kayıt

türk kahvesi fincanı

  1. 1
    baştan söyleyeyim nescafe, türk kahvesi, filtre kahve, americano... hepsinin gönlümde yeri apayrıdır ve çok severim. gel gelelim bu fincan olayı bana inanılmaz komik gelmekte. kendimi beş yaşındaymışım da annem oynayayım diye elime bunu tutuşturmuş gibi hissediyorum ..
    espressoyu anlarım çok sert ama türk kahvesi işte lan ne kadar sert olabilir ki ya da ne kadarı ne kadar zarar verir..sonuç olarak türk kahvesi fincanı biraz büyültülmeli ya da daha yayvanlaştırılabilir..
    he ben zaten evde onu da kupayla içiyorum da misafirlere minicik fincanları getirmek garip geliyor bana zaten beş dakikada bitiyor ee muhabbet de bitsin o zaman.. olmaz arkasından meyve sonra kuru yemiş ve soda faslı.. farklı bir konuya geçmeden tekrarlayayım türk kahvesi fincanı çok komik..
  2. 2
    taştan oyarlar ..

    neyse fincan bir kültürdür efenim . sekli şemali değişirse eski tadı vermeyecektir . ornegin kokpit kolu daha rahat diye arabalardan direksiyonu çıkartmak gibidir .
  3. 3
    altında küçük bir ayağı bulunan ince saplı olanlarının oldukça hoş gözüktüğüdür.
    karşıya koyup izlemelik...
  4. 4
    Kendi kültürümüzün naifliğini gösterdiği kanaatindeyim.
  5. 5
    Çok miniktir. günde en az 3 kupa kahve içen biri için daha da miniktir.
  6. 6
    ufak boyutlarda bir bardağı ve tutacak kulpu bulunan fincan. genelde hoş desenleri bulunur.
    son yıllarda çıkan kahve fincanı takımları ise bok gibi. bir defa boyut olarak büyümüşler. sonra yapan ''vay efendim köpüksüz oldu'' diye kahveye bok atar. yavrum o kocaman ağızlı ve büyük fincanı sen nasıl köpüklü yapmayı planlıyorsun birkaç çay kaşığı atttığın kahve ile...
    bir de acayip acayip şekilli fincanlar var. kalpli malpli. ya neden her yere kalp şeklini sokuluyor? bu kadar mı sevgi böceğiyiz?

    kinimi kustum gidebilirim.
  7. 7
    bir fincan.