kayıt

evde spor yapmak

  1. 1
    büyük hevesle başlamama rağmen alt komşunun rahatsız olmasıyla son bulunan eylem.
  2. 2
    başta zaman geçsin diye başlanır sonra sonra hoşa gitmeye başlar. spor salonlarına dünyanın parasını dökmekten de kurtulmuş olursunuz.
  3. 3
    Karantina döneminden beri düzenli olarak yapmaya çalıştığım eylem. Evin verdiği rahatlık çok başka oluyor ama bunun için tüm ekipmanların olması sizin için daha yararlı.
  4. 4
    3 gündür yapıyorum. hayattan soğumuş şekil boş etrafı izliyorum sonra. kendimi ve hayatı bu kadar sevmediğime karar verdim..
  5. 5
    zemin kat veya müstakil ev değilse hoş olmayan bir eylem. ağırlık kaldırıyorsanız en temel hareketlerden biri deadliftten mahrumsunuz ki bunu da zaten ev ortamında taş çatlasa sahip olacağınız 20-20lik dumbellarla yapabilirsiniz ki deadlift için bir şey ifade etmez. kardiyo yapıyorsanız kardiyonun en güzel ve verimli hareketi ip atlamaktan mahrumsunuz. karın çalışırken mountain climb'den mahrumsunuz. olmazsa olmaz araç gereçler olarak:

    sıkıştırılabilir barfiks, 70-80 kg'ye kadar hissettiren direnç bandı, artırılabilir ağırlık seti.

    geçenlerde decathlonda squat rack fiyatlarına baktım. 2500 civarı. 1,5 yıllık spor salonu ücretine denk geliyor. uzun vadede düşünülebilir.
  6. 6
    karantina süreci sonrası spor salonuna sıcak bakmadığım için yapmayı düşündüğüm şey. bir de sabah park koşusu ve akşamları basketbol ile desteklemeyi planlıyorum.
    • antrenman başlarına veya sonlarına, ya da antrenman olarak, plank, wall sit- ip atlamayı öneriyorum.
    • tebrik ederim büyük irade, kolay gelsin (Y)
  7. 7
    gerekli boş alan yaratmadıkça 2 gün sonra bırakacağınızdır. spor yaparken sıkışmış hissini gidermezseniz çok uzun zaman devam etmeyecesinizdir.
  8. 8
    Squatgirl ile aşırı mümkün olandır. Kadının YouTube sayfası çok çok çok iyi. Fitwell uygulamasında da koçluk yapıyor galiba.
  9. 9
    evde bisikletim vardı ama çok kullanmıyordum karantinayla kullanmaya başladım. 30 dakika bisiklet sürdükten sonra 20 dakika kadar kardio egzersizleri yapıyorum yeme içmeye bir ara dikkat ediyordum ama son zamanlarda onu da saldım kilo verdirip verdirmemesi çok da umrumda değil ama hem zaman değerlendirmesi hem de psikolojik olarak iyi hissetme getiriyor bana. o yüzden sevdiğim bir eylem oldu.
  10. 10
    Bir türlü rutin haline gelmeyen ama sayesinde çok şeyler başardığım eylem.
    Diyet yapan ama bir türlü noktasına virgülüne kadar uyumayan biriyim ben. Dolayısıyla spor bu süreçte en ama en büyük yardımcım.

    Ben ilk nike training uygulaması ile başladım. Ücretsiz bir uygulama. Ve daha düzenli bir şekilde başlamanızı sağlıyor. Sistematik bir şekilde yapıyorsunuz. Bildirimler gönderiyor. Dolayısıyla güzel bir uygulama.

    Daha sonra 30 gün fit diye bir uygulama vardı onunla devam ettim ama onu hiç sevmemiştim. Sürekli reklam sürekli reklam. Hızın düşüyor, yaptığın spordan bir şey anlamıyorsun. O yüzden onu hiç tavsiye etmem.

    Ve son olarak da büyük umutlarla başlayıp ilk önce sitesini yanlış anlayıp üç videoluk günde tek video yapıp pes ettiğim chloe ting bebeğim var.
    2 weeks shred diye bir challenge ile başladım. İlk başlarda hiç anlamamıştım. Daha sonra yapanların videolarını izledikten sonra ben de doğru bir şekilde başladım. Çok zorlandığım halde normal yaptığım yürüyüşte daha çok kalori yakıyordum ben. Ben bu muhabbete biraz takığım dostlar nedenini sormayın. Nitekim Size bir hiit cardio kadar kalori yaktırmıyor belki ama en azından vücudunuzu daha güzel bir şekle sokuyor. Daha bölgesel gibi dursa da challengelar genelde birden çok yeri çalıştırıyor.
    Yine de sonuç olarak benim kilomda olan biri yağlı yağlı dururken ben hiç öyle görünmüyorum. Vücudum gerçekten güzel bir şekil aldı. Kilo verirken kıvrımlarımı kaybetmedim ve sarkmadım. Tabiki hepsinin sebebi chloe ting değil ama spor programları içerisinde hem en düzenli hem de beni motive eden chloe. Çünkü sonuç gözlerinizin önünde ve çabuk gerçekleşiyor.

    Bu arada pamela reif’ de denedim. Bana zor geldi biraz. Belki benim düzeyimle alakalıdır. Ama spor yaparken hiç ara vermemek bana göre değil.
    Bakın ben ciddi anlamda kilo verdim. Ama mesele kesinlikle kilo vermek değil. Hele benim gibi yüksek kilolardaysanız. Geçenlerde diyetisyenim bile dedi. Senin kilon ve vücudun arasında çok fark var diye. Vücudun şekillenmesi, incelme gibi kavramlar daha önemli.

    Sporun bence en önemli yanı beden sağlığı haricinde ruh sağlığını etkiliyor oluşu. Cehennem gibi bir günde kötü bir ruh halindeyken yapmak sizi öyle bir rahatlatıyor ki. Bir yerden sonra bağımlılık yapıyor.
    Benim için öyle olmadı tabi. Yine de bir şeyler başarmış olmak iyi hissettiriyor.
  11. 11
    pandemi döneminde denediğim fakat son 4 aydır düzenli olarak yaptığım eylem. ben çok faydasını gördüm açıkçası kilo kaybım olmadı fakat sıkılaşmak adına gayet güzel bir verim aldım. youtube üzerinden sıkılaşmak istediğiniz bölgelere ait bir ton videoya ulaşabilirsiniz.
  12. 12
    Spor salonundan sonra baya sıkıcı ve verimsiz geliyor. 50 kilo hip trust yaparken evde bomboş yapmak bir tık üzücü. Tek artısı olduğun formda kalıyorsun. Yogaya sardım bu ara Çetin Çetintaş öneririm.
  13. 13
    Uzun vadede mümkün olmayan olay. Birkaç gün sonra motivasyon kalmıyor.
  14. 14
    Gerekli ekipmanınız varsa yapılabilecek bir şey. kişi kendi ağırlığıyla da bazı hareketleri yapabilir ama öyle sıkıcı olabiliyor bea.
  15. 15
    tek başınayken aşırı sıkıcı gelen aktivite.
    bir yerden sonra devamlılığını sağlamak baya sağlam irade gerektiriyor.
    ,
  16. 16
    Kişiye göre değişen ekipman hazır olduğu sürece gayet keyifli eylemdir. Fakat kendi kendinizi yöneteceğiniz için 5 dakikalık mola bir anda 1 günlük ara vermeye dönebilir.
  17. 17
    İki gün önce karar vermiştim, şu an bu entriyi yatarak yazıyorum. Sıfır istikrar, sıfır çaba.
  18. 18
    Bugün yaklaşık 3 hafta sürücek diyetimin ilk günü ve gayet başarılı geçti şu an açlıktan uyuyamıyo olabilirim ama sorun değil böyle böyle halledicez. Ve elbette sporsuz bı diyet de düşünülemez bu yüzden evde spor yapmak zorundayım Bugün biraz bı şeyler yapmaya çalıştım inslaallah kabul olmuştur. umarım bunun devamı gelir amin.
  19. 19
    leslie falan 3-5 mile yapıyorduk bir ara sabredip görecektik farkı hissedecektik...
  20. 20
    Hızlı başlanırsa kaybedilen kilolar ile motivasyon uzun süre devam edebiliyor. Ayrıca spor birçok ağrıyı da dindiriyor benim açımdan.
    • benim kilom değişmio...
  21. 21
    yaklaşık olarak 20 gündür yapıyormuşum tek fark belim ve popomda oldu asıl sonuç görmek istediğim yer bacağım ama 0 sonuç.. neyse 1 hafta önce de çelinca başladım ama bugün yapamadım maalesef 4 saat ev temizlediğim için spor yerine geçmiştir diye umarak..
    belli bir zaman belirleyince daha kolay oluyor bir de ben alt komşuma söyledim şu saatler arasında spor yapacağım diye sağ olsun kabul etti hoplarak zıplayarak yapabiliyorum. normalde terlikle yürüsem bile vuran kadın izin isteyince çok iyi birisi oldu bir kere bile vurmadı.
    tatlı dil..sen bambaşkasın..
    • Bacak çok zor gidiyor o kadar zor ki. En son bıçakla keseceğim o raddeye gedim jcjc
    • al benden de o kadar.. ne iç bacakmış ya :(
    • Hamur işi ve poğaça yapıyor o bıngılık iç bacağı :( onu da kesemediğim icin ben buradan devamke
    • şu andan itibaren hamur işiyle arama çizgi çekiyorum..
  22. 22
    kollardaki gelişmeyi ve sırtımdaki şekil bozukluğunun hafiften düzeldiğini görebiliyorum ama göbeğim erimiyor maalesef. daha sıkı antreman yapmak gerek sanırım ancak midem rahatsızlanıyor o zaman da. zaten kondisyonsuzum. bilemiyorum artık...
  23. 23
    aldığım yoga matıyla birlikte benim için sona ermiş olan eylemdir.

    (bkz: bir anlık hevesle alınıp hiç kullanılmayan şeyler)
  24. 24
    bahçenin bir bölümünü kazıp bir şeyler ekmek. odun kesmek, ağaca tırmanmak. evet tabi ki fonksiyonel kuvvet çalışıyoruz. *