kayıt

Kırmızı Oda

  1. 17
    Prensipli davranarak izlemediğim dizi. Keşke terapisti az tanınan biri oynasaydı, aklıma başrolün abidik gubidik önceki dizileri geliyor.
  2. 18
    Çok ama çok rahatsız edici olacağını sandığım dizi. Yine toplumun şöyle böyle hassas olduğunu iddia ettiği konular ele alınarak reyting sağlama amacı güdüldüğünü sanıyorum.
  3. 19
    Eloğlunun Mindhunter'a gösterdiği özenin çeyreği gösterilse türk dizi tarihine geçebilecek, devrim yapabilecek belki de haluk bilginer'in şahsiyet'teki başarılarının üzerine çıkabilecek bir yapım olurdu. Ama illa işi türk aile yapısının bol gözyaşı ilkesine bağlayacaklar...

    On numara fikir piç edilmiş vesselam... oyuncu kadrosu bile mevzuyu flash tv gerçek kesit zihniyetinden öteye götürmeyi başaramamış.
  4. 20
    bir gün masterchef'siz kalmama sebep olduğu için nefret ettiğim dizi. inş final yapar.
    • masterchef dünkü yayının tekrarını izleyip kapattık...
    • emir hep kolsuz giysin.
    • serhat gözleri çizdirsin.
  5. 21
    Beni bir süreliğine almış olan tv8 dizisi. Psikoterapiyi, etiği bir kenara bırakıp salt ağlamak için izlemelik dizi. Meliha'nın hikayesiyle içimde biriken ne varsa attım. Bir aralar cuma gecelerini kızım izleyip hönküre hönküre ağlayarak geçiriyordum. Aralarda bir özleme geliyordu o cumalara, iyi oldu bu...
    Senciyiz acun xd.
  6. 22
    acı pornosudur.

    düşün şu milletin yakasından.
  7. 23
    Evdekilerin dayanamayıp ciddi rahatsızlık belirten ifadelerle kanal değiştirmesine sebep olan dizi.
    İyice Bozana kadar senciyiz doktorum.d
  8. 24
    Bugün de dedeler sahnesini merakla beklediğim dizi. Ulan dedeler geldi. Bayılıyorum bu üçlüye.
  9. 25
    Başlığı görünce aklıma burcu biricik geldi.

    Çok güzel kadınsınız hanımefendi.
  10. 26
    Severim gerçek hayat hikaye uyarlamalarını, her bölüm farklı bir konu mu onu anlayamadım.
  11. 27
    denk gelmişken, terapötik süreçle ilgili, sosyal medyada dile getirilen bir dizi eleştiriyi şuraya bırakıyorum.
    twitter.com/...

    dip: eleştiri olumsuzlama olarak algılanmamalı, alan hakkında 'doğrusu ne?' flood'u olmuş aslında.
  12. 28
    Çok ciddi çocukluk tramvalarımı tetiklemiştir an itibari ile. Oturdum salya sümük ağlıyorum. Eyvahlar olsun.
  13. 29
    psikolojik, travmatik olayları sevmiyorum hele ki yaşanmış birinin hayatından olan olaylarsa onun için izlemeyeceğim bir dizi.
  14. 30
    beni oldukça düşündüren dizi. tabii yine etik ve sınırlar konusunda... boncuk'un seansı bitirirken kurduğu cümlelerden sonra terapistin sadece eşine, 'bugünlerde daha çok yanında olun' demesi ne derece uygun oldu bilemedim. evet, terapistler kurtarıcı rol üstlenmemeli, odanın dışında yapılabilecek bir şey yok fakat ortada danışanın ağzından dökülen 'intihara gidiyorum' mesajından sonra yapılan tek şeyin yanında olun demek olması yeterli gelmedi bana. ki, terapist boncuk'un eşinin inanılmaz kayıtsız biri olduğunu da biliyor.
    • gülseren budayıcıoğlunun bu kitapları yazması da bana çok etik gelmiyor bir yandan... bilemiyorum. türkiye'de kadınlar nasıl bir şiddet bombardımanı altındalar bu gösteriliyor mu yoksa normalleşiyor mu emin olamıyorum. toplumsal olarak farklı sonuçlar doğurabilir bu tarz dizilerin yaygınlaşması kadınlar susmayın da çıkıyor içinden kadınlar dayak yediler ve yiyecekler de...
    • şiddetin normalleştirilmesi konusunda bu diziye gelene kadar koca bir türk televizyon tarihi olduğu için o konuda bir suçlama yapamıyorum. pek çok sık rastlanan durumla ilgili en azından terapiye özendirme (yardım alma) ve terapiyi tanıtma konusunda az çok yardımı olduğunu düşünüyorum. kitaplaştırma ve dizileştirme konusunda da danışanların izni alınmış olması gerekiyor. alınmıştır mutlaka, yoksa çok zor.
    • şiddet konusunda, özellikle romantik partner seçiminin altında yatan mekanizmalarla ilgili bir farkındalık kazandırıyor olması ümidi taşıyorum :) kaderci bir yaklaşım sunulmadığı anlaşılıyordur umarım toplum tarafından.
    • umarım anlaşılıyordur toplum çok katmanlı olduğundan nasıl etkiler yaratıyor bunu tam tespit etmek imkanlı değil tabii :) bazen öyle tartışmalar görüyorum, bu husularda tüm sorumluluğu bir diziye yükleme girişimine girenler bile var. sosyal devletin yerle yeksan haline örnek teşkil ediyor bu da. kamuoyu yaratan bir bakan, aktivist ya da sosyal politikaya yön verecek bir örgütlenme bilinci yok. hatta yönetenlere göre kadına şiddet "abartılıyor" sadece dizi bazında da olsa bunun bir abartı olmadığını gösterdikleri için müteşekkirim bireysel olarak. türkiye gibi sevgi-nefret-şiddet gibi kavramların iç içe geçtiği ve kavram kargaşasının aşılamadığı yerlerde insanlara birinin çıkıp hayır bu sevgi değil şiddettir demesi gerekiyor... bu konuda dizi haricinde daha güçlü nedenlerle fikir telakkisinde bulunacağımız günler de gelir umarım. bunlar konuşulması gereken şeyler ama salt diziyle olabilecek bir şey değil asırların tortusu var bu zihniyette.
  15. 31
    Binnur Kaya'nın başrolde oynayacağı TV8 dizisi. Gerçek hikayelerden oluşacakmiş.
  16. 32
    Bugün tüm günümü yiyen bir siesta (!) sonrası denk gelip yarı uyanık izlediğim dizi. Pek odaklanamadım ama Acaba nasıl yanlış kararlar alınacak, ne zaman etik dışı entrikalara başlanacak merak ettiğimden izlemeye devam edeceğim. Binnur kaya'yı sevdiğimden biraz saygı kazandı gözümde ama tr ekranlarından bir in treatment çıkar mı, sanmam xd.
  17. 33
    Sevilmeyen çocuklara sarılmak istememi tetikleyen muhtemelen bozacak türk dizisi
  18. 34
    paso drama pompalayıp abartısız 3 dkda bir fon müziğinde küçüğüm çok küçüğüm diye bir şarkı çalarak her gece midemi kaldıran ajitasyon salatası bomboş bir dizi. o şarkıyı duymak artık midemi bulandırıyor.
  19. 35
    Türk yapımı televizyon dizisi.
    yönetmen: Cem Karcı
    Senaryo: Banu Kiremitçi Bozkurt
    Tür dram ve psikolojik.
    Yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi adlı eserinden uyarlanmıştır.
  20. 36
    Bana overrated geliyor fragmanlardan izlediğim kadarıyla ama bizim diziler zaten kısa sürede bozuyor, bekleyelim bakalım.

    İçinde Tülin özen'i görmek hoşuma gitti ama.
  21. 37
    Açıkken içimi bayan dizi. Üzüntü ve dert o kadar yoğun ki izlerken (hatta ortamda açıksa) bildiğin kötü hissediyorum. Basıyorlar böyle üzerime geliyor televizyon. Nasıl izlenebiliyor bilmiyorum.
  22. 38
    bugün bir bölümüne denk gelip izlediğim dizi. Dertsiz başımıza dert aldık durduk yere, zaten duygusal moddayız bide üzüldük. İki gramlık keyfimi de kaçıran dizi. Olaya profesyonel bakış acısıyla bakamıyorum, yardımlar doğru mu? Yardım metodları doğru mu? Bilemiyorum. Oyunculuklar ise eh işte modunda.emre kınay yine şerefsiz baba rolünde, düdükçü bebeye üzüldüm biraz.
  23. 39
    Genelde tür ayırmam. Bi'şey güzelse, güzeldir. Yine de pembe dizi sevmiyorum. O nedenle üstünü çizdim.

    Binnur kaya adına çok üzülüyorum. O kadar kötü bir oyunculuk sergiliyor ki, normal şartlarda ufak tefek değişimler dışında oyunculuklara dikkat etmeyen beni bile kendinden illet ettirdi. Bence artık İstanbul şivesi denemesin. Yabancı damat'taki enteb şivesi'yle daha bir oyuncu kılığındaydı.
  24. 40
    an itibarıyla içeride bangır bangır dönen dizi. in treatment'a baktıktan sonra bakacağım sanırım...
  25. 41
    Online terapi kısmını gülmekten eleştiremediğim dizi.

    Ayrıca nasıl görüntü hiç donmaz??