kayıt

türkiye'de neden bilim adamı yetişmiyor

  1. 1
    yeni internet fenomeni olan çocuk. bazi sitelerin "herkes bu çocuğu konuşuyor." damgasını yapıştırdıklarından itibaren komik olmadığını anlamıştım.

    www.mebpersonel.com/...

    1-2 gün şakası yapılır unutulur diye tahmin ediyorum.

    www.youtube.com/...
  2. 2
    çok da zor olmayan soru.

    cevap: ihtiyaç yok arkadaşım. böyle bir iş alanı yok, ihtiyaç yok, yetişenler var, onlar yurt dışına gidip orada eğitim alıp ancak öyle yetişebiliyorlar.

    burada da yetişen mesela tarihçiler var, neden? çünkü milli tarih araştırıp devlet politikalarına uygun yayın yapacak eğitim verecek tarihçi lazım.

    senin ülkenin yeri belli, sömürge olarak görevi belli, eğitim alsan bile işçi olma ihtimalin yüksek çünkü ihtiyaç duyulan şey bu.

    ihtiyaçtan kasıt tabi insanlığın ihtiyacı filan değil.
  3. 3
    bilim insanı yetiştirmesi gereken fen-edebiyat fakültelerini kazanan öğrencilerin öğretmen olmak için çabalaması bu sorunun cevaplarından yalnızca biridir.
  4. 4
    ülkede bilim ve adamın olmaması başlıca sebeptir muhtemelen.
  5. 5
    8 ağustos 2015 beşiktaş e spor dark passage maçındaki tiplere bir göz atılırsa cevabı bulunabilecek olandır.

    gençlerimiz aslında doğrusu bu örnekte veletlerimiz pc oyununa harcadığı zamanı fizik ve matematiğe, edebiyata, felsefeye ayırmıyorlar. eğer bir emperyal olsam tam da bunu arzulardım.
  6. 6
    komik olmamasına rağmen ziyadesiyle zorlanan mizah ürünü.

    i.imgur.com/...
    i.imgur.com/...
    i.imgur.com/...

    azalarak değil ivedilikle bir anda bitsin.

    tamam kabul 1 ve 2'ye ufak bir tebessüm ettim fakat bunun yaşanan olayla alakası yok bağlandığı yer komik.
  7. 7
    iş bulsa sevincinden ölecek olan insanların bilim adamı olmasını beklemek saçmalıktır. mesela ben arkeolog olmak istedim, ailem direkt "hadi git işine ya, mezar mı kazacaksın? define bulursan olur aslında. hehehe" tepkisini verdi. çevremde ki diğer insanlar gibi. bu ülkede aylık 1500-2000 liraya iş buldun mu iyisin artık. açlıkla tokluk arasında gidip gidip gelirken oturup bir de bilim düşünemem ben.
  8. 8
    Çünkü neden yetişsin. Hayırlı forumlar.
  9. 9
    çünkü halen sulama ve gübrelemede modern ve ilerici yöntemler kullanılmıyor veya kullanılamıyor. bu ülkede kafalarda ot bile bitmez de bakmayın işte. iklim çeşitliliğinden kotarıyoruz.
  10. 10
    Genellikle eğitim seviyesi kısmen yüksek insanlardan oluşan sözlüklerde bile görüldüğü üzere, (özet geç piç, okuyamadık kardeş durumunuz yoktu gibi saçma sapan yorumlar prim yapıyor), ülkede hazır bilgiyi bile almaya karşı üşengeçlik olması. Kaldı ki oturup yeni bilgi üretecek ya da üretkenlere yardım edecek....
  11. 11
    çünkü nasıl yetişsin.

    -- spoiler için tıkla --


    fizik, kimya, biyoloji bu üç dal ülkenin üniversite sınavlarında alınan puan ve sıralama bakımından en zayıf yüzdelik kesiminden öğrenci alıyor.


    -- spoiler --

  12. 12
    Yetişiyor da siz farkında değilsiniz.
    Meselâ ben bir bilim insanıyım ama işte nerde sizde o öngörü.

    Sözlükler bile eskisi gibi değil dolayısyla bu zekaları buralardan tespit edemezsiniz.
  13. 13
    iklimden dolayi olabilir ya da tohumda sikinti vardir. malum tohumlari israilden aliyoruz. sulama isi cozulse bi de mazot ucuzlasa aslinda ciftci bi nebze rahatlayacak.
  14. 14
    Daha "bilim insanı" bile diyemiyor insanlar, nasıl yetişsin?
    • o konuda bilim faresi, bilim ağacı diye bir şey olmadığı için bilim insanı demek de saçma düşüncesiyle, ayrıca doktor insanı, sanat insanı vs de denmediği için, ecnebi scientist usulü bilimci demek daha fazla kişi tarafından kabul görmeye başladı. ben de o saftayım eski bir bilimci olarak.
    • Çünkü sanat adamı diye bı sıfat hiç kullanılmadı ama bilim adamı dile pelesenk olmuş bi sıfat. İnsanların bilim adamı yerine bilim insanı demeleri daha doğru olacaktır. Ha tabi daha bilim insanı demeye yeni yeni alışan insanlar bilimci derse daha hoş olacaktır.
    • tartışmalı konu. tek kabul bilim adamı lafını kimsenin istemediği.