kayıt

albaydan milli güvenlik dersi almış efsanevi nesil

  1. 1
    hoca girmeden önce sınıfa dikkat çeken nesildir. çok zevkliydi amk. muhakkak ordu gezisi de yapmışlardır.
  2. 2
    acemi askerlik zamanlarında taşakları nizamiyeden sığmayan(usta birliğinde enseye tokat göte parmak olunan) uzm. çvş.lara zeus gibi tapınmaya zorlanınca lisede m.g. dersine gelen binbaşıyı siklemedeğim zamanlar gelmişti aklıma. herif iyi sikmemiş bizi.
  3. 3
    sadece öğrenciler değil aynı katta derse girecek öğretmenler bile o ders saatlerinde giysilerine, ses tonlarına, çevrenin temizliğine dikkat eder komutan okuldan ayrılana kadar herşey olduğundan daha güzel gösterilirdi.

    bizim derse gelen komutanın kızıyla aynı sınıftaydık zaten 3-5 derse ancak gelebilmişti onda da duvarları bile titretecek bir sesle bir şeyler anlatır çıkıp giderdi. parmak kaldırıp birşey sormaya cesaret edenlere madalya takardık.
  4. 4
    çkp propaganda kamplarında sıkıntı çekmeyecek nesildir. komünizmin her türlüsüne şahit olmuştur.
  5. 5
    Niyazi albay vardı bizim derse giren. Adam Trakyalı ve şive de oraya ait. Şen şakrak geçiyordu dersler ahaha. Arada Bi küfür ederdi. Rütbeleri anlatarken üst rütbelere gelince şiveli küfürleri hala aklımda.
  6. 6
    Vay be albay sınıfa girdiğinde herkes kendini asker sanıyordu. Adam sınıfta çavuş, onbaşı bile belirlemişti..
  7. 7
    10. sInIftayken vardI sadece milli guvenlik. eskiden cizre'de calIsmIs, sanIrIm 50'li yaslarda bir albay giriyodu. asker kIyafeti ve konusmasI cok etkileyiciydi. iyi ki alabilmisim diyorum o dersi.
  8. 8
    niye efsane oluyor anlamadım. mazide kaldı işte. hem bir de ulan bi tek bizim milli güvenlik dersimize mi astsubay girdi amk? herkes albay aşağı albay yukarı.
    • Geçmiş olsun. Neler kaçırdığını bi bilsen
  9. 9
    albaydan milli güvenlik dersi, kıdemini bilmediğim polisten trafik dersi almış biri olarak aralarında bulunduğum nesil.

    Peki ama efsane bunun neresinde?

    Belki eğitimin birkaç tık daha kaliteli olması bakımından efsane sayılabilir.
    • efsane sensin anlasana. ^^
  10. 10
    dahil olduğum ama efsanevi görmediğim nesil.

    amk zaten bir tane evde vardı. okul yönetimi desen saç kontrolü, çanta aramaları.. hayatımın her alanı mutlak disiplin altında geçiyordu. neyse bu albay geldi. tam tipik karacı. ne eksik ne fazla. tırnak kontrolünden başladı, kravat sıkılığından devam etti en son kemer düzenine bakınca komutanım dedim; ben pes ediyorum hayatımın tümü sizin gibi insanlarla geçti. seneye sınavım var müsadenizle kulaklığımı takıp soru çözeceğim dedim. he diyecek hali yok sinirlendi tabi, pederin adını soyadını istedi. kendi okul numaramı verdim. takamadık kulaklığı.

    asker olanı sksinler dediğim bilmem kaçıncı olaydı bu.
  11. 11
    gözümdeki en efsane nesildir. aralarında olmaktan onur duyuyorum. adam sınıfı bölük olarak görüp beni bölük komutanı seçmişti. sınıf başkanını siklememişti bile.
  12. 12
    İçinde bulunduğum nesildir. Bizim derse giren adam çok sakin, çocukları seven yapıda bir insandı ama sınıf biraz kaynamaya başlayınca içindeki asker ortaya çıkardı. Yazılılarda da çok kolay sorardı.