kayıt

evlilik

  1. 19
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye dikiz aynasına havlu bağlıyorum dedirten olay.
  2. 20
    nişanlanmak üzerine bir başlık vardı tam hatırlamıyorum, oraya nişan serüvenini maddi manevi az biraz çıtlattım lazım olan için ortaya bıraktım, kalanı hesabı ve duygu durumunu düğün hazırlıkları evresinde akışa sunarım demiştim.

    not: burada anlatacağım rakamları görgüsüzlük, harcamış konuşuyor hıyar! kıro vb. algısıyla değil gerçekten işine yarayacaklar için veriyorum, yoksa herkesin gücü kendine, benim harcadığımı kıza küpe diye takan da var, olayın psikolojisi tuhaf ötesi maddi tarafı devede kulak, savaş var.

    müasait olunan nadir anlardan birinde bir damat varmış, merhaba:

    öncelikle bu işin ucu b.ka sarıyor bunu bilelim. evlenilecek kişi sizin, yani ikinizin maddi manevi durumunuz değil de; etraftakilere yapılacak kapaklar, arkadaşlarında yaratacağı etki üzerinden giderse vayy halinize! o zaman bu mücadele ikı katına çıkıyor. ''orada bırakırım'' yeacılar kendine göre haklı bence de haklı ama o iş öyle olmuyor. müzakere kere müzakere.

    - aileler azından benimkiler isteyince para vermek dışında sorun çıkarmıyor.
    - diğer taraftan işe başladığımız az b..ktan adetler bel büktü düğün sayısı 2
    - iki ayrı şehir iki ayrı düğün, ek olarak köy düğünü 1 gün 1 gece.( baba olacak dediyse çıt bitti kıramazsın)
    - davul düğün esnasında davulcunun g..tüne babamın sokacağı (eli açıktır) hariç 3000 tl
    - iki salon 13.000
    - iki dış çekim 3000 (basımı hariç)
    - irem derici ve mustafa ceceli marşına dans: yani salon müzisyeni -2000
    - altın 35-40000 ( ailenin takacakları vs)
    - köy düğünü için aşçı ( köyü olan bulaşmasın yemişim köyünü) 2000
    - ailenin hazırlık giyim kuşam vb. 10.000

    ara veriyorum düğün gelinlik-damatlık güzel de tüm aile şık olacak olan bize oluyor neyse özenli olmalı tabii.*
    - gelinlik ayakkabısı 4000 civarı o normal piyasa belli.
    - damatlık, takım elbisemi giyerim desen de alınacak o papyon şeysi. 1500
    bu ortaya kısımdı devam:

    eşya:
    -20.000 mobilya - 20.000 beyaz eşya
    (fiyatı beğendiğine, beğendiğini fiyata yaklaştırma savaşı kolay gelsin gençler.)
    -perde ortalam 2-3 bin yarısına kumaş doldurmak saçma geldi.
    -kaynanaya bilezik ovvv ( annem sağ olsun)
    -tabak çanak tencere takımı diyerekten, 4000

    bunun yanı sıra stresten delirmek en şeker yanı, ama öyle veya böyle kuruluyor evmiş düğünmüş; fakat bir diyeceğim var kadınlar olarak kendi kocalarınıza yaptıramadığınız saçmalıkları arkadaşlarınıza hem de düğününüz olmuş 100 yıl önce vc. rahat bırakın insanları!

    ---- evlilik kimseye kanıtlanacak bir serüven değil arkadaşım. tatmin olması gereken kişi sen değilsin, çalışma arkadaşı, yok akrabası, benim taktığım altın, evime aldığım eşya beni ilgilendirir. evlilik fikrinden hep bu yüzden nefret ettik ya
    ( benim gibi düşünenler) para pul değil de cücük kadar beyni olan insanlar sürekli neyi nasıl yapacağını, senin maddi gücüne rağmen ''olması gereken teyyara akımları'' senden ve banka hesabından daha iyi biliyor. havai fişeğin renginden sana ne? yahut sehpanın yerinden? daha bir sürü salakça şey.

    öyle ki; çalışma hayatıyla birlikte aile seni göremezken, güzel güzel işinizi halledin derken paçoz iş arkadaşlarına kendimizi beğendirmek zorundaymışız(!) oradan sevdiğiniz kişiyi çekin derim sürekli bulanıyor su. birbirine ters düşüyorsun. örf aaadett diye inleyen sesiniz insanları rahat bıraksın!

    davetiye sayısı kadar tavuk muhabbetine iyi güldüm, teşekkür ederim çok lazımsa siz yapın dedim, yine bize sarar o ayrı. iki saattir sadece bizimle ilgisi olmayan maddi manevi serüvenden bahsediyorum.

    evlilik mi? çevrene göre çevrelere karışmak sağlıklıdır. hayat o kadar saçma değil, ışıl ışıl yorulmadan ''yahu ben ne yapıyorum?'' demeden mutlu olmanızı dilerim.

    son olarak insanlar evlenmeden özgürce birbiriyle yaşayıp iki tarafta kültürlü ve medeni olmayı becerse o paralara dünyayı yavaaş yavaş gezer dünyada bir sebebiniz olur. hepimiz için geçerli.
    hepsi 4 saat sonrasından kimsenin haberi veya fikri yok. gösteri bitince fıss ise eee o zaman maksat beraber olmak mı gerçekten? düşünüp dış mihraklara karşı omuz omuza olmalı. kafam öyle dolu ki ne zaman dinlenirim?

    düğünden sonraki ( asıl yaşamın kendisini) daha dinlenmiş bir ruhla yazarım belki. hesap az ya da çok farkı yok hepsi sömürü ve çirkin, saçma! ve bu böyle olmalı deniliyor, ne kadar kaçsan aynı yerdesin. *
    az zararla şerefinize.

    yorumu okudu ve yanlış anlaşılmanın üzerine yazdı: nişan zamanı bir entari girdim, düğün olacak ( düğün üzerine) ENTARİ GİRdim. ( yani nişan vs. atılmadı) burada çok zarara girdim yok ayrıldıktan sonra çok para harcattı şeklinde konuşacak biri değilim. kaldı ki geri sayım başladı, lazım olana yardım amaçlı yazılmıştır. sevgiler. *

    ayrıca gitse ve bitse bile gidenin arkasından öyle konuşmak yakışmaz.
    • Baba ne yazmışsın ya
  3. 21
    millet devletten izin alıp resmi resmi sevişecek diye ben niye para/altın veriyorum dedirten olay.
  4. 22
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye halay başı oluyorum dedirten olay.
  5. 23
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye çoçuklarımı pistten alıyorum dedirten olay.
  6. 24
    annemle babam 29 yıllık evliler ve daha az önce annem beni gerçek aşkın olduğuna bir kez daha inandıran şu sözleri söyledi. (Tabi hafiften bir utangaçlık da var ^^ )
    dedi ki; “ben evlendiğimiz ilk zamanlar babanın işten gelmesini nasıl bekliyorsam hâlâ öyle bekliyorum, gözüm kapıda oluyor akşama kadar.”

    Umarım herkes bir gün böyle çok sever ve sevilir ^^
  7. 25
    her insanın atılmaması ve girmemesi gereken müessesedir. Boş beleş insanlar evleniyor olan çoluğa çocuğa oluyor yazıktır be.
  8. 26
    Ölçütlere bakınca beni şaşırttı. Ele ayağa düşmüş müessesedir.

    Ben de ütü yapabilen ve iyi çay demleyebilen erkekle yaşamak için evleneyim bari. Meyve tabağı hazırlarım, denk oluruz.

    Fikrinin bile uykularımı kaçırdığı olaydır. Her şeyiyle sorun gibi görünüyor gözüme, sempatim yok. Evli yazarlarımıza saygı duyuyorum tabii. Benim lanetim de bu, var olan her şeye saygılı olmak...
  9. 27
    millet devletten izin alıp resmi resmi sevişecek diye ben niye süsleniyorum dedirten olay.
  10. 28
    millet devletten izin alıp resmi resmi sevişecek diye ben niye dans ediyorum dedirten olay.
  11. 29
    millet devletten izin alıp resmi resmi sevişecek diye ben niye se a se a se a se se a a dedirten olay.
  12. 30
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye gelin arabasının önünü kesip içi boş zarf topluyorum dedirten olay.
  13. 31
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye oynayanların alnına para yapıştırıyorum dedirten olay.
  14. 32
    millet devletten izin alıp resmi resmi sevişecek diye ben niye fantayı alttan alttan voktayla destekliyorum dedirten olay.
  15. 33
    ASLINDA ÇOK YÜKLÜ RAKAMLARA VARMADAN YAPILABİLİR. ÇÜNKÜ O PARALARIN VERİLMESİ SONUCUNDA KARŞINDA ADRİANA LİMA, RİHANNA, SCARLET JOHANSON FALAN BULMAYACAKSIN ARKADAŞIM.

    #910902 BU ENTRİDE AŞAĞI YUKARI 140-150 BİN CİVARI BİR MASRAF YAPILMIŞ. YAPMAYIN.

    İLK İŞ OLARAK O PARAYI BÖYLE ABUK SUBUK ŞEYLERE HARCAYACAĞINIZA,

    www.sahibinden.com/...

    KALAN 75 BİN TL Yİ

    www.sahibinden.com/...

    KİRASI DEPOZİTOSU DERKEN TAŞINMA VS. KALAN PARA 70 BİN TL

    KALAN TUTARIN AYLIK FAİZİ KİRAYI HEMEN HEMEN KARŞILAYACAKTIR.

    EŞEK DEĞİL YA Bİ İŞ BULUP ÇALIŞACAK BU ADAM GEÇİMİNİ SAĞLAMAK İÇİN.

    EV NEDEN BEYLİKDÜZÜ DİYE SORMAYIN. BEKAR ADAM İÇİN MOTORELLA NIN BOL OLDUĞU VE KİRANIN UYGUN OLDUĞU PEK FAZLA SEÇENEK YOK İSTANBUL DA MAALESEF.

    AYRICA KALAN PARAYLA HAFTADA 1 ESCORT GETİRSE YİNE EPEY BİR SÜRE YETECEKTİR.

    MAL MISIN OĞLUM SEN. AKLINI BAŞINA AL.

    NOT: İŞ BU ENTRİ #910902 CEVAP OLARAK YAZILMAMIŞTIR. AYDINLATMAK AMACIYLA, KAFASINI AÇMAK AMACIYLA VE MÜMKÜNSE BU İŞTEN VAZGEÇMESİ AMACIYLA YAZILMIŞTIR.
  16. 34
    ibretlik hikayeler barındırır.

    -- spoiler --

    Arkadaşları, yeni evli gence, bir çay sohbetinde:
    -“Sen evleneli neredeyse bir sene oldu, ama maşallah sizin evden çıt çıkmıyor, siz hiç tartışmaz mısınız?” diye sorarlar.
    “Hayır” diye cevaplar yeni evli genç ve ilave eder:
    -“Akşam işten geldiğimde, kapı açılınca hanıma şöyle bir bakarım. Eğer hanım, eteğinin ucunu belinde topladıysa bilirim ki hanımın günü iyi geçmemiş ve havası yerinde değil.
    Hiç ekmek, yemek sormadan usulca mutfağa süzülür, aceleyle birkaç lokma atıştırır ve ortalıktan toz olurum. Olur ya bazen de benim asabım bozuk olur. O zaman fesin püskülünü her zamankinin aksine soldan sarkıtırım.
    O da bunu görür, asabi olduğumu anlar ve hiç sesini çıkarmaz, hemen yemeğimi, çayımı hazır eder. Etrafımda pervane gibi döner. Bu nedenle biz hiç kavga etmeyiz.
    Dinleyenlerden biri:
    -“Peki birader, kapı açıldı, yenge eteğin ucunu belinde toplamış, sen de fesin püskülünü soldan sarkıtmışsın. İki taraf da asabi, o zaman ne olacak?” diye sormuş.
    Ötekiler de “Hah! Şimdi ne olacak?” demiş.
    Genç gülümsemiş;
    -“Bundan kolay ne var, fesin püskülünü hafif bir fiskeyle soldan sağa atarım” demiş.

    -- spoiler --
  17. 35
    türkiye'de ne yazık ki son derece çarpık şekilde kurulan birliktelik.

    ama birilerinin savunduğu gibi avrupa'daki, amerika'daki gibi herkes herkesle yatsın kalksıncılık da değil bunun yolu yordamı.

    sorun sadece gerekli şeyler ile gereksiz şeylerin ayırt edilememesi ve gereksizlere aşırı önem ve öncelik verilmesi, en gerekli şeylerin unutulması. birbirlerinden ziyade aile yaşantılarında belki bir daha asla görmeyecekleri bir dünya gereksizi mutlu ve memnun etmeye çalışırken birbirlerini unutmaları ve hatta o bir daha görmeyecekleri hatta kendilerinin bile o kadar sevmediği kişiler için birbirlerini kırmaları, gücendirmeleri.

    tüm bunlar olunca da insanların içine yerleşen sıkıntı, geleceğe yönelik büyüyen endişe işleri hepten zorlaştırmakta.

    bırakın evinin eşyasını, takısını, parmaklara takılan yüzüklerin taksidi bitmeden biten evlilikler var. daha da kötüsü bütün her şey hazırken bittiği için her şeyi ikinci elcilere satanlar var.
  18. 36
    gösterişli toplumsal tüketim fantezisi.

    Sadece yakın akraba ve arkadaşların katıldığı resmi bir tören olmaktan çıkıp, kadının zevki için talihsiz erkek tarafından finanse edilen bir algı tutulması. Kadınların uzun soluklu ilişkide 7/24 evliliği arzulayan yapısını bilmeyenimiz yok. Oyalama muhabbetleri vesaire. Gerçekte Evlilik fikrine ikna edilmesi gereken de erkek kişisi.

    Söz konusu durumun tam aksine, tektaş pırlanta yüzük, arkadaşlarına hava atabileceği bir Evlenme teklifi ve finalde diz çöküşlerle şımartılan taraf kadın oluyor. Evrensel ölçekte Garip bir ikiyüzlülük örneği.
  19. 37
    sağlam gelirim olmadığı sürece girişmeyeceğim eylem. * harbiden lan. para her şey olmasa da...birçok şey a.k lanet olsun öyle.
  20. 38
    Ara tatille bir aylık devamsızlığı birleştirip okula elimde kına ve parmağımda yüzükle gittiğimde bir süre evli sanılmıştım.

    İşte evliliğe en yakın olduğum an oydu.
  21. 39
    - "Vahit emmi, evlilik nasıl bir şeydir?"

    + "Evlilik dağdaki keçi yolu gibidir evlat."

    - "Anlamadım."

    + "Şimdi bir dağ düşün yalçın mı yalçın. Sivri kayaları var. İşte doğar doğmaz bizi "hadi bu dağı aş" diye eteklerine bırakıveriyorlar."

    - "Hayat yani?"

    + "Aferin! İlk başlarda iş kolay. Ama yükselmeye başladıkça dağ sarpa sarıveriyor... Dimdik kayaların, uçurumların arasında kalıveriyorsun. Gücün azalıyor... Derken senin gibi bir yolcu daha çıkıyor. Yoldaşınla omuz omuza, can cana verip bir keçi yolu açıyorsun kendinize. Artık tek başına değilsin. Biliyorsun ki artık o yolu iki kişi yürüyeceksin... Dağ yine yalçın. Ama artık yürümek zevkli. Nefesim tükenecek diye korkmuyor insan. Çünkü yanında kendi nefesin gibi bir nefes daha var... Anladın mı?"

    - "Her evlilik sizinki kadar mutlu mudur?"

    + "Yoldaşına bağlı. Biz Zeliha'mla yan yana yürürken, dikenleri değil çiçekleri derdik, canımız yanınca ağladık, bir yandan türkü söylemeyi bildik. Ben "pes" deyince o "hadi" dedi, o yorulunca ben sırtımda taşıdım."

    - "Peki geçim sıkıntısı insanı mutsuz etmez mi?"

    + "Bilmiyorum. Biz mutluluğu ne parada ne handa bulduk evlat. Bak bugün deniz kenarında zeliha'mla beraber çekirdek çıtlatıp, çay içerken, mutluluk da bizimle masada oturuyordu sanki. "

    (bkz: yedi numara)

    tam şu an bi evlenesim geldi yeminle.
  22. 40
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye bırrrrrrrrr hayda hor dedirten olay.

    vine.co/...
  23. 41
    millet devletten izin alıp resmi sevişecek diye ben niye cırrrrrrrrr cıngırdatıyorum dedirten olay.
  24. 42
    '' evlilik sadece kadın için iyidir. kadının işi kolaydır. evlenecek bir adam bulurlar. sonra da adamın gençliğini, maaş çekini ve hayallerini çalarlar. tabi sonra da popoları büyür. sonra sen ölürsün ve popoları küçülür, ta ki bir sonraki adam gelene kadar. ''

    (bkz: al bundy)
    (bkz: married with children)
  25. 43
    Millet resmi bir şekilde sevişecek diye ben neden...
    Şaka şaka...

    Birlikte yaşadığınız insanla ayrılınca mal paylaşımını nasıl yapacaksınız? Özellikle de sorunlu ayrılıklarda.
    Mesela çocuğunuz oldu ve evlendiğiniz kişi sizi aldatıyor. Kimi nereye şikayet edeceksiniz?

    Olayı sadece cinsellik boyutunda düşünmemek gerek. Bireylerin de birbirine karşı hukuksal sorumlulukları var.