kayıt

türk silahlı kuvvetleri

  1. 1
    Türkiye cumhuriyeti gerek jeopolitik konumu gerek yer altı kaynakları bakımından dünyada eşi benzeri bulunmaz bir yere sabittir. Önemli şeylerin daha hassas korunması lazım gelmesinden mütevekkil olsa gerek devlet orduya büyük önem vermiştir.yıllarca onca askeri beslemiş ve binlerce okul parasını da savunmaya harcamistir. Buna rağmen teçhizat bakımından 3.dünya ülkeleri ile aynı seviyede kalan türkiye son 5 yılda bir atilim gostermis ordu da profesyonelleşme yolunda adımlar atılmıştir. Peki bu atilimlar nelerdir ?
    -Parali askerlik modeli öne sürülmüş.
    -Askeri araçlar yenilenmiş ve geliştirilmiş.
    -kalabalık ve hantal ordu modelinden sayıca az yetenek ve manevra bakımından gelişmiş tim modeli benimsenmistir.
    -termal kamera ve gece görüş sistemleri ile zayiat azaltmaya çalışılmış .
    -Yıkıcı terör örgütleri içine ajanlar gönderilip istihbarat geliştirilmiş.
    -savaş uçağı uretimine tekrar başlanmış,insansız hava aracı geliştirme projeleri yürütülmüştür.
    -Özel kuvvetler oluşturulmuş,bunlar gerekli ekipmanlarla donatilmistir .
  2. 2
    (bkz: tsk)
  3. 3
    resmi personel sayısı 750.000, gayri resmi personel sayısının 1.000.000 kişi olduğu tahmin edilen kurumdur. personel sayısını azaltıp teknolojiye yatırım yapsınlar. (bkz: bu bir emirdir )
  4. 4
    eğitim zayiatı gibi lanet bir kavrama sahip kağıttan kaplandan öteye gidemeyen kurum. insana depolama koşullarında yahut nakil sırasında bozulan sebze, meyve muamelesi yapan kurum. mehmetçikmiş. içinde peygamberin adının anılmadığı sözde peygamber ocağı. zerre kadar itimadım yok kendilerine. makarnası soğuk geldiği için askerini sakatlayan, fırsat eğitimi adı altında askerin eline pimi çekilmiş bomba tutuşturan ve kaç askerin saçma şekilde ölüme neden olan şerefsizleri bünyesinde bulunduran kurum. adına eğitim zayiatı der geçerler. başlarına ne geliyorsa hak ediyorlar. halkın da kendilerine itimadı kalmıyor. kemalist falan değilim de bu tsk denilen kurumun atatürk' ün ordusu ile zerre kadar alakası olduğunu hiç bir zaman düşünmedim.

    belki korkarak, altına kaçırarak belki de onurlu, başı dik şekilde ölmeyi göze alan on binlerce insan. ölmeyi anladım da birilerinin keyfi için ölmeyi anlamadım. ve ardında adam gibi hesap verilmemesini.

    oyak denilen kurum ile şeffaflıktan uzak bir şekilde vergisiz kazancın tadına varmalarını, halkı sömürmelerini anlamadım. onlarca kez arkasında sövdüğüm siyasiler kadar beterler bu konuda. insan hayatına karşı tutumları ile onlardan daha da beterler gözümde. insanın midesini bulandıran kurum.

    bir zamanlar en az kirlenmiş kurum olduğunu, kötünün iyisi olduğunu düşünürken şimdi saflığıma gülüyorum. en az diğer kurumlar kadar beter bu da. hatta daha beter.

  5. 5
    personel sayısını 200000 seviyesine indirmek gibi bir lüksü olmayan ordudur. bulunduğu jeopolitik coğrafya yüzünden sınırlarını sürekli gözetlemek zorundadır. Buda asker sayısını indirmeyi olanaksızlaştırmaktadır. ha, eğer 200000 gibi bir profesyonel ordu kurulup, zorunlu askerlik daha çok cephe gerisi ve sınır koruma görevi verilirse pekala başarılı olunabilir.

    ayrıca yine söylüyorum tsk'nın modernleşme süreci son 5 yılda değil 1998 yılında başlamıştır. velhasıl kalem nemalanılamaz bundan da.
  6. 6
    elini verdin mi kolunu kaptırırsın.

    (bkz: kara harp okulu)
  7. 7
    peygamber ocağı. ayrıca 18 bin türk lirası karşılığında doğrudan peygamber olabiliyorsun.
  8. 8
    tanım: ülkede ki vatan hainlerine neden bir şey yapmadığını merak ettiğim türkiye'nin askeri birliği.

    düşünce: muhtemelen çözüm süreci diyecekler vardır. bizim üç askerimiz şehit edilirken neredeydi bu çözüm süreci? ailelerine "oğlunu çarşıda vurdular, ama çözüm süreci var merak etmeyin" dendiğinde ne diyecek bu anne bu baba?

    JİTEM'i geri getirmeli. tüm vatan hainlerini tek tek ayıklamalı ve doğudaki kürdistan denilen hayal dünyasının peşinde koşan gençlerin beyni yıkanıp TÜRK için bir savaş makinesi haline getirilmelidir. Bunu yapmadık mı sanıyorsunuz? En büyük örneği yeşildir. Osmanlının yeniçerileri de bu şekildeydi. Vatan hainini vur askerim, acıma. eğer sen onu vurmazsan, o seni belki senin oğlunu vurur. Vatan haininden dost olmaz. Vatan hainini sabun yapsan köpürmez. Kes, karısına tecavüz et ve öldür.
  9. 9
    bünyesinde 628 bin 141 personel görev yapan güçtür.

    www.hurriyet.com.tr/...
  10. 10
    Toplam güç ve sayı bakımından dünyanın 8, NATO'nun ise ABD'nin ardından 2. büyük ordusudur.
  11. 11
    15 temmuz 2016 sonrası nasıl bir hal alacağını merak ettiğim kurum. yönetim kadrosu için söylüyorum tabi.
  12. 12
    an itibariyle yönetime bütünüyle el koymuşlardır.

    yandık.
  13. 13
    yakında "yapacağınız işi sikiyim ne darbe yapabiliyonuz ne ülke yönetebiliyonuz" deyip darbe yapması muhtemel kurum.

    keşke.
  14. 14
    dün şengal ve suriye'deki kürt bölgelerine yaptığı bombardımanlarda 18 ypg'li ve 5 peşmerge hayatını kaybetmiş. bugün abd'li komutanlar bombardımanın gerçekleştiği yerleri dolaşmış.
  15. 15
    15 temmuzdan sonra lağvedilen ordudur. kilit noktalarına, can damalarlarına liyakata uygunsuz olarak yeteneksiz kişilerin geldiği, o yeri hakedenlerin şu an ya hapiste ya da kumpas kurbanı olduğu ordudur. koşması istenen iki bacağı kırık sporcu gibi. geleceğinin meçhul olduğudur.
  16. 16
    Ergenekon operasyonuna kadar herseye burnunu sokarak demokrasiye comak sokan ordudur. Gecmisteki suclular yerine mevcuttaki sucsuzlari terorist gibi asagiliyarak hesap sorulup dagatilmis ordudur.
  17. 17
    içinde büyümeyip, dinamiklerini bilmeyenlerin durmak bilmeksizin bok attığı yüce oluşumdur. zamanında kara harp okulunda ki mezun olmaya hazırlanan öğrencilerin emir komuta zincirini kırdığını hatırlatmak isterim. yada 37 düşük rübetli subayın 4 kolorduyu hizip etmesini. türk silahlı kuvvetleri 20 yıldır kendi milletinin ihanetine uğramaktadır başkalarının değil.

    bütün bunlara rağmen abulkerim kırca'nın, fethi gürcan'nın öğrencileri neler olduğunun farkındadır, hazırdır.

    i.hizliresim.com/...
    i.hizliresim.com/...
  18. 18
    hava kuvvetleri komutanı çerkes olduğu için muharip hava kuvvetleri komutanlığının sancağına çerkes arması konulabilen "türk" ordusu.

    aha yalanım varsa beni sikeler:

    upload.wikimedia.org/...

    encrypted-tbn0.gstatic.com/...

    bu okunan senin medeniyetinin selasıdır türko, iyi dinle.
  19. 19
    general ve amiral sayısının yüzde 40 azaltıldığı kurumumuz. malum olaylardan sonra.

    twitter.com/...
  20. 20
    ne kadar milli savunma bakanlığına bağlansa da ülkemizin savaş halinde namusunu, malını ve hürriyetini koruyacak tek yapı.

    ayrıca disiplininden ötürü eğitim ve bilim namına esaslı işleri yapan tek yapıdır.
    • Disiplin? Egitim?? Bilim???????
    • askeri faaliyetlerin halka afişe edilmesinin yasak olduğunu belirteyim.
    • Yasak değil. Ama o dediklerin yok. Neyse herkez olsun diye hayal ettigine inanir
    • ben gördüğümü bilirim ne dersen de xd
  21. 21
    geçtiğimiz 20 yıllık süreçte yaşadığı kurmay sınıfının 4001'lik veri işletmeninden daha memur ruhlu tiplere dönüşüm sürecinin ceremesini yeni yeni çekmeye başlayan uzman çavuşlar kulübü. mensuplarının düz memurlara dönüşmelerinin bedeli, herhangi bir bakanlıkla aynı muameleyi görmek bu arada... yerleşkelerinin bulunduğu yerler rantabl mı ? devlet başka yer gösteriyor, yani mülksüzleştiriyor.

    eh hani komutanın eşine reçel yapıp götüren adamlara da bu durum çok zor gelmese...
  22. 22
    " Türkiye'yi karadan, havadan ve denizden gelebilecek her türlü saldırıya karşı korumakla görevli olan askerî kuvvettir."

    Ocak 2017 bilgilerine göre 155 bin küsür personele sahiptir.
  23. 23
    15 temmuz'dan sonra eski itibarını yitiren şanlı ordumuz. ama gün gelecek 90lı yılların itibarına kavuşacak bu şanlı ordumuz.

    (bkz: türk ordusunun bitirilmesi)
  24. 24
    Kim bilir belki bir gün
  25. 25
    “Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir”

    ''Mustafa kemal atatürk''

    ''19 Eylül 1921''