kayıt

aidiyet

  1. 1
    ait olma durumu.

    (bkz: aidiyet duygusu)
  2. 2
    duyguların en asili.

    kişi nereye ait olduğunu bulunca pandoranın kutusu açılıyor bir nevi. ondan sonra başlıyor hayat. nereye ait olduğunu bilmeden yaşamak metropolitan bir şehirde avare dolaşmak gibi. oysa hangi sokakta hangi kafede kahve içilir, en iyi müzik nerede dinlenir bilmek ve bu bilinçle gezmek bambaşka.
  3. 3
    Sadakatin kaynağı olan duygu.
  4. 4
    hiçbir şeye karşı hissedemediğim duygu. Eskiden hissettiğim oldu nasıl olduğunu biliyorum az çok fakat Kendimi en başta güzel galaksimiz samanyoluna bile ait hissedemiyorum ki içerisindeki bir şeye nasıl ait hissedeceğim?

    Size bir tüyo, ait olduğunuzu hissettiğiniz hiçbir şeye ait değilsiniz. Keşke olsaydınız ama ne yazık ki kendinizi kandırıyorsunuz.
  5. 5
    zayıf insanların kendini güçlendirmek için suni olarak değerler atfetmek için duyduğu istek.
  6. 6
    Bazı insanlar var şanslı. 20 yıl aynı evde oturmuş, duvarına isteği tabloyu çekincesiz çivilemiş, aynı sokakta buyumus, nereye aitsin sorusuna pat diye cevap verebilmis vs. Bense nereye aitsin sorusuna hık mık etmiş bir yere ait hissetmiyorum demiş, yıllarca yurtlarda kalmış, evde yaşadigi dönemde de habire taşınmış, eşya kolilemekten otomatiğe bağlamış, her eve göre perdelerini biçimlendirmek zorunda kalmış ya da bavulumu kaplumbağa gibi sırtımda taşımışım. Ev satın almayı, sadece geziler için evden uzak kalmayı, evimin olduğu sokağa şehire ait olmayı istiyorum ya. Çok mu şey istiyorum tanrım çok insani bir şey istiyorum. Nasip et nolursun.
  7. 7
    1. isim İlişkinlik.
    2. isim İlgi, manaları varmış tdk'ya göre.