kayıt

sevgilinin kokusu

  1. 1
    çok ilginç olan koku. buluşmaya giderken her seferinde hiç tanımadığınız biriyle buluşacakmış gibi heyecanlanıyorsunuz, mideniz kıvrılıyor, karnınız ağrıyor, ayaklarınız üşüyor. sonra bir yere oturuyorsunuz, havadan sudan günlük muhabbetler falan. size baktığında hala utanıyorsunuz, yüzünüzü ateş basıyor.


    sonra yanınıza oturuyor ve kolunu omzunuzun üzerinden diğer kolunuza doğru uzatıyor, başınızı omzuyla boynu arasına koyuyorsunuz. bir koku var orada, en yoğun olduğu yer, ne parfüm, ne traş losyonu. bu farklı bir koku, annesini tanıyan bebekler gibi o kişinin size güvenilirliğini kodluyor sanki.


    o sanıyelerden sonra bütün takılmacalar, cilveler, tersleşmeler bitiyor. sakinleşiyor ve ömrünüzün sonuna kadar orada onunla o şekilde kalmak istiyorsunuz.


    ertesi sabah kıyafetlerinizi katlarken, yıkamaya atmak için kazaklarınızda ter kokusu var nı diye koklarken birden o kokuyu keşfediyorsunuz, kazağınıza sinmiş, ne yıkamak istiyorsunuz ne de dışarıda tutmak. o koku hiç gitmesin diye dua ederek saklıyorsunuz kazağı. öyle bir şey işte.
  2. 2
    uğruna dünya'yı mars'a bağlayacak kesintisiz 4 şeritli otoyol uzunluğunda düzülen şiirlerin, methiyelerin yanında, insanın bilinçsiz de olsa içgüdüleri ve genleri yüzünden yaptığı rastgele gibi görülen seçimlere bir örnektir sevgilinizin mis gibi kokması...

    hepimiz doğuştan ailemizin genleri sayesinde belirgin hastalıklara bağışık olarak doğarız. aynı şekilde tüm insanlar kendi geçmişinin gen havuzuna göre değişik hastalıklara bağışık olarak doğarlar.

    insanoğlu her zaman gelecek nesillere mümkün olan en sağlıklı genleri taşımak ister. bu nedenle biz istemeden, belki bilmeden, beynimiz belirgin seçimlerde bulunur.

    insan doğacak olan çocuğunun mümkün olan maksimum sayıda hastalığa bağışık olarak doğmasını isteyecektir. bu nedenle en mantıklı şekilde, kendimizde mevcut olan bağışıklıklar yerine farklı hastalıklara da bağışıklığı olan bir bireyle birlikte olma eğilimi gösteririz. bunu belirlemek için de kokular devreye girer.

    bireyin karşı cinsten aldığı koku oranı artarak güzelleştiği oranda bilinmelidir ki, o cins sizde olan hastalık bağışıklıklarından neredeyse hiçbirine sahip değildir. yani diyelim a'dan z'ye kadar hastalık olsun siz, a-b-c-d hastalıklarına bağışık olarak doğarken, karşı taraf d-e-f-g hastalıklarına bağışık doğmuştur. bu nedenle bu birleşimden en dayanıklı, en sağlıklı, en dirençli nesil oluşacaktır...
  3. 3
    uyandırır..

    la bakıyorum bensiz mışıl mışıl uyuyan insan yanımda yatınca saat başı uyanıyor.. bir anlamı olmalı diyorum.. kokun işte anlamıyorsun diyor.
  4. 4
    Başımı döndürüyorsun.
  5. 5
    Başımı döndürmüyorsun çünkü yoksun aptal.
  6. 6
    Sevgiliye dair unutulan son şeydir.
    Benzer bir kokuyu duyduğunda ise burnunun direğini sızlatandır.
  7. 7
    (bkz: sigara kokusuyla karışık parfüm kokusu)
  8. 8
    dünyanın en iyi kokusudur. bağımlılık yapar sürekli o kokuyu koklamak istersin ama bazen şartlar elvermez işte.
  9. 9
    Lakin mesafe ilişkisi yaşıyorsanız bu kokuyu almanız zor.
  10. 10
    özletir kendini.
    gece gece tam atarlanmışım, aniden burnuma gelip beni adeta bir kedi kıvamına getiren koku. :)