kayıt

yüksek lisans yapmak isteyenlere tavsiyeler

  1. 1
    aranızda yüksek lisans yapmak isteyen arakadaşlara tavsiyeler:

    bu başlıkta yüksek lisans yapmış yada yapan arkadaşların yorum yazmalarını istemekteyiz.

    diyelim ki, mühendislik okuyorsun 4. sınıftasın önünde 2 soru var birincisi alese girmek ikincisi okulu bitirip kpss ye girmek;

    şimdi okulda başarılı bir öğrenciysen ve not ortalaman yüksekse okulda kalacağına dair hocalardan yana sana bir güven geliyorsa tabiki alese girip master yapabilirsin. diyelim ki mastera başladın birinci seneyi geçtin 2. sene tezli yüksek lisanslarda tez aşamasıdır. sana bi konu verdi hoca başka şehirlerdeki ünilere veya laboratuvarlarla deneylere falan katılman gerekiyor, işte kopuş noktası burası arkadaşlar afyonda yaparken yüksek lisansı eskişehir ve ıspartadaki okullara gitmemi istedi hoca lan hiçbir gelirin yok zaten hocaya söylersin hocadan gelen yanıt " tubitaktan para gelir oradan 3-5 veririz" işte şimdi alese niye girdiğini sorabilirsin kendine...o hocadan ve tezden ümit kesilir giden 2 yıla yanılır çevirdiğin onca teknik makale de hocanın arşivindeki yerini alır.

    buradaki problem yüksek lisansın özellikle kucuk ünilerde hocanın ayak işlerini yapacak bir elemana ihtiyaç duymasıdır. seninle işi biter ve yenisi gelir.

    benim özellikle mühendislik okuyan son sınıfta bulunan arkadaşlara tavsiyem kpss yi zorlayın. diyeceksin ki kardeş kpss de torpil var sonrasında mulakat var. evet var ama yapacak birşey de yok kpss puanı önemlidir bir çok kurumsal firma kpss puanınıza bakar.

    not: yeni sistemde adı ales olmayabilir ama siz anladınız
  2. 2
    (bkz: Rezerved)

    Özellikle sağlık alanında heyecanla beklenen tavsiyelerdir.
  3. 3
    paranız varsa devlet okullarında yapmayın. daha yüksek lisansın birinci dersinden adamlar size bilim adamı muamelesine başlıyor. iyi düzeydeki vakıf üniversitelerinde daha vizyonel daha dışa dönük, global lisansüstü eğitimler var. sıra başında dirsek çürütmüyorsunuz lisans öğrencisi gibi.

    ayrıca devlet üniversitelerinin hocalarının uşağı olmuyorsunuz. ota boka makale kilitlemiyorlar kendi çalışmalarına eklemeleri için. her koyun kendi bacağından asılıyor yani. soran olursa seve seve yardımcı olurum.
  4. 4
    askerden kaçmak için yapacaklar var ise ve nispeten daha ekonomik, kolay bir üniversite arıyorlarsa hoca ahmet yesevi üniversitesini öneririm. nerde bilmiyorum da abim 32 ye kadar rahat. adam bu gidişle doçent olacak vallahi.
  5. 5
    Yurtdışında yapmayı düşünüyorsanız referans alıp sonra vazgeçmeyin, devamını da getirin.
  6. 6
    Bu konuda önemli olan ales yds(yökdil) ve lisans diploma notunuzdur. Tabi bunların yanında gireceğiniz mülakatta önemli, ben mülakata gitmeden önce internetten çok bilgi toplayamamıştım ben yandım sizler yanmayın çünkü ikinci denememde başarılı oldum. Mülakat esnasında giyeceğiniz kıyafet takım elbise vs olmasın spor da olmasın ortası casual bir giyim olabilir bir gömlek armalı veya rengarenk değil dümdüz takım elbise içine giyilen de değil sade güzel görünen ütülü çizgili veya kareli bir gömlek kadınlar içinde aynı altına düz renk bir kanvas pantalon veya çok kısa veya çok uzun olmayan bir etek. Saatten başka aksesuar kullanmamanızı tavsiye ederim. Ayakkabılar ise spor olmasın takım elbise ayakkabısı da olmasın mümkünse kemerinize uygun bir casual ayakkabı daha şık olur. Mülakatta bilmediklerinize sallayarak cevap vermeyin bilmediğinizi kibarca bildirin, çünkü karşınızdaki hocalar size bilmediğinizi zaten öğretecek önemli olan ifade beceri yeteneğinizdir. Kimsenin elini sıkmak veya fazla bir samimiyete girmeyin, merhaba ile girip iyi günler diyerek terkedin mülakat salonunu yine aklınıza takılan olursa yazın ben cevaplamaya çalışırım
    • üniversiteden üniversiteye ve hatta bölümden bölüme değişiyor. Bazı bölümler yl için dil sınavı da istemiyor.
    • Bizde de ales %50, ortalama %25, mülakat %25 dediler. übs yok, yds yok.
  7. 7
    türkiyede yapmayın
    • Para yok.
  8. 8
    Bitirecekseniz başlayın.
  9. 9
    Türkiye'de yaşıyorsanız yapmayın çünkü olmuyor. Bir gün bir alaylı gelir, tüm hayallerinizi alır götürür üzülen siz olursunuz :'))
  10. 10
    tek dersten kaydınız silinebilir. o tek derse dikkat edin.
  11. 11
    hiç vakit kaybetmeden hemen başlayın.
  12. 12
    lisans eğitimini tamamlayan eşref-i mahlukatlara sunulacak önerilerdir.

    bence ufaktan ufaktan kenara para atmaya başlasınlar. girdikleri yolda daha da ilerilere gitmeyi tasarlıyorlarsa pahalı bir dağcı ayakkabısına ihtiyaç duyacaklar. türkiye'de akademisyen olmak demek dağcı ayakkabısı giymek demektir.
  13. 13
    Daha iyi bir iş bulamayacaksın. Daha yüksekten düşmemek için kendini sağlama al. Uğraşma.
  14. 14
    Şimdiki aklımla hiç bulaşmayın derim.
    Hâlâ bir şeyler okurken aşşşırı zevk aldığımı kabul ediyorum ama.
  15. 15
    Akıllı tahtadan ders anlatmayacaksan buyur.
  16. 16
    (bkz: Yapma)
  17. 17
    En az 2 senenizi vereceksiniz. Biraz ondan biraz bundan yapayım derseniz fena çakılırsınız. Ekonomik olarak yeterliysen, işe güce kafanı yormayacaksan başla. Tabiki de yetmeyecek. Okumalar sırasında başka bir işin olmamalı. Çalışmak zorundaysan hiç başlama daha iyi. Bazen öyle oluyor ki sabahlara kadar bir şeyler okuyorsun.