası ile muhabbetleri tamamen bin kez edilmiş muhabbetler. sonra nevri dönüyor bizim kılıbık oğlanın geliyor hocasını dövmeye çalışıyor ama yapamıyor.

    .keanu abimiz de kötü ama kafa basan kötülerden gibi takılıyor. çekiyor bıçağı, boyun kırıyor. öyle bir ağır kötü rol istemiş kendine herhalde. kötü olmamış ama gözlerimiz iyi rollerde görmek istiyor. insan son ayakta kalanın naif bir adamcağız olması yerine neo olmasını istiyor.

    .ha bir de iyi yönlerden bir tanesi, hayatını belgesel tadına getirmeleri idi. adam o ana kadar fark etmiyor falan en son belgesel geliyor suratına zoom'u basınca kameraları fark ediyor. çok enine boyuna düşünülmemiş ama üstten devamlı gözetlenme meselesi ayrı bir tat katmış diyebiliriz.

    -- spoiler --

    kokakirec.blogspot.com.tr/...
  2. 1
    abd - çin ortak yapımı 95 dakikalık aksiyon filmi. vizyon tarihi: 11 ekim 2013. başrolde filmin yönetmenliğini de üstlenen Keanu Reeves var. kendisine tiger hu chen isimli bir oyuncu eşlik etmekte. adamı görseniz kuzu gibi; ama aslında ismiyle müsemma. dövüşe iyi kötü bi sempatiniz varsa, seveceğiniz bir yapım.

    fragman:

    www.youtube.com/...