kayıt

yaşıt arkadaşların evlenmesi

  1. 11
    Az evvel farkına vardığım elem dolu hadisedir. Genel itibariyle iletişime tenezzül etmesem de sınıf arkadaşı olduğumuzu bildiğim bir birey az evvel sınıfımıza baklava dağıttı. Goethe okurken yaşadığım bu kültür şokunu atlatamamışken sebebini sorduğumda ise bana *evlendiğini söyledi.
    Hiç saygı kalmamış ki nasıl da gösteriş dolu hareketler.
    Baklava dilimimi itina ile yedikten Sonra ellerimi yıkama bahanesiyle okul tuvaletine giderek kafamı pisuvara sokarak ağladım.
    Gerçekten utanç verici. Bu yaşıma kadar beni almayan, bana varmayan insanları esefle lanetliyorum. Kocaman bir yazıklar olsun. Ne aceleniz var ki sanki, daha bismillah, yaşamaya başlayalı kaç yıl oldu ki pis f*töcüler.
    Hayırlı olsun bari.
  2. 12
    Evlenmelerine şokla bakıyordum , birinin bebek sahibi olduğunu görünce şok olma seviyem atladı.evli ve bebekli olanlara şok oluyorum artık.
  3. 13
    Bir şeylerin vaktinin gelip geçtiğini hatırlatır, insana.
  4. 14
    ilkokulda tenefüslerde okulun çevresinde turladığım, minik minik dedikodular yaptığım ilk kankim dün kocişkosuyla fotoğraf paylaştı... kolundaki bilezikleri ve parmağındaki tektaşı gösterme çabasıyla...

    allahım ne çok acı var..
  5. 15
    çoğu hala baba parası yiyor, durum bu haldeyken evlenmek acınası. uçkurunuzu düşünmeden önce ekonomik özgürlüğünüzü kazanın.
  6. 16
    Çok şaşırıyorum, gerçekten mi? Yani yirmilerinin daha başındayken evlenmek.. Ne bileyim, maşallah.
  7. 17
    Sinir bozar. Böyle bir sorumluluğu alabilmeleri beni hep hayrete düşürmüştür. Bir de evlenip çocuk yaptıktan sonra hedef tahtası siz olursunuz, size de birilerini bulmaya çalışırlar.
  8. 18
    bundan daha acı verici olanı da vardır.
    (bkz: yaşıt arkadaşların evlenip çoluk çocuğa karışması)
    biraz nadir bir durum olsa da (bkz: yaşıt arkadaşların boşanması )
  9. 19
    Bazı insanlar hayatını erken yaşta kurabilecek imkanlara sahiptir. Ailesinin maddi durumu çok iyidir mesela. Çocukları evlenmek istediği an evleri arabaları hazırdır. Çalışacaklar işi bile babaları halleder.

    Güle güle kullansınlar. Kıskandığımdan söylemiyorum. Ama bazı insanlar geriden gelir. Hayatının her anı için mücadele etmeleri gerekir. Ben de onlardan biriyim. Satın aldığım her bir parça emeğimin karşılığı. Ama evlilikte bu şeyler karşı taraf için bir eksi puan görülebiliyor. Evin var mı, araban var mı soruları tarafıma sorulup, hayır cevabı alınca terkedildiğim oldu. Bunlar yaşanıyor dostlar. Hangi kadın rahat bir yaşam sürmek istemez? Hakları tabi. Ama ben ve benim gibiler doğru adres değil bu tip bir şey için. En azından şu an. Şimdilik prensip: bir eşya senden bir eşya benden. Eşit bir yaşam kısaca..
  10. 20
    hem sevindiren hem de "lan??" diye düşündüren durum. evlenin, aile kurun, töreyin...boyunuz boylansın soyunuz soylansın...diriliş ertuğrul izleriz...
  11. 21
    Mutlaka bu konunun bir yerinden size de değeceğini gösterir.

    Bence çok hızlı bir hareket bu.
  12. 22
    yeni tarihli çeyrek altın 660 türk lirası iken maddi ve manevi olarak biraz sarsandır. yaşıtlarım lütfen biraz altının düşmesini bekleyin ya da teker teker gelin. yoksa evlenmelerinden bana ne.

    edit: 2 gün önce 660 olduğu için yazdım ve yazdıktan sonra baktım ki 671... ağlamıyorum :(
    • 23
      Çok acı bi olay. Bu genç yaşında kınası, bekarlığa vedası, nişanı, düğünü derken uğranılan milyonlarlca maddi zararın yanında bir de senin evlenememen, anca yaşıtlarının düğününde oynayıp altın takman rezilliğinin verdiği manevi zararlar var. Bu konuda psikolojik destek almayı planlıyorum.
    • 24
      Ben de kariyer yapıyorum falan diyerek kendimi rahatlattığım olay.

      O değil de olacak zaten ne bu acele
    • 25
      Yaşı benden küçük çocukların askere gidip öldüğünü düşününce evlilik bence o kadarda şey değil
    • 26
      bir yaşıt arkların üni kazanması değildir bence
    • 27
      "Acaba Evde mi kaldım?" sorusunu gündeme getirir.
    • 28
      uzun süredir maruz kaldığım olay. biraz bağışıklık kazandık gibi sanki ama bilemiyorum yine de.*
      o değil de okeye, batağa bırakın 4.yü, 3.yü bile bulamaz hale geldik. tavladan, bilardodan devam artık. napalım.
    • 29
      Ne yaşıt kuzen ne yaşıt arkadaş kaldı. Hepiniz evlenin aferin. Kedileriyle yaşlanan, mahallenin minnoş teyzesi olurum ben de...
      (bkz: dağılmayın özlerim )
    • 30
      Birkaç gece önce tam uyuyacağım sırada arkadaşımdan “menesse sana bi haberim var” diye mesaj geldi.
      Gecenin dördünde düğün haberi verdi ^^

      Onun da düğününe katıldıktan sonra kendime yeni ve bekar arkadaşlar edineceğim.
    • 31
      Masraftır.
      Gitmesen olmaz gitsen elin boş gidilmez. Sıfır kar yüzde yüz zarardır.
    • 32
      yaşıt arkadaşlarım değil de yakın arkadaşım evlenirse bir şeyler yapmanın vakti gelmiştir.
      benim bir tanesi daha yeni sözleniyor o yüzden şimdilik rahatım. diğer ikisi bir hamle yapana kadar ben de beklicem. gidişat ise sözleneni bizden ayırıp, yola 3 kişi devam edeceğiz gibi. valla bana uyar da. yaşar gideriz öyle.
    • 33
      Masadan bir bir eksiliyor dostlar diye diye göbek atıyorum düğünlerinde. Son yıllarda arkadaş sayımda sırf bu yüzden düşüş var. Önceden iki biraya göbek ata ata gelen adamlar şimdi yorgunum gelemem diyor. Ne yapıyorsunuz oğlum 24 saat sevişiyor musunuz yani ne bu şekil. Ne değişti 6 ay 1 sene ne ise öncesine rağmen? Diyemiyorsun tabi.
    • 34
      Evleniyorlar.. evlensinler.. hepsine önceden takı takamayacağımı belli ederekten katılıyorum düğünlerine “ben zaten daha küçüğüm ehehe.. düğün ne abi yapsanıza kutlama falan.. hihimm aynen kanka çok takı takarlar”
    • 35
      Hepsi birer birer gidiyor.. corona dindikten sonra evlenecek 4 arkadaşım var. Lan zaten düğün sevmiyorum 4 düğün ne amk. Gelemem de diyemiyorsun.