kayıt

20 temmuz 2015 suruç'ta meydana gelen patlama

  1. 26
    34 arkadaşımızın öldüğü, onlarcasının kolunu bacağını kaybettiği katliam.
  2. 25
    Türkiye'nin şirazesini tamamen kaydıran olay. 7 Haziran 2015 seçimleri ile başlayan olumlu hava bu olay ve akabinde yaşanan diğer olaylarla Türkiye'yi farklı bir mecraya sürükledi.
  3. 24
    Yoldaşlari katleden işid kopekleri tarafindan yapilmiş kanli bir eylem tabi milliyetçi zirtapozlari boyle başliklwrda goremeyiz cunku işid ile ayni kafa tek mevzulari oldurmek
  4. 23
    üstünden 3 yıl geçen saldırı. yaşamını yitiren arkadaşlarımızı rahmetle anıyoruz. anıları ve isimleri mücadelemizde yaşayacak.
  5. 22
    Türkiye'yi bugün bulunduğu duruma getiren sürecin fitili bu olayla yakılmıştır.
    • bunu herkes okuyamaz yalnız.
    • gören gözlerin hali başka ;)
  6. 21
    akp döneminde gerçekleşmiştir.
  7. 20
    m.youtube.com/...

    Ve o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı.
  8. 19
    üzerinden iki yıl geçen vahim olay. 2015 yazında ben de orada olabilirdim. arkadaşlarımız rahat uyusun, bugün suriye'de terörün yuvalandığı sözde başkentte şanlı abd ordusunun inanılmaz desteği ile intikamınız alınıyor, hiçbirinizin kanı yerde kalmayana dek ışid'i anasının amına kadar kovalayacağız. yalnızca sizin değil türkmen kardeşlerimizin de intikamı alınıyor. bir gece ansızın deyr ez zor, idlip, lazkiye..

    #rakkamerkezpatlıyorherkes
  9. 18
    üzerinden 1 yıl geçen vahim olay.
  10. 17
    i.imgur.com/...
  11. 16
    bir kez daha toplum olarak ne kadar insani olmadığımızı gösteren olay.

    kim kimler ya da neden olursa olsun insan canına verdiğimiz kıymet değer ortada. aslına bakarsanız ne ilk olacak ne de son. bazı kesimlerin birbirlerine gözdağı vermek uğruna yaptığı bu eylemler asla son bulmayacak. bu durumdan rahatsız olan insanlar yine konuşacaklar, kınayacaklar ve üzülecekler. olaylar maalesef bundan öteye de gidemeyecek.

    elbette kıçımızı oturduğumuz yerden büyütürken sanal çözümler üretebiliriz ki üretiyoruz ve üretmeye de devam edeceğiz ama kaybedilen canların hesabı da sorulmayacak ve üzüntümüz de saman alevi gibi son bulacak.

    küfür etsen ne, etmesen ne. yazık.
  12. 15
    kimin yaptığı ile ilgili hiç bir fikrim yok ancak ülkemizde ki bazı kesimlerin parmağı olduğunu düşündüğüm olay.

    yani oy kapmak ve birilerine oy kaybettirmek için.

    fazla bir yorum yapmayacağım. zira cidden bilmiyorum.

    allah rahmet eylesin.
  13. 14
    her yönüyle pislik kokan patlama. lakin olayın gerçekleştiği şehir, zaman vs. göz önüne alındığında yine bu işten en karlı hdp,pkk çıkacakmış gibi duruyor. hayır demei hiç, öyle öyle.
    7 haziran'daki seçimden önce diyarbakır'da gerçekleşen olay kime yaradı? hdp'ye. aynı değil diyecekler, nah değil.
    ayrıca bir de şu var, 300 kişi ayn-el arab'a gidecek de, hdplilerden bir yönetici olmayacak orada he? çok garip lan. adamlar her sikik şeyde önplanda. ama orada yoklar, çok garip di mi?

    urfa, hdp-ak parti çekişmesine sahip olan bir şehir. ve önümüzde olası bir erken seçim var. mesaj çok net: kürtler, birleşin. faşik tc, akp bize saldırıyor. oyunuzu yine hdp'ye verin.

    yukarıdaki bir enrtye katılıyorum, bu organizasyonu yapan ya çok salak ya da işin içinde.

    korkum, ülkemizin böyle başka saldırılara gebe olması. umarım yanılırım, umarım.
  14. 13
    Faillerinin henüz bulunamadığı eylem.
    Eğer ki failler bulunamazsa mit in parmağı olduğu ayan beyan ortada olacak eylem.
    Işidin yaptığını düşünmüyorum. Mit in taşeron tetikçisi dhkp c ya da kck içerisindeki mit çilerin yaptığını düşünüyorum.
    Onları oraya kim toplanmışsa o öldürmüştür görüşü de var. Bu da kck içindeki mit ihtimalini kuvvetlendirir.
    Sonuç olarak öldü yine güzel insanlar.
  15. 12
    (bkz: uygurlar sikilirken sen neredeydin alçak adam)
  16. 11
    açıkçası hdp diyarbakır mitingi 1, bu 2 olan terör saldırısı.

    şimdi, bunlar asla fanatik ideolojik fikirleri için dümdüz insanların üzerine bomba koyup eylem yapacağı türden bir mevzu değil. neden güneydoğu anadolu bölgesi'nde bombalar tekrar patlamaya başladı? her şeyde komplo teorisyenliği yapan tipler gibi konuşmak istemiyorum fakat bariz mitin, doğrusu akp'nin, daha da doğrusu rte'nin işi gibi geliyor. yok artık c.başkanı da yapar mı demeyin. ki zaten c.başkanı malumunuz... bu arada süleyman şah türbesi için hakan fidan'ın (eski mit müsteşarı), "nolacak canım bizimkilere söyleriz birkaç füze sallarız türbeye, sonra da suriye ışid falan saldırdı diye de harekete geçeriz." dediği tapeleri de unutmadık.. kendi askerine füze atması yani bahsettiğim..

    amerika denen ülke sırf afganistan'a çökmek için sembolü olan ikiz kuleleri bile kendi elleri ile yıktı. çünkü adamlar ülkenin bekaası ve refahı için beş yüz, bin kişi ölmüş önemli değil gözüyle bakıyor. kanlı politika yani. he bu da mı komplo teorisi? birçok yerli yabancı tartışmalar, incelemeler, belgeseller, kaynaklar bu yönde bir durumun varlığına ağırlık veriyor, idi. bu da ona benzer bir kanlı politika işte. tahttan inmemek için en pis, en rezalet, en aşağılık şekilde politika yapmaktır bu tam olarak.

    koalisyon süreci ya da erken seçim süreci ise hdp'nin imajını çizmek için, "bakın adamlara barajı geçirdiniz iyice böyle azıttılar işte" algısı yaratılıyor. teröristlere oy verirseniz olacağı budur algısı yani.. açıkça söylüyorum bu kesinlikle pkk'nın işi değil. pkk, doğrudan sivil halkı katletme politikasını çok uzun zaman önce değiştirip, stratejik askeri noktalara, güvenlik güçlerine saldırı vb şekilde eylemlere yönelmektedir. bu yüzden bana direkt olarak pkk'nın işi değil, direk olarak senaryo işi, devlet eli geliyor. burada halkı galeyana getirme, güvensiz hissettirme, korku ve tedirginlik yaratma, ohal zamanlarını hissettirme algısı da var. bakın açıkça söylüyorum: büyük harflerle yazılabilse idi yazacaktım, bu tamamen bir "hükümet şu an yok, ülke hemen kaos ortamına dönmeye başladı, istikrar ve terör geri döndü" operasyonudur. buraya not düşüyorum, erken seçim olacaktır ve akp için bu tarz bir (üzülerek söylemek zorundayım) pr çalışması kanlı ve aşağılık bir şekilde yürütülmektedir. akp gitti terör geldi algısı falan..

    diğer yandan, ışid falan diyenler de var. bence alakası yok. ışid neden gelip bir eylem grubunun içerisine karışıp beş, on bilemedin yirmi otuz kişiyi durduk yere amaçsızca katletmek istesin ki? ışid toprak fethi ve egemenlik kurma üzerine örgütlenen bir ekip. sanmıyorum ki ışid olsun. haa türkiye'ye posta koyma amaçlı yaptıysa orasını bilemem ama yine de geri zekalıca amacı olmayan bir eylem oluyor.

    şunu açıkça söyleyebilirim ki, diğer yandan, orta doğu'nun, daha doğrusu tam sınır çizgisinin bir yanındaki karışıklığı diğer yana sıçratmak, şöyle bir el yordamıyla iskambil kağıtlarını bir sağa bir sola karmak gibi bir müdahale amacı sezdirilmedi değil.

    ölenlerin hepsinin mekanı cennet olsun, allah rahmet eylesin. geride kalanların ise başları sağ olsun. böyle iğrenç şeylere kurban gidenler için siyasetine de, politikasına da, her şeyine lanet olsun, allah cezasını versin diyorum. başka da diyecek bir şeyim yok.

    son söz: sokakta kavga eden/edecek olan amk magandaları amı götü yemeyince, bileğine, erkekliğine, delikanlılığına güvenmediğinden direk bıçağa, silaha saldırıp, karşısındaki adamı vurup öldürür ve öyle bir delikanlı erkeğim ki kimse bana bi sikim yapamaz tribine girer ya, işte devletin yaptığı da tam olarak budur. bileğinin gücü yetmeyince...
  17. 10
    (bkz: su testisi)
  18. 9
    mhp'nin bundan sonra ışid varoldukça hiçbir koalisyona giremeyeceğinin kanıtı olan talihsiz olay.

    hayatını kaybeden 3456 uygur'a rahmet diliyorum...
  19. 8
    organizasyonu yapan adam ya büyük bir orosbu çocuğu ya da geri zekalılıkta level atlamış andaval.
    timsahlarla dolu havuzun içinde yüzmeyi istemek ne kadar mantıklıysa bu zatı muhteremlerin yaptığı o kadar mantıklı.
    ha diyolarsa ki "biz bunları göze alarak çıktık yola, kanımız canımız feda olsun" o zaman allah rahmet eylesin derim.

    ayrıca saldırıdan beş dakika sonra çıkıp bir tarafları suçlayanlara iyi bakın, kesin bu olayın içindedirler ve bir çıkarları vardır.

    tanım: allah'ım bu ortadoğu'yu ıslah et, diye dua ettiren elim olay.
  20. 7
    Kelle koltukta yaşadığımızı gösteren saldırıdır. Bu Ülkenin istihbaratı ne işe yarıyor? Daha geçen ay pkk 12 kg patlayıcı sokmuştu izmir'e. Allah korudu ki patlamadı.

    Işid'inde ypg'ninde allah bin belasını versin. Biri kelle keser diğeri asimilizasyon yapar. Birinin birinden farkı yok kimse bu patlamadan sonra pkk-ypg güzellemesi yapmasın, oh olsun da demesin.

    Ülkemizde hala 1000 tl'ye çocuk bakanlar varken, kadınlar öldürülürken, patron ve ağalar tarafından sömürülürken, eğitim sistemi yerlerde sürünürken hala kobani, suriye, ayn arab diye bi taraflarımızı yırtıyoruz.

    Kendimize ait olmayan bir savaş için ölmek istemiyoruz
    kendisine devrimci diyen kürt faşistlerine destek verilmesini istemiyoruz.
    allah'ın askeriymiş gibi davranıp masum insanları vahşice katledenlere tırla silah gönderilmesini istemiyoruz.

    Ölenlere allahtan rahmet diliyorum.
  21. 6
    ölü sayısının 25'i yaralı sayısının 100'ü geçtiği patlamadır.
  22. 5
    pegekke'nin yaptığı saldırıdır. orispi çuci pegekkeliler. atam sağ olsaydı babanızı sikmişti fırk fırk...

    secim.haberler.com/...
  23. 4
    ölenlere rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara şifa dilemekten başka söylenecek bi şeyin olmadığı patlama. ama susmuyor torba olmadığı için büzülemeyen ağızlar.
  24. 3
    en az 1000 tane uygur türkünün öldüğü patlamadır.
  25. 2
    Birçok sgdf'li arkadaşımın kaldığı otelin önünde gerçekleştirilen bombalı eylem.

    Bunun anlamı birilerinin kobani üzerinde emelleri var demektir.