kayıt

insan ilişkilerinde sık yapılan hatalar

  1. 1
    güvenmeden her şeyi paylaşmak bunlardan biridir. sonra bu benim sırrımı neden herkese anlatıyor moduna giriyor insanlar, çok garip.
  2. 2
    çok sık yaptığım güvenmek hatası başta gelir.

    anlatırsın derdini, sonra adi insanlar gelir bunu sana karşı kullanır. bir insanın gerçekten mert olup olmadığından emin olana kadar söylemeyin bişeyinizi.
  3. 3
    (bkz: VAZGEÇİLMEZ SANMAK)

    HEM KENDİNİ HEM ONU.
  4. 4
    (bkz: bıktırmak)
  5. 5
    (bkz: siktirmek)

    evet siktirmek. hayatınızı siktirmeyin.
  6. 6
    (bkz: güvenmek)

    sebepsiz kimseye güvenmeyin.
  7. 7
    (bkz: çok değer vermek)

    hiçbir insana kendinizden fazla değer vermeyin, üzerler.
  8. 8
    Karşı tarafın üzerinde baskınlık kurmaya çalışmak.
  9. 9
    Bağlanmak.
    Baya büyük hatadır.
  10. 10
    akıl vermek, karşındaki kişiye kendini suçlu hissettirecek iletişim dilini kullanmak, sen şusun sen busun, böyle yapıyorsun vs vs diyerek karşındaki kişinin karakterini hiçe saymak, ilişkilerde kendini çok bilen sanmak, akıl vermek evet demiştim. iki de bir şunu şöyle yapsan bunu böyle yapsan tarzı söylemlere girmek, kişinin derdini sorununu küçümsemek yaa sen de buna mı üzülüyorsun vs gibi konuşmalar yapmak.. empati ve saygı yoksunu olmak. gibi gibi..

    tabi benim yazdıklarım iletişim yolu ile yapılan hatalar.. trip yapmak kendi kendine bir sorun varmış gibi düşünüp sonra o sorunun gerçek olduğuna inanıp ona göre kanıtlar bulmaya çalışmak falan da var da.. kafam çok dağınık toparlayamıyorum şu an konuyu.

    sağlıcakla..
  11. 11
    Kısıtlamak ve karışmak.
  12. 12
    (bkz: fazla ilgi)
    konuyu seversin ya da kişiyi seversin karşıdaki. fazla ilgi gösterirsin. hem karşıdakini bunaltırsın hem iletişim güçleşir. bazen salabilmek gerek karşıdaki o kadar ilgili değilse. konuyu ona bırakmak ya da bir süre uzaklaşmak iyi olabilir.
  13. 13
    Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi karşı tarafa yapmak,bencil davranmak ve yapılan hataları kabullenmemek.
  14. 14
    İlişki kurmaya çalışmak. Zorunlu olmadıkça konuşmayın.
  15. 15
    (bkz: ikili ilişkiye girmek)
  16. 16
    insanlara çok fazla güvenmek, özellikle "o asla böyle bir şey yapmaz" "onu çok iyi tanıyorum!" gibi cümleler kurmak. Kimseyi çok iyi tanıyamayız çünkü insanları,kendilerini tanıttıkları kadar tanıyoruz, kimsenin kafasının içinden geçenlerden ve hissettiği duygulardan %100 emin olamayız,bu imkansız. Kimseye güvenmeyelim demiyorum da, nasıl bu kadar çok, nasıl böyle körü körüne yani? insanlar değişir, duygular değişir ve bu çok doğal. Zaman önümüze öyle şeyler getiriyor ki "hayatta yapmam!" dediğimiz şeyleri bal gibi de yapıyoruz,biz yapabiliyorsak karşımızdakine neden bu ihtimali vermiyoruz? neden konduramıyoruz? birine çok güvenmek hatadır, çok sık yapılan bir hata.
  17. 17
    Güvenmek
    Birgün önce iltifat yağdıran kişiler ertesi gün 180 derece dönüyor. Kendime üzülmüyorum, her birinin saygıyı elden bırakması şaşırtıcı gelmiyor.
  18. 18
    aradaki ince çizgiyi koruyamamak. *
  19. 19
    dinlememek.
    ve anlatmamaktır. kişiler konuşmadan karşıdakinin anlamasını bekler salak salak.
    sonra da vay efendim "bini hiç ınlımıyırrrrrr."
  20. 20
    Daha önce kimseye yapılmayan her şey. Sıradaki tecrübe o olacak çünkü.
  21. 21
    karşındakini insan sanmak
  22. 22
    insanlar fazla konuşmaya meylediyorlar. bunu yapmayın pls. bakın "ya evet ben çok konuşurum ehe" diyen bir arkadaşımız varsa lütfen buna son versin. merak etmiyorum. gününün nasıl geçtiğini, babanı ne kadar çok sevdiğini, yeni doğmuş yeğeninin o minik aptal suratını vesaire. telefonu açıp gösterme, defol git başımdan yaw.
  23. 23
    Güvenmek ve samimi davranmak... uff hep de yapıyorum bir kere olsun aklık başıma gelmiyor
  24. 24
    gereksiz yere gereksiz insanlara anlamlar yüklemek. boşa çıkınca mal gibi kalıyorsunuz. komik oluyor.
  25. 25
    Mazlum diye birisinin tamamen iyi olduğunu düşünmek. Sonra zaman gelip güç geçtiğinde eline nasıl kötü olduğuna şaşırabilirsiniz.