kayıt

evlilikteki en büyük sorun

  1. 1
    (bkz: 1 kadın ve 1 erkeğin olması)

    iki erkek ve iki kadın olsa bu kadar sıkıntı olmazdı.
  2. 2
    (bkz: para)
  3. 3
    (bkz: çocuk yapmak)
  4. 4
    kadın.
  5. 5
    aileler. bence kesinlikle böyle özellikle türkiyede. sen biriyle evlenmiyosun ki anasıyla babasıyla kardeşiyle kuzeniyle dedesiye falan komple evleniyon. valla stresliiiiiiii.
  6. 6
    yeni evlilerin sürekli seks yaptığı gerçeği , "sabah akşam pompa yapmaktan sıkılmıyonuz mu lan?" dedirtirmeyi düşündürür insana , ama denilemez tabii ki ayıp.
  7. 7
    (bkz: Kadın dırdırı)
  8. 8
    İşi gücü hır gür çıkarmak isteyen kız ya da erkek tarafından akrabalardır efendim. Hele bir de bunlarla aynı kafada bir insanla evlendiyseniz boku yediniz doğrusu. Özellikle kadın kişisi siktir edilmesi gereken geleneklere bağlıysa(altındır bohçadır falan fıstık) ailelerin toplandığı her önemli günde şirret akrabalarınızla bir araya gelir kafanızı da kalbinizi de bok eder. yok falancanın düğününde şey yapmışlar bende olmadı, yok ona şu kadar altın takmışlar bana öyle yapılmadı falan aman evlerden ırak.
  9. 9
    defalarca söylendiği üzere, iki insanın hayatına alakasız elli kişinin müdahil olmasıdır.
  10. 10
    sürekli "ben" demek. "biz" demeyi unutmak.

    "ben yaptım, ben ettim, benim param, benim evim, benim düzenim, benim işim"

    sürekli "ben" diyeceksen neden evlendin? evlilik 2 kişilik bir olay. tek başına yaşamaktı madem amacın neden evlendin? bencillik yapıp, ben şuraya tek giderim, ben bunu tek başıma yaparım diyorsun ama senin bir de karın/kocan var.
  11. 11
    (bkz: parasızlık)

    parasız kalan bir erkeğin hiçbir iktifarı olmaz.
  12. 12
    (bkz: çocuklar )
  13. 13
    8 yıl bekledikten sonra bu mudur dedirtmesi. sen onca yıl para biriktir, aileyi ikna et, karşı tarafın gönlünü yap. sonra Günaydın.
  14. 14
    güvensizlik bir evlilikteki en büyük sorundur. kişi bir kere güvenini kaybederse bir daha nasıl mutlu olabilir bi evlilikte, açıklayabilir misiniz? çocukları var diye güvenmediği eşine katlanmak zorunda kalanlar var. bu çok kötü bi şey, gerçekten çok kötü..
  15. 15
    evliliğin kendisi başlıca bir sorun zaten,bundan büyüğü olmaz.
  16. 16
    evli olmaktır.
  17. 17
    kadın ve erkeğin ailelerinin bireyi doldurması.
  18. 18
    evliliktir.

    - falan filan felan hiçbir baskı altında kalmadan bla bla'yı kabul ediyor musunuz?
    g: ay evet!
    - peki siz?
    d: evet!
    - iyi bok yiyorsunuz geri zekalılar. makinenizin kireçlenmesini önlemek için calgon kullanın. bebek bezinin markası da prima olacak, unutmayın. amına kodumun beyinsizleri. buzdolabında bir şey yok hem, pazardan da iki kilo domates alın. bu arada benzine zam gelmiş. Banka borçları nasıl? hallettiniz mi?
    d: iyi de ne çabuk...
    - This is what you came for uh uh huhu huhuhu

  19. 19
    seks.

    her gün aynı her gün aynı sıkılıyor be insan. arada bi treesome falan olmalı, yada ten rengi falan değişmeli of neyse anlat anlat bitmez.
  20. 20
    (bkz: kadın dırdırı)
    bu nedenle evden uzaklaşan erkek.
    erkeğin uzaklaşmasının nedenlerini gökte arayan bir adet mal kadın.
    erkeğin uzaklaşmasının nedenlerini gökte arayıp da bulamayınca uydurmalara, olasılıklara kendini kaptıran ve güvensizlik geliştiren kadın.
    sonuçta daha çok dırdır.

    madem alkol tüm kötülüklerin anası,kadın dırdırı da evliliğin kurdudur. yoksa evinde mutlu ve huzurlu hiçbir erkek, dışarıyı aramaz.

    ayrıca kadının o bilindik, saçımı süpürge ettimleri, fedakarlık yaptımları, bilmem neleri. kendini ödül gibi sunmaları. bir erkeği kadından soğutacak ne varsa evlilik sürecinde kadınlar tarafından yapılıyor maşallah. lan senin saçını süpürge etme şeklinle onunki bir mi. onun seni, senin istediğin şekilde sevmiyor oluşu, dünyalardan çok sevdiği gerçeğini değiştirir mi. seninki gibi saçını süpürge etmemesi, bunu farklı bir yolla yapmadığı anlamına gelir mi. bu da kadının erkeği değiştirme çabasına bir örnek. hep onun istediği gibi sev, onun istediği gibi yaşa, onun istediği gibi yemek ye. hep önce kadının ailesi ziyaret edilsin falan filan.
  21. 21
    rahmetli babaannem şöyle derdi; ''varlık seviştirir, yokluk dövüştürür''
    teşekkürler.
  22. 22
    sözlükte ne çok mutsuz evli varmış lan, şaşırdım baya. ya da evli olmayanlar kafalarından yazmış bir şeyler. neyse.

    çevremde gördüklerime ve ailemden gözlemlediklerime bakarak iki kelam da ben edeyim sevgili okur. evli değilim bu arada. çok da ciddiye alıp şey yapma yani.

    okuduklarıma bakarak diyorum, en önemli 1. sorun iletişim, 2. sorun aile 3. de para.

    neden iletişim? konuşulanı götünden anlama diye bir durum yok ortada. herkes zeki zaten. sadece savunma olarak anlatılan şeylerin aslında savunma olmaması ve konunun dağılması oluyor. ekşide şöyle bir örnek vermişti biri, "neden kapıyı kitlemedin?" sorusuna savunma olarak "sen de çöpü çıkarmadın" demeyin. çöp kapıdan bağımsız bir konu. çöp konusunda kızacaksan, çöp çıkarılmadığı anda kız, ya da belirt. sonradan kendine koz olarak saklama. kapıyı da kitlemediğin için özür dile, sonra daha dikkatli ol. aksi olunca işler haliyle boka sarıyor. hata yapan tarafa çok kin tutma, insanız ufak ve büyük hatalar yapıyoruz. mühendislik okudum ben hala 4 işlem hatası yapıyorum. bunlar kaçınılmaz, kaç yıl beraber olursanız olun, kavga ve hata olur. ne kadar uzatacağınız, ne kadar önem vereceğiniz ve ne kadar tolerans göstereceğiniz size kalmış.

    bir de iletişimin bir parçası seks, bahsetmeden geçmeyelim. sekssiz evlilik olmaz yani, olur da ekran kartı olmayan bilgisayar gibi olur, iğrenç bir şey olur, hem bilgisayara hem kullanıcıya eziyet olur. sorun neyse beraber aşılması lazım. sorun fiziksel falansa yani bir kişideyse diğerinin destek olması lazım.

    neden aile? önemli olan ailelerin evliliği diye bir olay var, o olayı günümüze kadar yaşatan kültürü sikeyim öncelikle sevgili okur. sikebiliyorsan sen de sik. şimdi konuya gelelim. ailelerin evlilik üzerindeki söz hakkı sevgili memleketimizde olması gerekenden çok daha fazla. bunun önlenmesi lazım. ve bunu yaparken iki tarafın da kendi ailesine bir öncelik tanımaması lazım. eşit olunacak yani. artık eşinizle birlikte aileleri toplar meramınızı öyle mi anlatırsınız, yoksa herkes kendi ailesine mi anlatır bilmiyorum. orası size kalmış. şöyle bir örnek vereyim. şahsen düğün yapmak istemiyorum. hem mantık olarak hazzetmem hem de boşa para. o parayı 2 saat milleti eğlendirmek için harcayacağıma, kendi evime eşya alırım, eşimin istediği başka bir şey alırım, ya da hanımla o parayı yemeğe ve tatlıya gömeriz, şahsen daha mantıklı geliyor. ha kız arkadaşım isterse yaparım. kız arkadaşım da istemiyor şimdilik. diyelim ki aileler düğün istiyor. burada yapılması gereken şudur. aileler toplanır, denir ki biz düğün yapmak istemiyoruz, o parayı başka bir şeye harcayacağız(ya da biriktireceğiz), ve iki tarafın da bu konuda söz hakkı yok. bizi bu konuda darlamazsanız seviniriz. artık ısrarcı taraf olursa onlara da durumu tekrar tekrar açıklarsınız. taviz vermeye gerek yok ama. hakkımı helal etmiyoruma falan gelirse mevzu, bir düğün için evladını mı reddedeceksin ha? seni lanedolası aptal... ha pardon o başka şeydeydi. neyse aile mevzusu genel olarak bu.

    neden para. çünkü para. para yani. daha net anlatmak zor ama deneyim bakalım. para. denedim. para yoksa napcan sevgili okur? yani aşk karın doyurmuyor. benim umrumda değil, sevdiğimle olayım yeter işi biraz yalan. istersin, insanız sonuçta, özenmek, arzulamak doğamızda var yani. ha mütevazı bir hayat yaşayabilirsin. yatlar katlar istemiyorum şahsen(olsa hayır demem) kendi evimde, bana istediğim hayat şartlarını sağlayacak bir para yeter. valla çok para değil lan evcimen bir insanım zaten. maalesef istediğin şartları sağlayan bir gelirin yoksa mutlu olman zor. ya da isteklerini ve beklentilerini değiştireceksin. belki çok paranın da mutluluk getirmediğini fark edersin, asıl istediğini bulursun falan o da seni bağlar. ama sonuç olarak para önemli. ayrıca bu parayı dengeli harcama da var. ben gidip parayı steamde oyuna harcarsam, ya da hatun parayı makyaj malzemelerine gömerse olmaz. ha bunun çözümü kolay, paralar konur, ihtiyaçlar alınır, borçlar ödenir, yapılıyorsa birikim paraları saklanır, kalan para da bölüştürülür, eşlere harçlık gibi. ister makyaj malzemesi alır ister oyun alır, ister hediye alır. adil olduktan sonra sıkıntı olmaz. ya da ekstra bir harcama anında eşine bildirirsin, "böyle böyle indirim yakaladım, bir şey alcam ama fiyatı fazla biraz, uygun mudur sence de?" diye sonra alırsın ya da almazsın. çok zor değil yani, harcamanı bildiğin sürece kolay. bu dediklerim iki taraf için de geçerli.

    özetle böyle yani. buraya da döşedim şu şöyledir bu böyledir diye ama kaçını yaparım kaçını yapamam bilmiyorum. umarım başarırım yapmayı. evli olanlara mutluluklar dilerim.
  23. 23
    tüm evliliğin seks ile devam edeceğini düşünen beyinler

    bir hayatı paylaşacağını ve o sırada sorunları sorumlulukları birlikte halledeceğin kafada birini bulman gerekiyor bunu hiç düşünmüyorlar. tabii beyin denk olmayınca kopuşlar kaçınılmaz oluyor.
  24. 24
    (bkz: tek eşlilik)
  25. 25
    rahatça osuramamaktır. hadi hepiniz itiraf edin şimdi.