kayıt

aslında zeki olmadığını fark etmek

  1. 1
    aslında yoktur... kendini yıllarca zekiyim diye kandırmaktır...
  2. 2
    (bkz: zekalıyım ama amele olmak istiyorum)
  3. 3
    kişiye büyük şeyler kazandırır. hayır zeki olduğunu sanan mallardan çok çekiyoruz da......
  4. 4
    Aslında o kadar da zeki olmadığını fark etmektir. Yoksa hepimiz zekiyizdir özümüzde bence. ^^
  5. 5
    aptalların hiçbir zaman içinde olamayacağı farkındalık durumu.
  6. 6
    büyüdükçe gelen olgunluktur buna ek olarak dünyayı artık değiştiremeyeceğini de anlarsın.
  7. 7
    Hayatın göreceliliği ile ilgili bir durumdur. X grubundaki en zeki insan iken, y grubunda orta sıralara düşmek mümkündür. Bu sebeple başkalarının durumuna bakmayıp, kendimizi olduğumuz gibi görmek en doğrusudur.
  8. 8
    Bu sene tıp fakültesini kazandım aslında malın tekiymişim ortam fena
  9. 9
    çoktan fark etmiştim ama belli etmiyordum bunu kendime. salağa yatıp geçiştiriyordum bu can sıkan durumu. yavaştan sindirmeye başladım artık. bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek.
  10. 10
    üniversiteye başlayınca fark ettiğim gerçektir.

    Kendime pek konduramamıştım. Daha sonra okulumun uzadığını aileme söylediğimde abim şaka yollu şey demişti; abicim salak mısın sen? Ben o anda zeki olmadığıma inandım asdhdj. Çünkü abim benim minik kalbimi kıracak sözleri asla söylemez. Kendini tutamayıp söylediyse bir bildiği vardır :d
  11. 11
    Sıradan birisi olduğu fark etmek ile çok bağlantılıdır. Zeki olma isteği, farklı olma isteğinin bir alt türü olarak düşünülebilir bence. Çünkü zeki olmanın sonuçlarını yok sayarak, sadece salt zeki olmak için zeki olunmak isteneceğini hiç düşünmüyorum. Bazı özellikle sosyal sonuçları vardır zeki olmanın, bundan dolayı istenir *.

    Kesinlikle zor fakat sıradanlığa göre daha kolay kabul edilebilir bir farkındalıktır. Çünkü zeki olmasan da hala diğer noktalarda farklı olabilirsin. Ve zeki olmayacağın, akıllıca davranışlar yapamayacağın anlamına gelmez. Belki problem çözme yeteneğin az olur , yaratıcılığın sönük kalır vs ama hala mantıklı düşünüp hayatını gayet yolunda ve başarılı devam ettirebilirsin.
  12. 12
    (bkz: kişinin iç dünyasında değil de tüm dünyada özel olduğunu sanması sorunsalı)
  13. 13
    Dünyanın sonu değildir gülün eğlenin, öyle olaydınız daha rahat olmayacaktı. Sjsjsöşxjzsz
  14. 14
    biliyorum ya bunu ben, "ben çok iyi şöförüm" dediğinin ertesi saatine kaza yaparsın. onun gibi. asla "çok zekiyim" dememek lazım.
  15. 15
    zekanın ders notlarıyla ölçüldüğü devirde çok da şey yapmamak gerek sanki
  16. 16
    ani ve telaşlı durumlarda 28x8 gibi bir işlemi yapmak zorunda kalınca bi duraksayıp "kafa sesi; hmm sekiz kere sekiz altmışdört, sekiz iki onaltı eder yüzaltmış artı altımışdört ikiyüüüzzon ikiyüüüzzyirmi evet ikiyüzyirmidört." evet mallar tam kardeşim gidebilirsin. diyip ardından ulan iki işlemi yapamıyorurm hızlıca amk diye düşünürken buluyorum kendimi.