kayıt

yabancı dil bölümü

  1. 1
    Lisede sectigim siktiriboktan bir bolumdur.
    Kesinlikle önermem, önerenlerin de amına koyim.

    Bi kere cok zor, hele hocalarla anlasamiyorsaniz daha zor. Siniftaki kezolice populasyonu insanin migdesini bulandiracak seviyede. Yavsak arkadaslari hic saymiyorum.
    Saka maka liseyi nasil bitirmisim ben aq.
  2. 2
    şuan okuduğum bölümdür.
    ben de önermiyorum, gereksiz risk almayın eşit ağırlık felan okuyun.

    evet, genel kanı yattığımızı düşünür ama çok zordur. matematik, kimyayla boğuştuğum yılları düşünüyorum da, onlardan da zor.

    ama 11 kişilik minnak sınıfımızda, dünyanın en tatlış hocalarıyla, aklı başında hedefi olan (hedefi olmayan dil seçme riskine giremez), kültür seviyesi yüksek insanlarla sessiz sakin ders işlemek iyi ki de seçmişim dedirtiyor. özellikle derslerde konuşulmadığı için hocaların gözdesiyiz ve konular hızlı ilerlediği için hocalar da bizimle gırgıra katılabiliyor. dil sınıflarının en büyük handikapı ise kız nüfusunun fazla olması. dolayısıyla sınıf içinde sürekli ev yapımı yemekler yeniyor ve ev ortamı oluşuyor. tabii her hafta kek, börek yememiz cabası. ayrıca sınav başarısının yüksekliği ve sorun çıkarma potansiyeli düşük bir sınıf olduğu için müdür veya yardımcıları pek uğramaz, bizim de telefonlar, mp3ler hep masadadır. e kılık kıyafet de biraz daha rahat olmuş oluyor. tabii onlarca ayrı ingilizce kaynaktan ders işlenir, yüzlerce sayfa etkinlik yaparsınız. ingilizce kitaplar okunur, mümkün olduğu kadar dizi / film izlenir. ingilizce yoğunluğundan gün içinde bile ingilizce düşünmeye başlarsınız.
  3. 3
    siktiriboktan bölümmüş. peh. okuyun, okutun efenim. bir mütercim tercümanlık öğrencisi olarak okumanızı tavsiye ediyorum. okuyan insana ihtiyaç var. bahsettiğim şey üniversite okumak değil. okumak yahu kitap okumak. dille ne alakası var diyeceksiniz. dil bölümünde okumadan barınamazsınız. okuyun efenim.

    ama adam akıllı okumak lazım. yatmak için gelenlere yer yok dilde. hep derler ya dil nankördür diye. ciddi anlamda nankördür. 2 hafta ara verdiğinizde bile gerilediğinizin farkına varıyorsunuz. dil sadece araç değil, amaçtır, okumaktır.

    seviyorsanız okuyun. "aaağbi sözlü çeviride çok para varmış yea" şekline dolaşıyorsanız zaten bir yere gelemezsiniz. vaç yo pöpıs of vijit diye kalırsınız. bunu diyenlerin yarısından çoğu bırak sözlü çeviri yapmayı, okulu bitiremiyor. (bkz: bunu diyen bunu da dedi) "kitap çevirmenliği çok kasıyo ağbbi"

    neden kasıyor bir fikrin var mı? çünkü okumuyorsun. okuyun.
  4. 4
    Seçtiğim güne lanet olsun dediğim bölümdür. Bir kere çok saçma haftada 12 saat ingilizce görüyorsun. Tamam bu mecburi tabi bir de almanca var. Ve dersi sevmiyorsanız hoca da size zıt gidiyorsa vay halinize.

    İş imkanı yüksek bir bölüm. Yok ebesinin şeyi.. sallamasyon resmen. Hem üniversite puanı çok yüksek hem de zor.

    Hele bir de sınıf arkadaşlarınızın en büyük derdi "eski sevgiliyi geri kazanma yolları" ise allah başka dert vermesin. 30 kişilik sınıfta 3 erkek 27 kız olunca konuşulan konular bunlar oluyor haliyle.

    Tavsiye etmiyorum. Gidin eşit ağırlık yada sayısal okuyun. Yabancı dilden bir bok olmaz.


    Gece gece uzun entry girmeye ilk defa üşenmedim..
  5. 5
    duyduğuma göre gayet iyi bir bölümmüş.

    30 kişilik sınıfta 3 erkek olma şansı varmış. bundan iyisi kadınlar hamamında erkek tellak olmak.

    200 kişilik bölümde 10 kız falan var lan. yazıklar olsun. bölüm mü bu?

    dipnot: 10 falan dedim çünkü kıza benzeyen 10 kişi var. belki benzetemediğim " kızlar" da vardır.
  6. 6
    mezunlarının çoğu mütercim tercüman olmak ister.
  7. 7
    lise1de ing ve ar*pça(2. yabancı dile bak pü) dışındaki tüm derslerimin bok gibi olmasından dolayı tercih etmeyi kafaya koyduğum bölüm. lise2de az biraz çalışmaya başlayınca farklı alana yöneldim ve bu kararımdan vazgeçtim. sonrasında da hiçbir şey yolunda gitmedi tabi.
    • arapça bildiğinde çok geniş bir ticaret bölgesinde iş imkanları bulabiliyor, milyoner dahi olabiliyorsun. yabancı dili türkçe olan insanlar var bu dünyada. ühü.
  8. 8
    lisede pek cok okulda acilmayan bolumdur. hatta yabancI dili bIrak sozel bile acilmiyordu. varsa yoksa sayIsal, ea.

    sonra herkes hukukcu, muhendis oldu ve bir daha hicbir sey eskisi gibi olmadI.
  9. 9
    Lisede hayallerimin bölümüydü.
    Fakat babam öğretmenim ile el ele beni moralman çökertip ea seçmeye zorladı.

    Benim üniversite için de hayallerimin bölümü dediğim birkaç farklı bölüm vardı aslında.
    Belki de asıl sorun benim tam olarak neyi istediğimi bilmiyor oluşumdu.
    Şu an hayallerimin bölümü olan bölümlerle uzaktan yakından alakası olmayan bir iş yapıyorum ve bu da beni her gün üzüyor.

    Yabancı dil bölümünden nerelere geldik.
    Genelde kızların tercih ettiği bölüm...