kayıt

zeplin

  1. 1
    * *

    kont ferdinand von zeppelin tarafından icad edilen; hidrojen ve helyum gazlarıyla özellikle de havadan hafif olması sebebiyle helyumun kaldırma gücü ile kontrol edilebilir şekilde uçan balon.
  2. 2
    Hindenburg faciasından sonra gelişimi duran, ancak son yıllarda sivil taşımacılık alanında yeniden gelişmeye başlayan hava taşıtı. Birinci Dünya Savaşı sırasında fransız-alman cephesinde iki tarafta zeplinlerden gözlem yapmışlar. (Tabii bu gözlemler uçaklar etrafında nasıl sürebiliyor bir fikrim yok)
  3. 3
    keşke halen daha kullanılsa denilen taşıma aracıdır. yaşasın steampunk!

    i.imgur.com/...

  4. 4
    Türkiyede bunlar kullanılıyormudur bilen yazarlar yeşillendirirse
  5. 5
    bir tür hava gemisi olup,ulaşım aracı olarak kullanılan,itme kuvvetiyle yol almalarını sağlayan motorları ve havada yönlenmesini sağlayan dümenleri olan puro biçiminde ve altında yolcu kabini bulunan güdümlü balonların genel adıdır.
  6. 6
    İçinde bol bol iskandinav mitolojisi bulunduran öykülerden oluşmuş karin tidbeck kitabı.
  7. 7
    (bkz: kirov airship)
  8. 8
    kadıköy'de bulunan entel görünümlü çakma ingiliz pub barın ismi. özelliği pahalı bir yer ama insanlar içeride oturup içmiyorlar, kapıda durup gelen gidene hava atılıyorlar elinde şarap veya whiskey kadehiyle:) ayrıca teqila istemiştik limonsuz ve tuzsuz sadece bir bardak su eşliğinde insanlar ne yapmaya çalıştığımız anlayamamışlardı :) sizi gidi enteller sizi bizde avrupa gördük olm :)
  9. 9
    belki üstümüzden bir zeplin geçer,
    sepetinden bir kız düşer.*

    çok ilginç aletler. kararsızlığı ve tehlikesi bu denli yüksek olmasa süper olurdu.
  10. 10
    küçükken hep bir zeplinim olsun isterdim... bir zeplinim olmadı ama çok tatlı zeplin çizebiliyorum... şirinlik abidesi uçan balonlardır.
  11. 11
    Kapadokya'da görsel şölen sunan balonlar varken neden zeplin yok? İnsanlarda merak uyandıran nostaljik bir değişiklik olabilirdi.