kayıt

eşcinsellik

  1. 82
    anadolu insanının kabul edemeyeceği şey. pedofiliyi kabul eder. aile içi tacizi örtbas eder eşek köpek siker, sikeni bağrına basar. tropik bir ülke olsak komodo ejderini bile siker ama eşcinsellik kabul edilemeyecek bir sapkınlıktır.

    canım anadolu.

    genelleme gibi oldu ama türkiye diyelim.
  2. 81
    Normal olup olmaması kitapta yazan bir gerçeklik gibi davranılmaması gereken durum. Kişisel düşünceler bir olgu değildir. Bakış açınıza göre nornalliği değişir. "normal değil ama..." gibi cümlelerin kişisel görüşten bir adım ilerisi olmadığını unutmamak gerekir.

    Bana göre anormal değildir mesela. Çünkü günümüzde üremek, cinsel yönelime bağlı değil pek. Döllenen bir yumurta ve taşıyıcı bir insan yetiyor bebek için. Cinsel haz söz konusu olduğunda da normal/anormal diye bakılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

    Edit: ayrıca toplumda dışlanan dezavantajlı konuma düzen bir grubun bundan kurtulması için "göze sokuyorlar" denilen şeyleri yapmaları ve kendilerini göstermeleri gerekiyor. Bunu bu sözlükte onlarca kez söylemiş olabilirim, söylemeye de devam edeceğim.
  3. 80
    Normalleştirilmeye çalışılması, göze sokulması salaklık olan durum. Normal bir şey değil çünkü.

    (bkz: normal)

    Olması gereken desteklenmesi değil toplum tarafından yadırganmaması hatta umursanmaması. Bu kişiler dışında kimseyi ilgilendirmez, yarar ya da zarar sağlamaz.. Salın insanları..
  4. 79
    Toplum tarafından kabullenilmesi gereken tercih.

    Nedenleri tıbbi olarak da tamamen tercihe göre de açıklanabilir ama nedenini anlamlandırmak durumda değişiklik yaratmayacaktır. Zaten var olan bir şey bu, sürekli bu konudan bahsederek ya da bu kişileri aşağılayarak varlığını reddetmek mümkün değil.

    İnsanlar insanların yakasını bırakabilir bazen.
  5. 78
    Gayet olası, normal bı şey. Lut kavminin bı üyesi olarak normal karışıyorum tabi ki, daha doğrusu umrumda olmuyor kimsenin cinsel yönelimi. Lakin bazı Twitter eşcinselleri sinir bozucu olmaya başladı. Twitterda Pornosunu paylaşan eşcinsel gördü bu gözler.. (bkz: hayır link yok). Sorun çiftin eşcinsel olması değil orda sevişen kişilerin cinsiyeti zerre umrumda değil sorun normalleştiricez diye suyunu çıkartmaları.
    Aynısını feministler de yapıyor bı yanlışı düzelticez diye yeni yanlışlar doğuruyorlar..

    Cokommeli bı şey söylicem şimdi; eşcinsel olmak bı vasıf değildir, sizi farklı ya da özel kılmaz bilgilendirme bitmiştir.
  6. 77
    asla anlamlandıramadığım olgu. kadın gibi harika bir varlık var ve sen gidip erkekle seks yapıyorsun düşündükçe çıldıracağım.
  7. 76
    Özenilemediği düşüncesi yanlıştır.

    #679603

    xD

    Özenerek olamazsın düşüncesi tartışılır.
    • Olay şu: kişi hemcinsiyle yatmaktan keyif alıyorsa zaten eşcinseldir. Biseksüel de olabilir. Kişinin bunu özendiği için yaptığını beyan etmesi bu gerçeği değiştirmez ki.

      Evet sadece özendiğim için hemcinsimle yatabilirim (ki düşüncesi bile rahatsızlık veriyor). Özenmeye de gerek yok ergenlikte meraktan bunu yapan birçok kişi vardır. Bu normal bir davranıştır. ama cinsel haz duyup bu davranışı sürdürmek özenerek devam edilecek bir davranış değildir.
  8. 75
    hormonal bir bozukluk değildir. siz öyle düşünüyorsunuz diye öyle olmuyor. buna dair birçok çalışma bulabilirsiniz. ayrıca sözlükte bile eşcinsellere karşı nefret besleyen kişilerin olduğunu görebiliyoruz. "ama gözümüze sokuyorlar" diyenler umarım nedenini şimdi daha iyi anlayabiliyordur.

    hadi hormonal bozukluk olduğunu düşünüyorsun ve buna inanıyorsun. peki buna rağmen neden bu kadar umurunda? onlar (ve aslında bilim dünyası) kendilerinde bir anomali olduğunu düşünmüyorlar ve hallerinden mutlular. bir bozukluğa sahip olan birilerine neden nefret duyarsın ki.

    albinoları ele alalım (seni kastetmiyorum albino cassius x ). metabolizma hastalığıdır, görünüşlerinden de belli olur. peki toplumda dışlanıyor olsalar, yöneticisinden halkına büyük bir kesim kendilerine düşman kesilse nasıl davranırlardı? haklarını ararlardı. peki homofobikler albinolara nefret duyar mıydı. sanmıyorum. zaten tam tersi olması lazım. bunun tercih olduğunu savunup eleştirsen yine daha anlaşılır. bozukluk olduğunu savunup eleştirmek nedir.

    normlar nasıl belirlenir? kim belirler? bunların üzerine de düşünmek gerekir. eşcinselleri kabul etmeme kafasını gerçekten bir türlü anlayamıyorum. buna dair bir şeyler okuyorum ve doğru düzgün bir neden de bulamıyorum. bozukluk deniyor. tamam onlar mutlu, herkesin tedavi olmama hakkı vardır *. yürüyüş yapıyorlar. çünkü dışlanıyorlar ve kendilerinden nefren eden büyük bir kitle var, normal değil mi? kötü örnek oluyorlar. eşcinsellik bulaşıcı değildir, özenerek olamazsın.

    umarım herkes içindeki anlamsız nefreti dindirebilir. insanlara hoşgörüyle bakmak, istedikleri gibi yaşamalarına mani olmamak (çünkü zararları yok) ve aslında onlardan biri olarak doğmuş olabileceğini düşünüp empati kurmak bu kadar zor olmamalı.
  9. 74
    bir tüp kamyonuna çıplak vücudumun üzerine geçirdiğim pardesüyle binip "o geliyor, hanımlarınızı saklayın" tarzı bir anons geçtirmek.

    (bkz: Aşırı spesifik tanımların oluşturduğu lan acaba kuşkusu)
  10. 73
    bahsettiğime uymayanları tenzih ederim ama eşcinsellerin ciddi bir kısmı aşırılık yanlısıdır. benim bir heteroseksüel olarak bir tüp kamyonuna çıplak vücudumun üzerine geçirdiğim pardesüyle binip "o geliyor, hanımlarınızı saklayın" tarzı bir anons geçtirmem ne kadar saçmaysa eşcinsellerin farkındalık yaratmak maksatlı yaptıklarını söyledikleri aşırı hareketleri yapmaları o kadar saçmadır. bunu söyleyince homofobik görünüyorsunuz çoğunun gözünde ama eminim değilsiniz. bana ne senin yöneliminden, sadece senin penisini kafamın dibinde sallaman beni rahatsız ediyor. senin özgürlüğünün bittiği yer benim özgürlüğümün başladığı yerdir. bu temel unutulmamalıdır.
    • aşırılık yanlısı, güzel dedin ben de böyle düşünüyorum. yada meylen müsait
    • aslında bu durum kimlik arayışıyla ilgili. toplum tarafından dışlanmış kesimler genelde bir araya gelmeye çalışır ki kimlik kaybı yaşamasınlar. homoseksüellik de heteroseksüellik kadar normal karşılansa bu tarz şeyler görmeyiz. onu dışlayan topluma ben de varım deme çabası. cinsel kimlik de cinsiyet kimliği kadar önemli görünüyor insanların gözünde ama bence başta durup kendini fanatik bir şekilde ben homoseksüelim ben heteroseksüelim diye tanımlamak da problem yaratıyor. cinsellik ve cinsiyetten çok "kimlik" bir tabu haline dönüşüyor böylelikle. biz de böyle şeylerle karşılaşıyoruz.
    • peki senin önerin nedir countessolenska? ben cidden bu konuda bazen nasıl davranacagını bilmeyen bir insan olabiliyorum dürütçe söykiyim
    • ama toplumlar eşcinsel birliktelikleri hala daha kabul etmiş değil ki. hala dünyanın çok küçük kesimlerinde evlenebiliyorlar, hala daha gay, faggot, ibne, lez vb hakaret olarak kullanılıyor. hala çok büyük çoğunluk çocuğunun, annesinin veya babasının eşcinsel olması ihtimalini normal karşılayamıyor. yani eşcinsellik anormal bir durummuş gibi kabul edildiği sürece kimliği gittikçe radikalleşecektir. 50 yıl olması 100 yıl olması farketmez toplumlarda ne kadar ilerleme kaydedildi bu önemli. bu da çok hızlı ilerlemiyor. hatta şöyle söyleyeyim bu aşırılık kabul edilen hareketler problem çözülmediği sürece kademeli olarak artacaktır. okumuş ve elit kesimin bir şeyleri tolere edip kabul etmesi yeterli değil bu değişimlerin yaşanabilmesi için. sancılı bir süreç. bu yüzden tabu olan şey aslında "kimlik" dedim.

      böyle olaylarla karşılaşıldığında yapılacak şey başka bir heteroseksüel insan yapmış olsa vermeye uygun görünen tepkinin aynısını vermektir. "evet anlıyorum bu senin cinsel kimliğin ama bu yaptığın hareket beni rahatsız ediyor, bu bir nevi tacizdir, ben sana saygı çerçevesinde yaklaşıyorum karşımdan da aynı şeyi bekliyorum" tarzında bunu hissettirecek tepkiler vermek daha uygun. görmezden gelmek, ya da alttan almakla büyük hata. zaten toplumun bir yaptığı da eşcinselleri normal kabul etmeyip görmezden gelmek ya da yok saymak.
  11. 72
    az da olsa empati kurabildiğim bir müesesedir.

    Şöyle ki, orta okul'da, hemen her şeye uyarıldığım (ya da uyarıldığımı sandığım) bir dönem vardı. haliyle o yaştaki kıt bilgimle kendini tartmaya, "lan yoksa top muyum", demeye başladım. "Topluk" sövgüydü, dünyanın en rezil şeyiydi... "top muyum ben...?!"
    O devirde biseksüellik falan da bilmediğimiz için pazarlık da yapamıyorduk. Ya gaysın ya normalsin, kafamızdaki cinsellik algısı bu.
    Her neyse, anneme bu konudaki kaygılarımı dile getirmiştim, evet. ("Ağır" bir ergenlik geçirdim. bunlar daha ne ki, her neyse)
    Kadının cevabı:
    "bence eşcinsel değilsin. Eşcinsel olsaydın kendinle barışık olurdun, eşcinsel olduğun için üzülme gibi bir durumun olmazdı."
    "Hem eşcinsel olsan ne yazar. dünyanın sonu mu. O İnsanlar da her şeye rağmen hayatlarını sürdürmeye devam ediyor" dedi.

    Ama konu kapanmadı. ilerleyen zamanlarda, adı lazım değil bir aksiyon-komedi filmindeki ibnemsi sahnelere karşı tuhaf bir şeyler hissetmem bardağı taşıran son damla olmuştu. artık topluğumu(!) idrak ettim, perişan haldeyim...
    Ailenin sözde reisi devreye girdi:
    +sana tek bir soru soracağım. Okulda hoşlandığın bir kız var mı? [hakikaten gay mi acaba bu çocuk....?]
    -var. [bu konu bu kadar basit miydi aslında...?]
    +eh, tamam bitti işte. [hmmm. ibne değilmiş, şükürler olsun.]
    böylece rahat bir nefes aldım. Sonraki zamanlarda hemcimslermle göt göte oturunca ereksiyonumsu bi kıpırtı olsa bile ipneliği kendime yakıştırmadım. Sonraki yıllarda bazı arkadaşlarımla ilgili hafızamı yoklayınca anladım ki "toplukta" benden beterler olanı da varmış.
    Ha, Cınsellik akışkan bir şeydir ama iki rüya gördünüz, iki kıpırtı geldi diye kendinize biseksüel demenin, lgbt yürüyüşüne koşmanım alemi yok. Bence, geniş heteroseksüalitedir o, olur öyle şeyler. Zaten insanlar olarak dış etkenlere açık, sapmaya meyilli bir cinsellik algımız var, bir şeyi bi rine 40 kez söylersen o insan ona dönüşür derler ya o hesap. dolayısıyla kolayca saptırabiliyorlar.
    Sonuç olarak, Hetero muyum bi miyim, inanın hiç sikimde değil. Daha önemli sorunlarım var amk. normalim, yani heteroseksüelim diyor geçiyorum, kendime bunu yakıştırıyorum, doğrusu da bu zaten. Ha yakıştırıyoruz de ne oluyor, gene 31e devam ahaha.
  12. 71
    türkiyede eşcinseller; yeaav yehu hele hub exiliyox özgürlüh istiyoz ebele hüb cam cim cop cup.
  13. 70
    kendi cinsine duygusal veya cinsel yönden arzu istek hali.

    hiç korkmanıza gerek yok. eşcinsellerde tıpkı heteroseksüeller gibi ayrılıyorlar. kimisi abaza sapık kimisi duygusal olabiliyor. medyada var olan eşcinsellerle veya topluma empoze edilmiş eşcinsellerle bütün eşcinselleri bir tutamazsınız efenim. (bkz: kerimcan durmaz) (bkz: fatih ürek) vb

    eşcinsellik bir hastalık olmaktan çıkalı yıllar oldu. evet zaten bir hastalık değil. beyin yoksunu amipler who'nun sağlık tanımına bir zahmet baksın. eşcinselleri iğrenç gösteren beyinsiz eşcinseller ve sonradan eşcinsel olanlardır. gayet mutlu yaşayan eşcinsellerde vardır ki bunların çoğu sonradan eşcinsel olmayanlardır. bide efenim gayet zeki ve işini bilen hakkıyla işini yapan eşcinsellerde vardır. bu insanlara uzaylı gözüyle bakılıp nefret kusulması ve dışlanılması başta türkiyeninde üyesi olduğu avrupa insan haklarına aykırıdır. ulan ceza kanunu bile ağırlaştırılmış müebbet yiyen adamı 30 yıldan sonra şartlı salabiliyor çünkü topluma kazandırılması lazım diye. şimdi eşcinsel bir insan cinayet işleyen bir insanla bir mi? hiçte bile. ayrıca türk ceza kanununda eşcinsellik bir suç değildir. tanımlanmamıştır. sadece gelenekçilikde suç bu ülkede. ama onunda bir etkisi yok zaten.

    bu ülkede yaşayan insanların çoğunluğu balık hafızalı ve kendi fikirlerine, idraklarına sahip değil. medya önüne koysun bizim çoğunlukta kapsın hemen. tıpkı doğu bölgesi örneği gibi.

    ayriyetten isteyen istediği ile birlikte olur veya sevebilir. insanların isteklerine, vücutlarına, kalplerinede mi kilit takacaksınız lan yobazlar. bi işinize gidin ya. doğal insanları kendi aforizmalarına göre evrimleştirmeye ne kadar meraklı bizim millet gerçekten. sanki kendileri dört dörtlükde ona buna duygularından dolayı laf atıyorlar.

    neyse.
  14. 69
    www.youtube.com/...
    şaka bir yana benim özgürlüğümü kısıtlamadıkları sürece saygı gösteririm. ama saygı gösteriyorum diyede can ciğer arkadaşta olamam. insan korkuyor sonuçta.
  15. 68
    Aslında asıl mesele duyguyla ilgili imiş. Hatta bunu burada da okumuş olabilirim emin değilim.

    Yani bir hemcinsiyle birlikte olmak kimseyi gey/lezbiyen yapmaz. Ancak o kişiye karşı duygusal birliktelik hissediyorsanız(sevgili olmak için gereken his durumundan bahsediyorum) o zaman eşcinsel diyebilirmişsiniz kendinize.

    Bu ayrımı anlamak beni baya aydınlatmıştı. Buyrunuz sevgili yazarlar.
  16. 67
    Saygı duymak ve göstermek farklı. Göstermek gerekir nasıl hissettiğiniz, düşündüğünüz önemli değil. Saygısızlık yapmayın yeter.
    Doğuştan değil diyenler ise cahildir ve isteyerek eşcinsel olamıyorsa boş boş konuşmasın.
  17. 66
    Saygı duymuyorum, saygı duymak zorunda değilim zira kabul edebileceğim bir şey değil. Ancak tahammül ediyorum. Herkese şirin görünmeye çalışıp onay bekleyen ilgi budalalarına bakmayın, hayat çok daha farklı. Kaldi ki Bu bireylere bir zarar vereceğimi de düşünmüyorum. Dediğim gibi tahammül ediyorum.
  18. 65
    Şu an popüler kültürün bir parçası karşı da değilim. İnsanların cinsel zevkleri beni ilgilendirmez hatta bunun tam olarak doğuştan gelen bir şey olduğunu düşünüyorum.
    Sadece boş beleş insanların sürekli lgbtyim ben deyip sanki bir bokmuşcasına ortalıkta dolaşmalarına, her yere gökkuşağı emojisi koymalarına katlanamiyorum.
  19. 64
    herkesi artılayıp elime çekirdeğimi alıp izlediğim konu başlığı. böyle başlıkları diriltmeyi seviyorum. yiyin lan birbirinizi.
  20. 63
    tercihtir. saygi duymak gerekmez. kisisel oparak sectiyse karsit goruslere de maruz kalmayi kabullenmelidir. bos is.. dogustan gelen vs vs bir sey degil. tamamen ibneliktir.
  21. 62
    Gün geçmiyor ki daha fazla şaşırmayayım.

    Lezbiyen pornosu izletsek ağzının suyu akıcak olan insanlar gelmişler direk ‘göt’e odaklanmışlar. Ama haklısınız. İnsanın fikri neyse zikri de öyle olurmuş.

    Eşcinsellik dediğimiz şey; kendini bulduğu deliğe sokmak, saçma sapan cinsel ilişkiler yaşamak ya da bunların türevleri demek değil. Böyle yapanlarda yok mu? Elbet var lakin sayıları hepsini karalamaya yetmez.

    -ayrıca biraz ağzımı bozdum çok Özür dilerim-

    Eşcinsellik hem psikolojik hem fizyolojik bir olaydır. Yani sandığınız gibi bir şey değil. Kadınlarla beraber olurken erekte olamayan erkekler, erkeklerle beraber olurken kendinden tiksinen kadınlar..vb. Bu listeyi daha çok uzatabiliriz. Cinsellik yönünden örnekler verdim malum siz bunlardan anlıyorsunuz.

    Bırakın seven sevsin, öpen öpsün. Üzmeyin insanları.

    Hem bir erkekte sevebilir erkeği, bir kadın da sevebilir kadını.
    • beni yanlış anladın füsun.
  22. 61
    hedefin doğrudan göt olması haklıyken haksız duruma düşürüyor. yoksa fena değiller.
    • neden eksiledin beni lan ibne?
  23. 60
    Sevmediğim , hazzetmediğim özellik. Evet , homofobiğim. Neden götünü siktiren elemanı sevmek veya ona saygı duymak zorunda olayım ki?
    • değilim çünkü kadınlar ilgimi çekiyor. 2 kadın görmek daha da ilgimi çekiyor.
  24. 59
    Az önce parfümün, yenilen gıdaların, eşcinsel insanlarla olan iletişimin sebep olduğu bir hastalık olduğunu öğrendiğim cinsel eğilim*

    Bilimsel ve psikolojik anlamda 'hastalık' olarak kabul edilmeyen bir gerçeklikten bahsediyoruz. Tamamen insanın İçinden gelen bir eğilim. Bunu anlamak ne kadar zor olabilir bilmiyorum.

    Benim dinime uygun değil dersin, anlarım. Fakat eşcinselliği veba gibi gösterme çabasını saçma buluyorum.

    "Yeniler gıdalar kanser yapar ama eşcinsel yapmaz, korkma" dediğim kişi "kanseri geçtim, eşcinsel yapmasın da" karşılığını verince üzüldüm açıkçası. Bu insanın önüne bilimsel yazıları çıkarsan ne olacak ki?

    Faydalar faydasız, imkanlar imkansız.

    Bırakın da insanlar mutlu olsun.

  25. 58
    (bkz: işte bunlar hep seks)