kayıt

ülkenin %50'sinin iq seviyesinin 50 altı olması

  1. 10
    Iq seviyesinin normal dağıldığı varsayımı göz önüne alındığında ve araştırmalar da bunu gösterdiğinde yanlış olduğu ortaya çıkan önermedir.

    Ayrıca bizi hiçbir yere götürmez. Bu millete gerizekalı deyip geçmenin hiçbir işlevi yoktur. Toplumların zeka seviyesi farkı öyle aman aman bir fark değildir. Ayrıca iq ve zeka da sınırlı bir ölçümdür. Psikolojide halen tartışılan bir konudur neyi nasıl ölçtüğümüz ve ölçmediğimiz. Yani demem odur ki, bu toplum gerizekalı değil. Toplumu çözümleyemeyen ve iyiye doğru değişim için sorumluluk almaya götü yemeyen kişiler gerizekalı deyip geçiyor sadece. Onlardan biri olmayınız lütfen. Çünkü işlevsiz. Bu çocuk salak deyip eğitimine son vermek gibi.
  2. 9
    İq’su 120-130 civarı olduğunu bildiğim eleman bana şeriat güzellemesi ve akp trollüğü yaptığından Beri tek düşündüğüm şey; “Sikeyim iq seviyesini”
  3. 8
    Yarısı zeki değildir fakat aptal demekte yanlıştır.

    Ortada Milliyetçiliği batırmış bir MHP ile 50 yıldır aynı siyaseti yapan CHP varken, bunun da üstüne insanları 15 yıl önceki krizle korkutmaya devam eden bir hükumet varken bu kadar oy almalar normal.

    Hep diyorum, bu toplum obsesiftir. Savunduğu bir parti veya görüşü körü körüne bodoslama savunur. Yanlışlarını görmezden gelir, yanlışları görse bile obsesyonu sebebiyle bırakamaz.

    Asıl mesele toplumun psikolojik yapısını çözebilmek.
  4. 7
    (bkz: ülkenin %50'sinin vicdanının zayıf olması)
  5. 6
    İlk etapta katıldığım fakat sonradan düşününce hakaret niteliği taşıdığı üzere katılmadığım söylem.

    Ammâ velâkin yine de adalet ve kalkınma partisi'nin beklenmedik bir sonuç ile tekrardan tek başına iktidar olabilmesinin başka bir açıklaması olamazdı zira.

    Hem mesleğim gereği hem de yersiz polemiklere yer vermemek adına bu tür siyasi konulara her zaman için tarafsız kalmayı yeğleyen biri olarak, dün akşamki sonucun akabinde daha fazla küfür etmiş olamazdım herhalde yaşamım boyunca.

    Keza bir ülkede bir parti toplum içerisinde yaşayan vatandaşların nüfusunun yarısı kadar oy alıyor ve bu diğer partilerin önceden hakkında herhangi bir tahmin dahi yürütemeyeceği biçimde oluyor ise, bu işin içinde çok başka bir iş olduğuna delalet olduğu gibi, yine aynı şekilde çok başka şeylerin daha sorgulanmasının farz haline geldiğinin sinyallerini çoktan göstermiş demektir zannımca.

    Tabii burada şahsi düşüncem artık sızlanmak ve bir şeylerden sürekli şikâyet etmek yerine, ülkece ve partilerce son oluşan haritanın ardından olası felaketleri önleyebilmek adına temeli sağlam düzenlemeleri hayata geçirmeye çalışıp çabalamaya haliyle özen göstermeye gayret etmek ya o da diğer mesele öte yandan.

  6. 5
    artık bu tarz söylemlerin bir kenara bırakılması gerekendir.

    adamlar öyle ya da böyle aldılar.

    madem bu adamlar akılsızdı. demek ki diğer partiler daha akılsız. bu akılsızların bile oylarını alamadılar.

  7. 4
    düzenli manitadan sıkılıp, özendiği hayatı yaşayanları kıskananlara ait bir söylem sadasdasdasd.

    tamam bir daha yazarsam sen yokken yazcam :/


  8. 3
    sözlükten karı kız kaldırmaya gelip siyasi analiz kasan tipleri biraz rahatsız etmiş söylem. biraz ona çaktım buna çaktım diye itiraf yapsalar rahatlıcaklar ama hala siyaset hala sığırlık.
  9. 2
    baya doğru söylem........ hatta bu %50'e mhp'e oy veren 3-5 kişiyide ekleyebiliriz ajklsda.
  10. 1
    kesinlikle desteklediğim söylem.

    insan chp'ye hdp'ye falan nasıl oy atar lan başka.