kayıt

Ant-Man and the Wasp

  1. 1
    6 temmuz 2018'de gösterime girmesi planlanan ant man serisinin 2. filmi.

    oyuncu kadrosu büyük ölçüde elde tutuluyor hatta filmde olup olmayacağı merak edilen Michael Douglas ile de görüşmelere başlanmış. şimdilik çok ayrıntı yok, ilerleyen günlerde daha detaylı bilgiler dökülecektir ortamlara.
  2. 2
    Evangeline Lilly'nin kostümü giyip, Wasp olacağı filmdir.
  3. 3
    sdcc'da kevin feige'den aldığımız bilgilere göre kadrosu baya baya taşaklı hale gelmiştir.

    Michael Douglas'ın yanına, Michelle Pfeiffer ve Laurence Fishburne gibi efsane oyuncular katılmış.
  4. 4
    fragmanı düşmüştür:
    www.youtube.com/...
  5. 5
    ilk kez bu filmde karşımıza çıkacak olan; filmin kötüsü ghost, orijinal wasp ve black goliath karakterlerini tanımak için;

    skullandowl.blogspot.com/...
  6. 6
    Aşkım evangeline lilly için izlemeyi düşünüyorum.
  7. 7
    Yine ve yine her şeyin bokunun çıktığı gibi süper kahraman filmlerinin de bokunun çıktığını gösteren bir filim.

    Oldum olası süper kahraman filmlerini sevemedim. Genelde ne hikaye ne oyunculuk oluyor. Umarım iyi filmler de gelir..
  8. 8
    leş film.
  9. 9
    tırt olmuş biraz.

    şimdi bunu yazıp bitirmek olmaz tabi. neden tırt onu da açıklamadan evvel iyi şeyleri yazalım.

    mizahı fena değil. marvel mizahında aman aman bir şey yok ama bu filmde doğal hissettirdi. bir iki şaka zorlama geldi o kadar. onun dışında neşeli.

    görsel efektler. cgi kalitesi değil sadece, sahnelerdeki büyüme küçülme ve bunun kombinasyonlarındaki yaratıcılık hoş olmuş.

    kötü tarafları

    senaryo
    kötü karakter motivasyonu
    mantık hataları

    devamı spoiler içerir.

    -- spoiler için tıkla --


    şimdi ghost denen ablanın motivasyonu ile başlayalım. vay efendim hank pym kibirinden ghostun babasını kovmuş, adam da gereksiz riskler almış(niye, kim zorladı?) daha sonra deneyde çıkan arızada kızına ve eşine kaçın demiş ama kız kaçmamış. sonra da quantum zımbırtısı olmuş.

    hank pym niye suçlu? kovdu diye mi? babasına niye kızmıyor bu karakter? hank pym mi dedi git aynı alanda çalış diye? baban bok yemiş, karakter mal olduğu için hank pym'i suçluyor. bu mantıkla herkesi suçlayabilirsin. hank pym karısıyla kavga etmiştir, karısına sinirli olduğu için ghostun babasını kovmuştur al sana hank pym'in karısı suçlu oldu. böyle zincir mi olur? ayrıca riskli deneyler yaptığın iş ortamında eşin ve çocuğun niye var? daha müsait gün mü yok?

    ne olabilirdi, hank pym ile kızın babası deneydeki bir hesapta anlaşamamış olabilirlerdi. hank pym kibrinden adamı kovardı, hesap hatalı olduğu için patlama olurdu, kızda da aynı sıkıntı olurdu. o zaman derdik ki hank pym hatalı. karşıma her şeyi koy da salak villain koyma marvel. kötü cgi'a bile razıyım. ayrıca güzel villain yapabiliyorlar isteyince, bak thanosa nasıl sempati topladı. özensizlik, başka bir şey değil.

    gelelim after creditse. burada ya büyük tırtlık var ya da ben mevzuyu yanlış anladım.

    sırayla gidelim.

    iw sırasında ant man nerede sorusuna ev hapsinde diyorlar.
    bu filmde de ev hapsinin bitmesine 3 gün kalmış.
    filmin sonunda scott ev hapsinden kurtuluyor.
    ev hapsinden kurtulduktan sonra ne kadar süre geçtiğini bilmiyoruz. ekip deney yapıyor.
    scott quantum boyutundayken parmak şıklatılmış. karakterler pert.

    şimdi soruya gelelim.

    bu ev hapsi muhabbeti doğruysa, thanos dünyaya gelmişken bunlar kadını mı kovalıyor? eğer öyleyse büyük saçmalık. ayrıca scottın denizde büyüdüğü sahnede tv bunu gösteriyor. thanosun gemisine dair ise her hangi bir bilgi yok. yani uzaylı saldırısı atlatmış bir gezegende 2. bir gemi görülse tüm tvler verir. buradan thanosun henüz gelmemiş olduğunu çıkartabiliriz.

    eğer ev hapsinden sonra olduysa, neden infinty war'da yoktu? tam deney esnasında snap olayı oluyor. bakıyoruz adamlar yeni tünel yapmışlar karavana, aradan zaman geçmiş. hankin eşi kurtulur kurtulmaz deney yapmaya başlamamışlardır diye tahmin ediyorum. aradan 2 gün geçse bile nasıl haberiniz olmaz olanlardan? gevşek gevşek deney yapıyorlar bir de.

    ben mi yanlış anladım?

    takıldığım noktalar senaryo açığı. detay değil. "quantum boyutunda 30 yıl nasıl nefes alırsın, hava molekülünden küçüksün, ne yedin ne içtin"e takılmıyorum. "binayı küçültüp nasıl hareket ettiriyorsun, kütle değişmiyor mu"ya takılmıyorum. "binayı bavul gibi gezdiriyorsunuz, içindeki laboratuvar dağılmıyor mu"ya takılmıyorum. filmin evreni bu, kütle de değişir, nefes de alır. eyvallah. takılmak saçmalık. ama yukarıdaki hatalar da ufak tefek değil.


    -- spoiler --
  10. 10
    çok iyi filim.

    az önce izledim.

    nabalım kardeşim indirmişiz duruyordu kenarda. vakit öldürmek için çok iyi filim.