kayıt

sırdaş polis ihbar noktası

  1. 3
    ii abdülhamit'e baskıcı diyenleri tekrar düşünmeye davet ettiğim uygulama.

    kimlik gizli kalacakmış. en küçüğünden en büyüğüne varıncaya kadar tüm işletmelere güvenlik kamerası zorunluluğu getirilmişken sokak ortasında yapılan (gizli) ihbarlar nasıl gizli kalacak çok merak etmekteyim. bu işte, olacağı söylenen gizliliğin ne vatandaşça ne de emniyetçe uygulanabilirliği sıfır. ayrıca bu ihbar noktaları her mahalleye kurulacak ama kurulacak noktanın niteliği ne olacak? gizliliği sağlamak amacıyla kör noktalara mı kurulacak? kör noktalar güvenlik açığı, olası bir suçta tespiti imkansıza yaklaştıran yerler değil midir? zaten kameraların da sağlıklı kullanıldığı söylenemez.

    sonuçta herkes herkesten çekinir olacak. tepki çeken bazı uygulamaları gelenek ve göreneklerimizin korunması amacıyla yaptığını iddia eden yasama ve yürütme, en temel yapı taşlarımızdan biri olan ve zaten oldukça da aşınmış durumda bulunan "güven"i yani insanımızın birbirine güvenini temelinden yıkmaya mı karar verdi.
  2. 2
    155 varken bu da neyin nesi ? çocukların yine canı sıkılmış herhalde diye düşündürür .
  3. 1
    kutuplaştırmayı arttıracak bir uygulamadır. anonim olması en küçük olayların bile ihbar edilmesini sağlayacaktır. kızlı-içkili(!) geceleri saymıyorum bile. sana zıt adamı durduk yere ihbar edenler cabası. mahallede komşulara güveni azaltacak. binevi herkesin otosansür yapmasına vesile olacaktır. zararları yararlarını katbekat aşacağı kesindir.