kayıt

arşimet prensibi

  1. 1
    * *


    dur bakalım doğru mu hatırlıyorum.. engin fizik bilgime dayanarak söyleyebilirim ki.. ağzı dolu bir kaba bir cisim bırakıldığında hacmi kadar su taşırır..

    bence yanlış hatırlamıyorum ama.. bilen biri düzeltsin entryim yalan olmasın.. sonra yalan yanlış bilgi verdi demesinler..

    evet gogıla sormaya üşendim.. itirazı olan... :p

  2. 2
    Arşimet prensibi, bir sıvı içindeki katı bir cismin, taşırdığı sıvının ağırlığına eşit bir batmazlık kuvveti ile yukarıya itildiğini belirtir.

    Suyun kaldırma kuvveti, Arşimet tarafından farkedilen ve ileri sürülen bir ilkeyle, açıklığa kavuşmuştur. Su, kendi yoğunluğundan da az yoğunluğa sahip olan cisimleri, yüzeyine doğru itmektedir. Yoğunluk farklılıklarından ortaya çıkan itme kuvveti etkisiyle cisim yüzmeye başlar. Burada her ne kadar gemi ve deniz mühendisliğinin alanına girdiğinden, örnek su olarak alınmışsa da bu ilke sıvılar için de genel kuraldır.

    Yani sonuç olarak, içme suyunun yoğunluğu ''1'' kabul edilirse, suyun içerisinde atılan maddenin yoğunluğu ''1'' den küçük ise madde yüzer, ''1''den büyük ise batar.

    Kaynak: tr.wikipedia.org/...