kayıt

popüler kültür

  1. 1
    çağımızın ve teknolojinin getirdiklerinin oluşturduğu kültür.

    ayak uydurulmadığı zaman taş devrinde mi yaşıyorsun tepkisi ile karşılaşılan...
  2. 2
    sürekli tüket, kullan at, sürekli değiştir, gelecek ya da geçmiş önemli değil bugünü yaşa gibi davranış kalıpları üzerine kurulu sözde kültür.

    -her sene önceki sene aldıkların eskimemiş bile olsa yeni giyim eşyaları al. çünkü moda hep değişiyor. aman demode kalma.

    -telefonunun bir üst modeli çıkarsa da hemen al. çünkü teknoloji. sakın geri kalma.

    -şekil verilmesi gereken genç dimağlara rol model olması için piyasaya sürülen kişiler* nasıl davranıyorsa öyle davran, nasıl giyiniyorsa öyle giyin, nasıl konuşuyorsa öyle konuş, nasıl görünüyorlarsa öyle görünmeye çalış. çünkü onlar popüler, onlar gibi olursan** sen de popüler olursun. sakın eziklerden olma.
  3. 3
    İnstagram'da mevsimine göre, ruh haline göre, dudak büzüşüne göre fotoğraf paylaşmak, foursquare'de check-in yapıp bakın ben burdayım diye gösteriş yapmak, facebook'ta sık sık durum güncellemek, twitter'da aşk acısı çekmektir.
  4. 4
    özellikle 20. yüzyılda etkisini gösteren ve toplumsal modernleşmenin yan etkileri arasında sayılabilecek bir kavramdır.
    Nispeten eski halk kültürü olarak literatürde tartışılsa da, aslında toplumsal kültürün ve günlük yaşamdaki değişken alışkanlıkların biçimsel anlamda farklılaşması ve yaygınlaşması olarak anlatılabilir.

    Türk Dil Kurumu ise, popüler kültür kavramını, belli bir dönem için geçerli olan, hızlı üretilen ve hızlı tüketilen kültürel ögelerin bütünüolarak tanımlamaktadır.
  5. 5
    popüler kültür, dayanıksız, kullan at bir kültürdür. Kapitalist sistemin yaşam tarzına sunduğu en büyük hile, en büyük kazıktı

    bu kültür erkeklere lüks arabalar, iyi kokular, kaliteli giysilerle kadınları etkileyeceğine inandıran, kadınların hayalinden beyaz atlı prensi alıp, beyaz jipli godamanları koyan bir kültürdür.
  6. 6
    şimdi şöyle insan yaşamı boyunca haz alınan,keyif veren,göze şenlik yaşatan şeyler popüler kültürün taşlarıdır.Bizim underground underrated olarak değerlendirdiğimiz şeyler farklılaşmanın,sorgulamanın,değişik tatlar almanın getirdiği bi oluşumdur ki bu meretin kafası efsane olur tabi herkes buna aynı ilgiyi gösteremez doğaldır.Şuanda bile bir görüşü paramparça ayrılmasının sebebi merak ve farklı tatlardır.Altının ilk çıkarıldığı zamanlar hatta elmasın ilk işlendiği zamanlar insanların gözüne muhteşem göründüğü için değerini korumakta.İnsan değişir aşikar fakat bu vazgeçilmez dediğimiz şeyler popüler kültürü oluşturur.(bkz: your choose baby)
  7. 7
    resmen zehir.
    odaklanıyorsun. takip ediyorsun. gözün sana gram bir şey katmayacak olana kilitlenip kalıyor. sana bir şey katmıyor. sadece takip ediyorsun. sonuç? modası geçip unutuluyor. sen de kaybettiğin vakitle kalıyorsun. lol.
  8. 8
    Köpeğiyiz köpeği. İnsanlık için elzemdir. Aksini iddia eden şovmendir.
  9. 9
    Ben takip edemiyorum. Ne şarkısı, ne filmi, ne dizisi, ne kitabı.. Ama takip için aracı olarak arkdaşlarımı ve kardeşimi kullanıyorum. Ayaklı gazete gibiler, maşallah. Allah razı olsun sayelerinde hiçbir şeyden eksik kalmıyorum. Sadece moda konusunu düzenli takip ediyorum.
  10. 10
    halkın içinden ortaya çıkmış ve yayılmış kültürdür.
  11. 11
    ibnenin oğlu.

    (bkz: gazapizm )
  12. 12
    Allah belasını versin böyle kültürün.
  13. 13
    Aga ülke komple pirimci ve popüler kültürün hatrı sayılır birer askeri durumunda.. dün büyük ozan bozkırın tezenesi neşet ertaş’ın ölüm yıl dönümüydü seven sevmeyen dinleyen dinlemeyen herkes sosyal medyadan neşet Ertaş paylaşımları yaptı.. anılmasın demiyorum kesinlikle böyle bir usta sanatçının anılmasından yanayım dinlenilmesi sanatının halkın her kesimine aktarılmasından yanayım lakin adamı hayatında hiç dinlememiş ve dinleyenleri küçük gören popüler kültürün pirimci fertlerinin ölmüş bir sanatçının üzerinden 3-5 favorinin köpeği olmuşçasına paylaşımda bulunmaları sığlık ve yozlaşmaktan başka bir şey değildir..