kayıt

islam

  1. 1
    Allah inancı olan Hazreti Muhammed tarafından insanlara doğruluğu göstermek amacıyla getirilen dinimizdir. evrenseldir. son dindir. kolaylık dinidir.
    peygamberi Hazreti Muhammed'dir.
    şartları: (bkz: islamın beş şartı)
  2. 2
    inananlarına göre son dindir. aslında son din değildir.
    kolaylık dini falan değildir. sadece "benim içim temiz"ci günümüz inananları hiçbir gereğini yerine getirmeyip bir de utanmadan "kolaylık dini ya!" yapar.

    yıl olmuş 2013 hala inananları vardır.
  3. 3
    yıl 2113 olsa bile inananları olacak dindir. inanmak yobazlık ya da cahillik değildir. ayrıca kolaylık dinidir. Allah'ın bize verdiği nimetlere şükür etmek 5 değil 50 vakit namaz olması gerekirken 5 vakit olmuştur. böyle de kolaylıkları vardır. ayrıca inanmayanların sonunun ne olacağı da az çok bellidir.
  4. 4
    yıl 2213 olsa bile bazı inananları olabilir. sadece inandıkları şey 7.yy'daki islam'a göre bugünkünden de farklı olacaktır. koalylık dini olması falan görecelidir ancak 1 ay boyunca gündüz aç susuz bırakan bir din ne kadar kolaydır tartışılır. inanmayanların sonunun ne olacağı bu dine göre bellidir. hristiyanlık'a göre de bu dine inananlara öpücük kondurulmayacaktır.

    inanmak günümüzdeki bilimi göz önüne aldığımızda cahilliktir.
  5. 5
    yardımlaşmaya,birlik ve beraberliğe önem veren dindir. zengin insanların azcık da olsa oruç tutarak aç,susuz kalanları anlamasını sağlar. ayrıca akıl, mantık ve bilim dinidir.cahilce değildir. bunu Kuran-ı Kerim'den ve hadislerden anlayabiliriz. son ve değiştirilmemiş tek dindir. diğer dinler gibi 5 tane kitabı yoktur.
    ayrıca ilk gelen hristiyanlık dini ile şimdiki hristiyanlık dininde çok çok fark bulunmakta.
  6. 6
    cinlerin varlığına inananların inandığı akıl, mantık ve bilim dini.

    "Güneş, kendisi için belirlenen yerde akar (döner). İşte bu, azîz ve alîm olan Allah?ın takdiridir." yasin suresi 38. ayet
    "Ne güneş aya yetişebilir, ne de gece gündüzü geçebilir. Her biri bir yörüngede yüzerler." yasin suresi 40. ayet

    bingo: "güneş sadece kendi etrafında döner." ilkokul 2 sosyal bilgiler kitabı

  7. 7
    (bkz: yanlış yorumlamak)
    (bkz: ilkokul bilgisi)
    Dünya Güneş'in etrafında dönerken Güneş de Samanyolu galaksisinin merkezinin etrafında döner. ilkokul çocuğuna bunu öğretip kafa karıştırmaya lüzum görmemişler.
  8. 8
    "Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) görmedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. O da: Hayat veren ve öldüren benim, demişti. İbrahim: Allah güneşi DOĞUDAN GETİRMEKTEDİR; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. Bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez." bakara suresi 258. ayet

    allah gidiyor doğudan güneş getiriyor, sen diyorsun "samanyolu merkezli yörünge".

    bu arada gece gündüzü geçer.

    tanım: çok muhteşem bir din. miras bölüşümünü yediğim.
  9. 9
    din kitlelerin afyonudur sözünden hareket edecek olursak bir afyon markasıdır.

    ha yok, din, Tanrıya ibadet etmek için seçilen bir inanç sistemidir sözünden hareket edeceğiz biz dersek de, bir din markasıdır.

    Dogma'dır bi kere! sorgulanamaz.

    hayır neyi tartışacaksınız ki?

    dinsiz der ki, allah yok, kitap yok, din yok.

    imanlı da der ki, allah var, kitap var, din var.

    eee? sonuç?

    sonuç: cehalet kokan tartışmalar silsilesinden hoş bir demet.

    bi de şu vardır: (bkz: tanrıya inanmıyorum ama bir güç var)
  10. 10
    ilkokul kitabında dünyanın güneş çevresinde döndüğü, güneşin ise sadece kendi çevresinde döndüğü bilgisini vermek, gelişimim henüz tamamlamamış bireylerin kafalarını karıştırmamak içindir.

    güneş, samanyolu sistemindeki diğer yıldızlar gibi 2 hareket gösterir. birinde samanyolu etrafında döner, diğerinde ise apex* denilen bir hareket yapar ki bu sadece güneşe özgü bir harekettir solar apeks olarak bilinir, 20 km/sn hızla günerek*-herkül burcu doğrultusunda bir harekettir.
  11. 11
    "allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak rabbi hakkında ibrahim ile tartışmaya gireni (nemrut'u) görmedin mi! işte o zaman ibrahim: rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. o da: hayat veren ve öldüren benim, demişti. ibrahim: allah güneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. allah zalim kimseleri hidayete erdirmez." bakara suresi 258. ayet



    bakın allah'ın sözü -kesin doğru olması gereken söz- allah'ın güneş'i dünya'nın etrafında döndürdüğü yönünde. solar apeks mapeks demiyor allah. güneş'i doğudan batıya getirdim diyor. dünya'yı getirdim demiyor, güneş'i. umarım anlayabilmişsinizdir.



    ayrıca değerli lubyanka ve onun gibi düşünenler: bir din ve kitabı evrensel olduğunu iddia ediyorsa onu sadece kendi zamanına göre değerlendirmeyiz. çünkü evrensel olduğunu iddia etmektedir. dolayısıyla 2600 yılında da doğru çıkması gerekir.

    tanım: evrensel olduğunu iddia ettiği için "ama kaç yıl önceki şeyleri bugünün ağzından değerlendiriyorsunuz." denemeyecek din.


  12. 12
    çarpıtılmaya, suistimal edilmeye en müsait dindir.

    hakkında yapılan spekülasyonlar, yorumu ve uygulanması (yani islami yaşam tarzının bellenmesi) ile alakalı çeşitlemeler o kadar çoktur ki; 'gerçek islam bu değil' sözünün neden bu kadar çok dillere peselenk olduğuna şaşmamak lazım.

    kendisinden korkulmasının yahut önünün alınmak istenmesinin nedeni budur.
  13. 13
    1500 yıllık tarih boyunca değiştirilip, dönüştürülmediğine inanan saftirik mensupları olan mitoloji.

    hoş orijinali zaten insan elinden çıkmış mitlerin değiştirilip değiştirilmediğini tartışmak da ayrı bir saçmalıktır.

    değiştirilmediğine inananlar için minderin altındaki kumandadan, bol ateşli bir girdi geliyor:

    (bkz: aramice)
  14. 14
    diğer din ve kitaplar tutmadığı için gönderilmiş olduğu iddaa edilen son din. inanmayıp ahlaklı bir şekilde kimseye zararı olmadan yaşayan insanlar cayır cayır cehennemde yanacakken, 9 yaşındaki kıza tecavüz edenler, islam' a inanıp, kadir gecesinde af dilediği için meme uçları tomur tomur olan hurilerle cennette yaşamlarına devam edecekler.

    1000-1500 yıl sonra mitoloji olarak ders kitaplarında yerini alacaktır.
  15. 15
    diğer dinlerle aynı olan din.tek farkı fazladan 'fatiha' suresini bulundurmasıdır.içinde bulunduğum din.
  16. 16
    hiçbir dinle "fatiha" dışında aynı olmayan din.
  17. 17
    (bkz: islam kerimov)
  18. 18
    erişemediğimiz bunun için çaba dahi sarfetmediğimiz zirve.

    hani her evde bulunan kuran vardır ya. inadına en yükseğe, çok yükseğe ulaşılamayacak yüksekliğe koyduğumuz kitap. ayda bir tozunu almak için ellediğimiz kitap. öylesine bir boşvermişlik, öylesine bir vurdumduymazlık. erişmek istiyoruz fakat çaba yok.

    işte öyle anlarda aylık bir defa olan seromoni hüzünlü bir mahçupluğa dair hislere bırakıyor kendini.. tozunu almak için elliyoruz, sanki o anda üzgün, sitemkar, öfkeli, kötümser, iyimser, sevinçli, hüzünlü tüm tezatları yaşıyoruz.. ne yaptığımızın farkındayız, hatamızın farkındayız. ve tabii tozlandığının.. üzülüyoruz haliyle, böyle olmamalı diyoruz..

    sonrası komik. siliyoruz ve tekrar yerine koyuyoruz bir ay sonra aynı şeyleri yaşamak için..
    burada gelip islam adınaa entry yazınca tatmin etmiş oluyoruz o mahçupluğumuzu. iyi oldu iyi, dönelim normal seyre..
  19. 19
    allah'a teslim olmak.
  20. 20
    kimle konuşsam islam yanlış anlaşılıyor diyor, islam yanlış yaşanıyor diyor.. ulan, 2 milyar müslüman var diyelim, hepsi mi yanlış anlıyor bu dini?? ahmet'e sor, "yok abi, gerçek islam bu değil, yanlış..", mehmet'e sor, "kur'an 'da böyle demiyor ya, biz yanlış yaşıyoruz, gerçek islam bu değil ya, yok" ulan sen gerçek islam bu değil diyorsun, o değil diyor, öbürü değil diyor, peki gerçek islam nerde?? demek ütopik bir dinden bahsediyoruz.. birey birey herkes yanlış anlaşıldığından şikayetçi ama toplum zaten bu bireylerden oluşuyor.. kaldı ki düşünüyorum, günümüzde en ileri, en demokratik islam ülkesi türkiye, daha çağdaşını ben bilmiyorum.. e güzel kardeşim, en kral islam ülkesi türkiye ise, zaten film kopuyor.. iki yüzlülüğün, riyakarlığın, "ben işimi göreyim de, gerisi sikime kadar" diyen insanların ülkesinde, yasalardaki boşluklardan yararlanmaktan zevk alan, ihtiyacı olsun olmasın her türlü beleş mala köpek gibi saldıran bi ülkeden bahsediyoruz, hangi islam, neyin yanlış anlaması amq??
  21. 21
    gerçekten yaşanması gerektiği gibi yaşanmıyor. ha ben çok mu düzgünüm? hayır, yılların abazanıyım misal. ancak günümüzde hemen her şey ütopya zaten. islam için de bu geçerli. hani yusuf islam'ın dediği gibi islam'ı kuran okuduğu için seçiyor, müslümanların halini görerek değil. salt din olarak da algılamayalım. herhangi bir siyasi tartışmada "komünizm yaşanmadı yeah, stalin falan kötü örnek" deniliyor, ancak bunu diyen adam eleştirlmiyor da islam'ın aslına uyularak yaşanmadığını belirten adamlar göze batıyor.
  22. 22
    hak etmediği şeyleri yaşayan dindir.

    çok güzel sözü vardı birinin, bilirsiniz: "önce müslümanları görseydim müslüman olmazdım" gibisinden. evet herkes yanlış yaşıyor. ve herkes böyle yaşıyor diye islamı böyle kabul etmek de yanlıştır. bu insanlığın yaptığı bir hatadır, islamın hatası değildir.

    mesela çevremizdeki en dindar -ki büyük ihtimal yaşlıdır- adama gittiğinizde her yıl hatim indirdiğini görürsünüz. ancak kuran'ı kaç kere türkçe okuduğunu sorduğunuzda "bir" cevabı alırsanız ne mutlu size.

    demek istediğim çok az kişi islamın özüne inmek istiyor. herkes herkese ayak uydurma amacında. böyle olunca bütün bir nesil islamın özünü kavrayamadan göçüyor ve yerine kendi gibi nesiller bırakıyor.

    son söz: bu dinde ibadet önemlidir. namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek vs. bunların gerekliliği yadsınamaz. ama daha gerekli olan bir şey varsa o da islamın temelini oluşturan kuran'ı anlayarak okumak ve hayatımıza uygulamaktır.
    biz paçaları sıvamak için yırtınıyoruz ama ondan önce yapmamız gereken şey: dere bulmak.
  23. 23
    www.kuranmeali.org/...

    Dikkat edilirse, ayeti yorumlayan 34 kişi aynı meali çıkarmış.. hiç kimse bana yorum farklılığı, çeşitliliğinden bahsedemez o sebeple.. 1400 yıl önce yazılmış kurallar bugün hala geçerliliğini koruyor mu?? müslümanların sürekli övündüğü "kitap hiç değişmedi, orjinali neyse hala aynı.." ibaresi acaba artık bir dezavantaj haline mi geldi?? islam yanlış yaşanıyor, anlaşılıyor diyen yukarıdaki arkadaşa sorumu yenilemek istiyorum, 2 milyar insan kavrayamadı mı bu dinin özünü?? herkes mi yanlış yaşıyor?? islam dininin özünde "bu dünya geçici, sen öbür dünya'ya çalış" mantığı yatarken(ki ilsma yanlış anlaşılıyorcu arkadaşlar bunu da reddedecektir oysa 2 milyar müslüman bu kafada yaşıyor, islam coğrafyasının mantalitesi budur, hepsi olayı yanlış kavramış her nasılsa), bu dünya'da bir müslümanın herhangi bir noktada faydalı olması mümkün mü?? batı'da, sabah uyanan bir kişi, bugün nasıl faydalı olabilirim, yeni ne bulabilirim, kolaylaştıracak nasıl bir alet, icat, program yaratabilirimin kavgasını verirken islam coğrafyasında bugün kendi çıkarlarımı nasıl koruyabilirim, hatta arttırabilirim kaygısı yaşanması bireysel mi, dinsel bir dürtü mü?? bir kavramı bin kişiden on kişi farklı yaşar, o on kişi olayı kavrayamamış dersin.. ancak bin kişinin bini de kavramı aynı şekilde anlamışsa, o kavram bu şekilde anlaşılıyor demektir.. bütün islam coğrafyası islamı yanlış anlıyor olamaz, demek ki islam bu.. yapmayın beyler..
  24. 24
    anlaşılmak istenmeyen (evet kasten istenmiyor) kuran'ın yanlış ya da farklı yorumlandığı değil, müslümanların kuran'ın prensiplerine uygun yaşamadığıdır. birkaç örnek verelim. malum balık baştan kokar. günümüzdeki müslüman devletlerin yöneticilerine bakalım. mesela ülkemizde islami değerlerle hareket ettiğini iddia eden bir hükümet var. bunların yolsuzlukları, zulümleri islam'ın emri mi? hayır. hz.ömer'in kendi meselesini konuşurken devlete ait mumu söndürüp şahsına ait mumunu yakması nerede petrol zengini arap şeyhleri nerede. yahu brunei sultanı altın kaplamalı tuvalet yaptırmıştı.

    yöneticiler konusunda sanırım hemfikirizdir. peki dünya üzerindeki milyarlarca müslümanın hepsi mi yanlış yaşıyor? tabi ki hayır. ancak islam, gericiliktir demek çok abes. örnek olarak batılı devletler verilmiş. peki batılı devletler bu müreffeh yaşam standartlarını nasıl sağladı? sömürgecilikle. coğrafi keşifler'den önce batı dünyasının hali malum. yeni ülkeler, kıtalar keşfedildi. katliamlar, soykırımlar yapıldı. güzel bir örnektir. yüzyıllarca osmanlı hakimiyeti altında kalan tunus, cezayir gibi ülkelerin insanları türkçe bilmezken kısa bir sürede anadilleri fransızca oluyor yahut ikinci dilleri. demek istediğim batıyı örnek alacaksak sömürgeciliği benimsememiz gerekiyor. peki onlara sömürün diye hıristiyanlık yani tanrı mı emrediyor sizce?

    müslümanlar bugün batı'ya nazaran refah seviyesinde geridelerdir. ahlak olarak kötü taraflar var. ama batıyı yüceltmek son derece yanlış. davulun sesinin uzaktan hoş gelmesi gibi batı, cazip geliyor. halbuki pornosundan tut uyuşturucusuna silah kaçakçılığından tut her türlü gayriahlaki şeylerin merkezi batı değil mi? peki müslümanlar neden böyle oldu? ismail gaspıralı'nın "bela-yı islam" hikayesini öneririm. alegorik bir anlatım ancak islam toplumunun neden geride kaldığını gayet iyi anlatır.
  25. 25
    Değil farklı inanışlara, farklı bakış açılara; kendileriyle aynı Tanrı'ya inanan, benzer ibadetleri gerçekleştiren farklı mezheplerin mensuplarına dahi katli vacip gözüyle bakan insanların ölümüne savunduğu bir dindir.

    Bu tespit bile 1500 yıl boyunca bu coğrafyada neden akan kanın durmadığını, neden bilimin, felsefenin gelişmediğini açıklar nitelikte. Yani, çoğunun ''büyük lider'' olarak gördüğü bir cahilin, katilin ''Amerika'yı Müslümanlar keşfetti'' diye açıklama yapması da bence resmen İslam'ın bilime, savaş dışında insanı geliştiren alanlardaki birikiminin söze gelmiş halidir.

    21.yy'da hâlâ bir dogmaya, 1500 yıl önce çıkan bir inanışa inanıp, nereden geldiği, kimin yazdığı belli olmayan eski bir kitabı kutsal kitap olarak görüp, başka bir kaynağa ihtiyaç duymayan insanların çoğunlukta olduğu bu coğrafyada bir gelişim, hoşgörü, anlayış beklemek de hayalcilik olur. Tabi bu kitaba deli gibi bağlanan insanların bir ateist kadar bu kitabı incelemeyip, okumaması da ayrı bir trajedidir.

    Böyle insanların hüküm sürdüğü, makam sahibi olduğu bir ülkede halkın da cahil olması, mantığıyla ve beyniyle hareket edememesi de gayet normaldir. Bu dinin bu topraklarda yaşayan canlılara verdiği zararı, yaşanmamazlığı, bu dinin getirdiği köleliği anlayamazsak, tartışamazsak ve benimseyemezsek gelişen, ilerleyen dünyada bizim için her şey daha kötü bir hâle gelecektir.

    Gerçi köleliği seven, bundan zevk alan, adaletsizliğe, hoşgörüsüzlüğe, yobazlığa boyun eğen ve mağdur edebiyatı yapmayı seven bu halkın %50'sinin bu durumdan hoşnut olduğu da aşikâr. Olan farklı düşünen, haksızlık karşısında sinirlenen, olayları görebilen, araştıran, bakış açısı geniş insanlara oluyor. Ve böyle devam ettiği müddetçe bu dinin bizim gibi olan insanların başına açtığı iş, gelecekte başımıza geleceklerin yanında büyük ihtimalle devede kulak kalacak.

    İşin özü; bu din gerçekten düşünen insanların hayatını sikmeye devam ediyor.