kayıt

hakkari'de doğsaydık yine aynı düşünür müydük

  1. 1
    bazen aklıma takılan soru. yine böyle vatan sevdalısı olur muyduk yoksa kürdistan aşkıyla yanıp tutuşur muyduk?
  2. 2
    zannetmiyorum. Bir kere doğup ergen olana kadar ve yetişkin olana kadar farklı bir zihniyet ve baskı altında yetiştirildiğimizden kürdistan aşkı ile yanıp tutuşurduk. Belki bir istisna milliyetçi olurduk.
  3. 3
    (bkz: Hakkari'de doğsaydık düşünür müydük)
  4. 4
    Kusura bakmayın ama insan düşüncesi bulunduğu ortama, çevresindeki kişilere göre şekillenir. Evet kendi payınız da var bu şekillenmede elbette. Ama asla milliyetçi olamazdınız mesela. En fazla olaylardan geri çekerdiniz kendinizi.
  5. 5
    bırak hakkari'yi 20 metre ilerde doğsaydık aynı düşünür müydük şeklindeki bir soruyu akla getiren soru.
  6. 6
    en iyisini ağam bilir.
  7. 7
    Hakkari'de, edirne'de hatta rusya veya almanya'da doğsam bile yine aynı şekilde düşünürdüm.
  8. 8
    düşünmezdik. gayet net. aynı imkanlarla büyümezdik çünkü. yokluk çekerdik hep. farklı dertlerimiz olurdu. dağa çıkıp öldürülen akrabaların hikayeleriyle büyürdük belkide. okula gidemezdik belki. imkan olmazdı.öğretmen falan beklerdik belki de. okulda farklı şeyler öğrenirdik belki. milliyetçilik kavramıyla beynimiz yıkanmazdı komple. her sabah andımızı, istiklal marşını okuyup sana selam vermeden uçan kuşun yuvasını bozacağım gibi piskopat şiirler dinleyip, ülkenin başka yerlerinde olup bitenden bihaber olmazdık. dönen iki yüzlülüğü görürdük en azından. yaşamaya bu kadar istekli olmazdık. zorunlu askerlikten kaçmaya çalışan, para verip gitmemeye uğraşan insanlar yerine ölüme istekli olurduk muhtemelen. dağa çıkardık. abimizin amca oğlumuzun kuzeninin intikamını almaya çalışırdık belki de. en azından burada klavye delikanlılığı yapıp bir şehri komple beyinsiz yerine koyan yarak kürek girdiler giremezdik.
  9. 9
    (bkz: düşünmez miydik hiç amını bile sikerdik)
  10. 10
    ben hakkari' de doğdum.
    aha dayıya sor.
  11. 11
    Bir yerde şöyle bir şey okunuştum; 'Savaşla büyüyen bir çocukla,hiç savaş görmemiş bir çocuk aynı olamaz' tabi buna farklı yerlerden bakmak gerek. Yukarıda 'yine aynı şekilde düşünürdüm' şeklinde yorum yapan olmuş,bok aynı şekilde düşünürdün.
  12. 12
    Babam doğuda doğdu. Düşünceleri hiçbir kardeşiyle hiçbir zaman aynı olmadı. Amcalarımın ve halamın düşünce yapısı da orda doğup büyüyen diğer akrabalarınkiyle(pkk yandaşlığı vs.gibi) bir değil.
  13. 13
    (bkz: sanmam)

    Doğunun doğusu olan bu illerde kültür çok ama çok farklı. Birkaç kişiyle tanıştım oralı, pek şey edemedim. Zannetmiyorum aynı olanaklara sahip olarak yetişip de aynı düşünebileceğimi.
  14. 14
    İçine doğduğumuz coğrafyayı seçme şansımız yok. Ancak ondan bağımsız yaşama şansımız da neredeyse yok. Aslında herkes önceden belirlenen rolü oynayıp rol bitince ayrılıyor bu dünyadan.